Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers bereikt $ 41k, terwijl Amazon naar verluidt Bitcoin-betalingen overweegt

Amazon 

Afbeeldingsbron: Ivan Radic onder CC

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag tot $ 41k toen de stieren weer in actie kwamen. Op het moment van schrijven zweeft de koers echter rond de $40k, na een lichte terugval. Altcoins hadden over het algemeen een langzamere dag, maar Ripple (XRP) boekte aanzienlijke winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat e-commercegigant Amazon, volgens een insider van het bedrijf, Bitcoin-betalingen mogelijk wil maken. Dit werd gemeld door London Business City A.M en volgens de bron die niet genoemd wil worden, zal het bedrijf waarschijnlijk de Bitcoin-betaalfunctie tegen het einde van het huidige kalenderjaar 2021 inschakelen. Daarover later meer.

De omstreden Chinese crypto-exchange Binance heeft ingrijpende verbeteringen / wijzigingen aangebracht aan zijn platform om handelaren op zijn platform te behouden. De exchange heeft nu officieel de opnamelimieten verlaagd om een ​​naadloze verplaatsing van de crypto in en uit het systeem te helpen bewerkstelligen. De handels-app heeft ook limieten gesteld aan de opnames van non-KYC (Know Your Customer) -handelaren  en ook enkele beperkingen. Het complimenteert zijn gebruikers ook met een belastingaangiftesysteem. Binance staat onder enorme druk, vooral in de EU, inclusief Nederland, en probeert te voldoen aan nuttige regelgeving.

Frisdrankbedrijf Coca Cola is officieel toegetreden tot de Non Fungible Token (NFT)-activiteiten. Het bedrijf houdt vanaf 30 juli een veiling voor NFT's met Coca Cola-thema voor het goede doel. De NFT's worden gebrandmerkt als vergelijkbaar met loot boxes in videogames en zullen digitale avatars en verzamelobjecten bevatten voor de hoogste bieder.

Bitcoin stijgt naar $ 41k

Bitcoin steeg eerder vandaag opnieuw en plaatste tijdens het proces een meermaandelijks hoogtepunt van ongeveer $ 41k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bereikte eerder vandaag een piek en het leek erop dat het verder zou gaan dan $ 41k, maar dat gebeurde niet. De digitale valuta daalde weer en is sindsdien afwisselend boven en onder de grote weerstand van $ 40k gebleven.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 37,5k en dat bleek de laagste waardering te zijn die Bitcoin de rest van de dag had. Het grootste deel van de dag werkten de bulls hard en slaagden ze erin om de koers weer boven $ 40k te brengen en rond 14:00 uur bijna $ 41k aan te raken. De zaken namen echter een andere wending en de Bitcoin koers viel besluiteloos terug. Eerst daalde het tot $ 40k en ging er toen een tijdje onder. Daarna steeg het weer en sindsdien schommelt het rond deze belangrijke weerstand.

De stieren lijken honger te hebben naar een gevecht en een mogelijke overwinning deze keer, maar het verloopt nog niet helemaal vlotjes. De beren zijn nog niet uitgeschakeld en ze zullen in de nabije toekomst moeilijke tegenstanders blijken te zijn, vooral als de koers boven $ 40k gaat. De beren zijn comfortabel met elke vorm van fluctuatie onder dat niveau en hoe langer de stieren hier doorbrengen, hoe zwakker hun zaak zal worden, dat is zeker. Voor stieren is de weerstand van $ 40k de sleutel. Ze moeten er bovenuit stijgen en constant blijven stijgen naar $ 45k, anders zal deze laatste rally uiteindelijk op niets uitlopen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg volgens TradingView ongeveer $ 740 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was ongeveer 48,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins bewegen langzaam terwijl XRP onverwacht grote winsten boekt

Toen Bitcoin steeg, reageerde een groot deel van de altcoin-markt daar vrij traag op. Er was geen zichtbare winst voor een van de top 20 cryptocurrencies als reactie op de prijsstijging van 10% of meer van Bitcoin, behalve voor Ripple (XRP). De zesde grootste cryptocurrency steeg op een gegeven moment tot $ 0,75 vanaf de sluiting van gisteren van ongeveer $ 0,63, voordat hij terugliep naar ongeveer $ 0,70 op het moment van schrijven. Afgezien daarvan waren alle grote altcoins het grootste deel van de dag vlak, behalve rond de tijd van schrijven toen ze een klein verlies boekten.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Amazon overweegt naar verluidt om Bitcoin-betalingsoptie in te schakelen

's Werelds grootste e-commercebedrijf Amazon wil de Bitcoin-betalingsoptie op zijn platform mogelijk maken, volgens een insider van het bedrijf die dat aan City A.M, een in Londen gevestigde zakenkrant, vertelde. Als de e-commercegigant dit doorzet, wordt het een van de grootste nieuwtjes voor de sector in een tijdje en kan het ook leiden tot enige appreciatie van de koers.

Dit zal naar verwachting echter niet onmiddellijk worden doorgevoerd, omdat het bedrijf waarschijnlijk de tijd zal nemen. Als mogelijke acceptatiedatum wordt eind 2021 voorspeld.

Amazon heeft een totale waardering van ongeveer $ 1,7 biljoen (1700 miljard) en zal naar verwachting alleen al in 2021 een jaarlijkse omzet van meer dan $ 500 miljard rapporteren. Hoewel niet iedereen de nieuwe BTC-functie zal gebruiken, wordt verwacht dat wel veel mensen deze zullen gebruiken en dat zal een verdere wijdverbreide acceptatie van Bitcoin aanmoedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram