Skip to main content

Bitcoin nieuws

De BTC koers daalt onder $ 39k en Paypal betreedt de Crypto-handelswereld

 paypal in crypto

Bitcoin onderging eerder vandaag een lichte prijscorrectie. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bracht veel tijd door boven $ 39k, maar de trend kantelde iets naar beneden en de Bitcoin koers ging onder $ 39k. Altcoins hadden ook een langzame handelssessie en boekten geen noemenswaardige winsten of verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Paypal nu langzaam maar zeker de cryptohandelsmarkt betreedt. Een van de grootste fiat-betalingsserviceproviders ter wereld heeft al een wallet-service beschikbaar, maar nu wil het met zijn handels-app verdere stappen op de markt zetten. Daarover later meer.

Het in China gevestigde Binance is verboden in Maleisië en heeft slechts twee weken de tijd om in te pakken vanuit het Oost-Aziatische land. Binance staat wereldwijd onder druk, vooral in de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk. Nu voeren ook andere landen hun regelgevingsinspanningen op en sommigen gaan nog een stap verder en verbieden Binance volledig. Volgens Maleisische toezichthouders werd Binance al in 2020 illegaal verklaard. Nu lijkt het erop dat de beurs de Maleisische markt voorgoed verlaat. Dit is een grote tegenslag voor het handelsplatform.

Een Non Fungible Token (NFT) project gelanceerd door actrice Mila Kunis, genaamd Stoner Cats, is binnen slechts 35 minuten uitverkocht. Het tweede grote op katten gebaseerde project om de cryptowereld stormenderhand te veroveren, ontwikkelde aanvankelijk enkele problemen en de lancering werd vertraagd. Maar nu is het met succes gelanceerd en was het in zo'n korte tijd uitverkocht. De NFT-sector boekt opnieuw grote vooruitgang en veel influencers en belangrijke persoonlijkheden doen mee aan de rage.

Een nieuw wetsvoorstel dat in het Amerikaanse Congres is voorgesteld, zal de regering in staat stellen volledige controle te krijgen over de stablecoin-markt. Deze ontwikkeling zal naar verwachting fel worden bestreden door de stablecoin-industrie, omdat het grote problemen voor ze zal veroorzaken. Het wetsvoorstel machtigt het Amerikaanse ministerie van Financiën ook om zijn eigen digitale, dollar-backed, token uit te geven.

De BTC koers gaat onder $39k

Bitcoin handelt momenteel net voor $ 39k tegen $ 38,9k op het moment van schrijven. De cryptocurrency wilde recentelijk verder stijgen en boven de $ 40k gaan, maar in plaats daarvan daalde het een beetje.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $39.8k. Het flip-flopte een tijdje rond dat niveau voordat het rond 1 uur 's nachts boven $ 40k uitkwam. Deze kleine stijging zorgde ervoor dat de koers een tandeloze $ 40,3k bereikte en dat was het wat de stieren betreft. De Bitcoin koers schommelde enkele uren rond de $40k voordat hij rond 6 uur 's ochtends weer begon te dalen tot onder $40k, waarna het de rest van de dag eronder bleef. De belangrijkste prijsdaling van de dag vond echter later plaats, toen de koers op een gegeven moment daalde van ongeveer $39,7k tot slechts $38,3k, voordat hij weer herstelde naar $39k op het moment van schrijven. Dit was de laagste waardering van de dag. Bitcoin bleef vervolgens de rest van de dag rond de $ 39k schommelen.

De beren doen hun best om enige mate van controle op de korte termijn te krijgen en de vooruitzichten op de korte termijn zijn nog steeds bullish. Ze zouden een nieuwe run kunnen initiëren voorbij de weerstand van $ 40k. De middellange termijntrend is echter behoorlijk bearish en de weerstand van $ 40k is een behoorlijk formidabele hindernis voor de stieren. Het zal dus een enorme inspanning van hen vergen om deze hindernis overtuigend te nemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $732 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 48,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren het grootste deel van de dag grotendeels stabiel, ondanks dat Bitcoin een lichte val maakte. Daardoor groeide hun marktaandeel aanzienlijk. Sommigen boekten echter enige winst, waaronder Solana (SOL, 3%), Chainlink (LINK, 12%), Uniswap (UNI, 2,3%) en Ripple (XRP, 3%). De rest van de markt was vrij vlak en rapporteerde minimale prijsbewegingen.

Chainlink koers grafiek

In ander nieuws….

Paypal lanceert zijn handelsplatform voor digitale tokens

Paypal breidt zijn cryptodiensten uit met een nieuwe "super-app" die een nieuwe handelsfunctie mogelijk maakt. Paypal is een van de grootste betalingsproviders ter wereld en deze stap zal waarschijnlijk verdere interesse in de sector wekken. Het volgt de (naar verluidt) beslissing van Amazon om Bitcoin-betalingen op zijn platform te accepteren.

Naast de recente super-app-beweging heeft Paypal ook aangekondigd dat zijn crypto-services nu ook beschikbaar zullen zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het voormalige EU-land was het laatste van de topeconomieën met deze nieuwe functie. Het werd vorig jaar aangekondigd en het werd algemeen beschouwd als een van de drijvende krachten achter de recente bull run van Bitcoin, die in april een waardering van $ 65.000 bereikte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram