Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 38k en Russisch museum wil Van Gogh-schilderijen tokenizen

van Gogh 

Afbeeldingsbron: bodibiler.org/mrtbydr

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur redelijk stabiel ondanks enige volatiliteit eerder op de dag. De Bitcoin koers apprecieerde gisteren sterk, maar vandaag werd de meeste tijd besteed aan het afweren van een bearish terugslag en een mislukte poging om $ 40k te bereiken. Altcoins waren licht bearish omdat de vertraging van BTC hun kansen op een mogelijke doorbraak dempte. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Russisch museum en crypto-exchange Binance willen NFT's lanceren voor Van Gogh-schilderijen. De beroemde eenoorige kunstenaar werd vereeuwigd door zijn zelfportret en is altijd een zeer verzamelbare schilder geweest. Andere artiesten zoals Claude Monet en Giorgino zullen ook vereeuwigd worden via NFT's.

Tesla heeft volgens de laatst gepubliceerde statistieken een winst van $ 1 miljard gerapporteerd in het tweede kwartaal van 2021. Volgens de onafhankelijke beoordelaars heeft het een verlies van ongeveer $ 26 miljoen geleden op zijn investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin. Daarover later meer.

De regering van de Centraal-Aziatische republiek Kazachstan (thuisbasis van Borat) is naar verluidt op zoek naar banken om crypto-aankopen te doen volgens de lokale nieuwszender Khabar 24.

Yahoo! Japan wil ook in de NFT-sector stappen. Het ooit zo beroemde zoekmachinebedrijf wil later een NFT-handelsscène lanceren in samenwerking met berichtengigant Line. De laatste heeft al aangekondigd dat zijn blockchain-divisie genaamd LVC Corporation al eerder is gaan samenwerken met Yahoo! om de benodigde producten af ​​te leveren.

Bitcoin koers stabiel op $ 38k ondanks aanzienlijke prijsschommelingen

De Bitcoin koers heeft aan het einde van de afgelopen 24 uur bijna geen netto verandering ondergaan. De cryptocurrency was de vorige keer rond $ 37,8k geprijsd en nu is hij $ 37,9k op het moment van schrijven. Maar ondanks de lage netto volatiliteit gedurende deze tijd, was de cryptocurrency eigenlijk de hele dag behoorlijk actief met zowel de beren als de stieren in actie.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $37,8k. Het daalde tot ongeveer $ 36.9k net voor middernacht. Daarna steeg de koers binnen een paar uur naar ongeveer $ 38k en daalde vervolgens weer, dit keer tot $ 36.5k, wat de laagste waardering is van de digitale valuta in de afgelopen 24 uur. Maar zelfs daarna was er geen vlotte vaart naar de top, aangezien het digitale activum in de afgelopen 10 uur eerst gestaag steeg tot $ 39.5k, voordat het weer daalde tot ongeveer $ 38k op het moment van schrijven. Dus over het algemeen een nogal wilde dag voor de cryptocurrency, aangezien het wisselde tussen $ 36.5k- $ 39.5k en daarbij sterk handelsvolume boekte. Zowel de stieren als de beren hadden eerder wat kleine opschepperij, maar geen van beiden kon het werk afmaken dat ze begonnen.

Vooruitkijkend is Bitcoin op korte termijn enigszins bullish, maar dat zal niet zo blijven als de bulls de koers niet boven $ 40k kunnen brengen. Naarmate de tijd verstrijkt, zal de trend opnieuw verschuiven naar de beren en zullen ze zich zelfverzekerd genoeg voelen om een ​​nieuwe pullback te starten. De middellange termijntrend is ook bearish zolang de koers overtuigend onder de $40k blijft, zoals op dit moment.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 707 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,3%, wat 0,3% hoger is dan gisteren, wat aantoont dat Bitcoin zijn toenemende dominantie-trend voortzet.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies hadden eerder een licht bearish dag. De top-altcoins boekten gisteren niet eens een goede prijsstijging in vergelijking met Bitcoin en vandaag boekten ze verliezen die hoger waren dan die van Bitcoin, wat resulteerde in algehele verliezen ten opzichte van het leidende digitale activum.

Ethereum (ETH, -1%) daalde licht, Cardano (ADA, -3,5%), Ripple (XRP, -2%), Dogecoin (DOGE, -5%), Polkadot (DOT, -4,5%), Uniswap (UNI , -8%), Litecoin (LTC, -3,5%) en Chainlink (LINK, -5%) boekten allemaal wat terugval.

In ander nieuws….

Tesla boekt licht verlies op Bitcoin-investering

Elon Musk's Tesla Motors heeft in het tweede kwartaal van 2021 een gezonde winst van $ 1 miljard geboekt. De meest gewaardeerde autofabrikant ter wereld had een geweldig kwartaal als het ging om de verkoop van zijn auto's, maar zijn Bitcoin-investering boekte een klein verlies. Wettelijk gezien is Tesla niet verplicht om het bedrag van het opgelopen verlies op een activum te vertellen totdat het het verkoopt en deze verliesinformatie is inmiddels ook verouderd, aangezien Bitcoin sindsdien is gestegen tot $ 38k en er weer enigszins bullish uitziet. Wat interessant is, is dat, zoals Elon al zei, Tesla heeft gemeld dat zijn gehele Bitcoin-voorraad intact is gebleven en dat ze er geen enkele hebben verkocht, behalve ongeveer 5% eerder dit jaar, wat Musk zelf toen al aankondigde.

Zelfs als de investering van Tesla eerder kromp dan groeide, is het deels de schuld van hun CEO. Bitcoin apprecieerde sterk en gestaag voordat Musk erbij betrokken raakte. Hoewel het de cryptocurrency aanvankelijk een boost gaf, deed zijn beslissing om te stoppen met het accepteren van Bitcoin betalingen, het meer kwaad dan goed en hielp het de koers te verlagen. Het is maar goed dat de markt niet meer reageert op zijn twittermanie over Dogecoin en Bitcoin en leerde het te negeren. Zijn laatste 4 pogingen waren tevergeefs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram