Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitvavo breidt assortiment uit met 5 populaire crypto-coins

cryptovaluta 

Als crypto-belegger ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe kansen in de vorm van veelbelovende crypto-projecten. Vaak begint de reis bij Bitcoin en gaat dan via andere bekende munten als Ethereum, Ripple en Cardano verder naar andere, minder bekende, maar kansrijke crypto-tokens.

De bekende Nederlandse crypto-exchange Bitvavo beseft dat als geen ander. Ze zijn dan ook zeer actief in het beoordelen van nieuwe interessante crypto-coins en het vervolgens daarmee uitbreiden van het aanbod. Daar zijn wij, als echte crypto-enthousiastelingen, natuurlijk erg blij mee. Ook nu weer gaan ze het assortiment uitbreiden. Ze hebben aangekondigd dat er, vanaf maandag 2 augustus om 14:00 uur, gehandeld kan worden in één van de vijf nieuwe cryptovaluta die gepland staan. De rest van de week (week 31) zal er iedere dag één nieuwe coin live gaan op het platform, zodat er aan het eind van de week dus 5 nieuwe coins beschikbaar zijn.

Vijf nieuwe cryptomunten bij Bitvavo

Om welke cryptomunten gaat het eigenlijk? Zoals gezegd zijn het er vijf en het zijn stuk voor stuk knallers die door veel crypto-beleggers interessant worden gevonden. Het gaat om de volgende namen die de meesten al wel zullen kennen:

Polkadot (DOT)

Polkadot is een open-source sharding multichain-protocol dat de cross-chain-overdracht van alle gegevens of activatypen mogelijk maakt, waardoor een breed scala aan blockchains interoperabel met elkaar wordt.

Deze interoperabiliteit heeft tot doel een volledig gedecentraliseerd en privaat web tot stand te brengen, gecontroleerd door de gebruikers, en het creëren van nieuwe applicaties, instellingen en diensten te vereenvoudigen.*

Solana (SOL)

Solana is een zeer functioneel open source-project dat steunt op het permissieloze karakter van blockchain-technologie om gedecentraliseerde financiële (DeFi)-oplossingen te bieden. Solana werd in maart 2020 officieel gelanceerd door de Solana Foundation die haar hoofdkantoor in Genève, Zwitserland heeft.

Het Solana-protocol is ontworpen om het maken van gedecentraliseerde apps (DApps) te vergemakkelijken. Het heeft tot doel de schaalbaarheid te verbeteren door een proof-of-history (PoH)-consensus te introduceren in combinatie met de onderliggende proof-of-stake (PoS)-consensus van de blockchain.

Vanwege het innovatieve hybride consensusmodel geniet Solana belangstelling van zowel kleine handelaren als institutionele handelaren. Een belangrijk aandachtspunt voor Stichting Solana is het op grotere schaal toegankelijk maken van decentrale financiering*

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire "doge" internetmeme en heeft een Shiba Inu op het logo. De open-source digitale valuta is gemaakt door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en werd in december 2013 gevorkt van Litecoin. De makers van Dogecoin zagen het als een leuke, luchtige cryptocurrency die een grotere aantrekkingskracht zou hebben dan het belangrijkste Bitcoin-publiek, omdat het was gebaseerd op een honden-meme. Tesla CEO Elon Musk plaatste verschillende tweets op sociale media dat Dogecoin zijn favoriete munt is.*

Binance Coin (BNB)

Binance, gelanceerd in juli 2017, is een van de grootste crypto-exchanges ter wereld. Onlangs kwam Binance nog in het nieuws doordat het problemen ondervond met Europese regelgevers. Naast dat het een exchange is, heeft Binance ook veel andere functionaliteiten ontwikkeld.

Het Binance-netwerk omvat de projecten Binance Chain, Academy, Trusted Wallet en Research, die allemaal gebruikmaken van de kracht van blockchain-technologie om nieuwe manieren van finance naar de wereld te brengen. Binance Coin is een integraal onderdeel van het succesvol functioneren van veel van de Binance-subprojecten.*

Polygon (MATIC)

Polygon (voorheen Matic Network) is het eerste goed gestructureerde, gebruiksvriendelijke platform voor Ethereum-scaling en infrastructuurontwikkeling. De kerncomponent is Polygon SDK, een modulair, flexibel framework dat het bouwen van meerdere soorten applicaties ondersteunt.

Met Polygon kan men optimistic rollup chains, ZK rollup chains, stand alone chains of elke andere vorm van infra maken die de ontwikkelaar nodig heeft.

Polygon transformeert Ethereum effectief in een volwaardig multi-chain-systeem (ook bekend als Internet of Blockchains). Dit systeem met meerdere ketens is verwant aan andere systemen zoals Polkadot, Cosmos, Avalanche enz. Met de voordelen van de veiligheid, het levendige ecosysteem en de openheid van Ethereum.*

Uitgebreid aanbod cryptovaluta 

Naast deze vijf nieuwe cryptomunten, had Bitvavo natuurlijk al een zeer uitgebreid aanbod. Bekijk hier het volledige crypto-aanbod bij Bitvavo. Let wel: de vijf nieuwe coins zijn pas vanaf maandag 2 augustus om 14:00 uur te verhandelen.

Regulering en staking

Natuurlijk is het zo dat je, als je een beetje je best doet, de meeste coins ook op buitenlandse beurzen kan vinden en kopen. Echter is het vaak wel een heel gedoe met het openen van nieuwe accounts en veiligheid blijft daarbij een issue. Daarom is het fijn als een vertrouwde, door De Nederlandsche Bank gereguleerde partij als Bitvavo, de mogelijkheid biedt om in de betreffende cryptovaluta te handelen. Dat geeft zekerheid en mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan is er een Nederlandstalige klantenservice om je direct te assisteren.

Een ander positief punt is dat je je cryptomunten bij Bitvavo ook kan bewaren, in een speciaal daarvoor bestemde cold-storage wallet. Daarnaast kan men moeiteloos (door de staking-optie aan of uit te zetten) verschillende cryptomunten staken waardoor een aardig rendement kan worden gemaakt op jaarbasis. Stakingvergoedingen worden wekelijks uitbetaald. Het account kan uiteraard worden beveiligd met 2FA (2 Factor Authentication)

Meer weten over Bitvavo? Lees het in onze uitgebreide Bitvavo review.

*Bron: Coinmarketcap.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram