Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 40k terwijl het aantal crypto-gebruikers de 200 miljoen overschrijdt

 

Afbeeldingsbron: GeoSpatial World

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 40k na een nogal inspiratieloze dag op de cryptomarkt. Het is momenteel onbeslist of de Bitcoin koers overtuigend boven $ 40k wil gaan. Altcoins hadden over het algemeen ook een trage dag, met slechts een paar van hen die aanzienlijke prijsacties lieten zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: het aantal crypto-houders over de hele wereld is verdubbeld van ongeveer 106 miljoen zes maanden geleden tot 200 miljoen nu volgens crypto.com. Deze enorme stijging is de grootste in de geschiedenis van cryptocurrency en werd veroorzaakt door de laatste bull run. Daarover later meer.

De Amerikaanse denktank Rand Corporation is van mening dat de recente handelsovereenkomst tussen de VS en Japan moet worden uitgebreid met de kwestie van cryptocurrencies. De twee landen hebben al een handelsovereenkomst tussen hen ondertekend in 2019, maar deze omvat niet rechtstreeks digitale valuta en heeft alleen betrekking op een nieuw aspect van de snelgroeiende sector. Volgens het beleidsinstituut zou het niet afdekken van dit cruciale aspect in de nabije toekomst voor problemen kunnen zorgen.

Op Bitcoin gebaseerde herfinanciering van onroerend goed is nu beschikbaar in Californië, Verenigde Staten. Glen Oaks Escrow, een herfinancieringsinstelling, deed deze stap eerder met een door Bitcoin gesteunde lening. Dit kan Bitcoin als een levensvatbaar onderpand voortstuwen, maar het blijft lastig vanwege de hoge volatiliteit van BTC.

De Europese Unie (EU) heeft een aanzienlijk bedrag van $30 miljoen gereserveerd in een nieuw blockchain- en digitale activafonds. De economische unie van 27 landen ziet de technologie achter cryptocurrencies als een van de grootste beloftes voor de toekomst, maar heeft het bezit van digitale valuta in de loop der jaren steeds moeilijker gemaakt. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ook zijn digitale valutabewaking verbeterd volgens een laatste rapport van Reuters.

Bitcoin koers op $ 40.000

Bitcoin zweeft momenteel net onder $ 40k en is daar een groot deel van de dag gebleven te midden van enkele kortetermijnbewegingen erboven. De digitale valuta zweefde slechts een paar dagen terug onder $32k voordat hij bullish werd en steeg naar $40k en iets daar boven, gisteren en de dag ervoor. Nu is de prijsstijgingsfase echter vertraagd en strijden de stieren nu om de BTC koers boven $ 40k te duwen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers op ongeveer $ 40,3k. In de loop van de dag was er weinig of geen verandering met de laagste prijs op $ 39,4k en de hoogste op $ 40,56k. Dit is een vrij lage volatiliteit voor Bitcoin en laat zien dat de prijs rond de $ 40k consolideert voordat hij een nieuwe zet doet.

Bitcoin vertoont, ondanks vertraging, nog steeds enkele bullish signalen, maar de gigantische weerstand van $ 40k staat in de weg. In de vorige drie pogingen om het te veroveren, hadden de stieren geen brandstof meer op ongeveer $ 39.5k- $ 41.5k en daarom zijn deze cijfers belangrijk. Als de stieren misschien wel $45k kunnen bereiken, kan een nieuwe verandering in de koers worden verwacht. De middellange termijn trend is echter nog steeds in het voordeel van de beren en ze blijven de koers weer naar beneden trekken tot onder $40k, ook al is het niet overtuigend.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $745 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 48,6%, een daling van 0,5 ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een trage dag, omdat Bitcoin stabiel bleef, maar sommige lieten kleine winsten zien. Polkadot (DOT, 4,5%), Bitcoin Cash (BCH, 4,5%), Solana (SOL, 5,5%) en Litecoin (LTC, 2%) boekten allemaal wat winst, terwijl de rest van de markt ook net iets beter presteerde dan Bitcoin.

In ander nieuws….

Het aantal crypto-gebruikers verdubbelt tot 200 miljoen

Volgens een recente berekening van Crypto.com is het aantal wereldwijde cryptogebruikers in een paar maanden tijd verdubbeld tot meer dan 203 miljoen. Volgens de website is het crypto-gebruikersbestand nu meer dan de bevolking van Duitsland, Frankrijk en Engeland samen en slechts 40% van de gehele EU-bevolking.

Het is echter nog steeds maar 2,5% van de totale bevolking van de aarde, maar dat is nog steeds niet zo erg als het klinkt. Het laat zien dat de crypto-adoptie snel toeneemt en daarom is de kans groot dat de Bitcoin koers in de nabije toekomst aanzienlijk zal stijgen. Als vergelijking: goud is in het bezit van ongeveer 710 miljoen mensen, ongeveer 3 keer zoveel als bij crypto, en wordt niet eens gebruikt voor betalingen.

Dus als de schattingen kloppen, heeft de cryptosector veel potentieel voor verdere groei.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram