Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amerikaanse senator dringt aan op legitiem gebruik van Bitcoin

 

Cynthia Lummis, een Amerikaanse senator uit Wyoming, richt zich op het behoud van de relevantie van Bitcoin (BTC). Onlangs merkte ze op dat ze wil dat de toonaangevende cryptocurrency zijn plaats behoudt als een belangrijke opslag van waarde.

De senator zei dat als BTC een wettig betaalmiddel wordt zoals in El Salvador, het zich moet houden aan voorschriften zoals de "Bank Secrecy Act en anti-witwaspraktijken".

Haar opmerkingen kwamen na de recente vergadering van de Senaatscommissie voor het bankwezen. Tijdens de vergadering zei Sherrod Brown, een Amerikaanse senator en de voorzitter van de commissie, dat cryptocurrencies zoals Bitcoin het geld van Amerikanen "in gevaar brengen". Volgens Brown is virtuele valuta geen echte Amerikaanse valuta.

Lummis merkte echter op dat de Amerikaanse regering onbewust de adoptie van cryptovaluta stimuleert. Ze voegde eraan toe dat "de verlaging" van de waarde van de Amerikaanse dollar meer mensen aanmoedigt om te investeren in BTC, dat een waarde-opslag is.

De senator merkte ook op dat ze wenst dat de USD wereldwijd de reservevaluta blijft. Volgens haar zou dit "de status van de Verenigde Staten" op het wereldtoneel in stand houden.

Een “regulatory sandbox” moedigt innovaties aan

Tijdens een gesprek met Fox Business zei Lummis echter dat ze aandringt op regels voor virtuele valuta die duidelijke "definities" in de branche zouden bieden. Voor haar zou dit uitmonden in een 'regulatory sandbox', die innovaties zou stimuleren zonder de regels te verwaarlozen.

Toen ze de opdracht kreeg om uit te leggen hoe de regelgeving van invloed zou zijn op de toonaangevende crypto, zei Lummis dat ze wil dat Bitcoin blijft dienen "als een goede waardeopslag".

Ook als het een wettig betaalmiddel wordt zoals in El Salvador, voegde ze eraan toe, zou het op een manier moeten zijn die de Bank Secrecy Act niet schendt en de vastgestelde richtlijnen volgt om het witwassen van geld te beteugelen. Volgens de senator zou positieve regelgeving ervoor zorgen dat Bitcoin "legitiem wordt gebruikt".

Interessant is dat de senator van Wyoming onthulde dat haar cryptocurrency-portfolio alleen Bitcoin bevat vanwege de "grote waardeopslag" -kenmerken. De senator merkte ook op dat ze er voor de lange termijn in zit en van plan is het vol te houden, zodat ze weet dat wanneer ze met pensioen gaat, "het er is".

Senator Lummis riep op tot het steunen van BTC en zei dat individuen die hun portefeuille willen diversifiëren "voor hun pensioen", op zijn minst Bitcoin moeten overwegen. Volgens haar behoudt Bitcoin zijn waarde net als goud.

Crypto is een ander middel voor "waardeoverdracht"

Terwijl de senator erop aandringt dat het gebruik van Bitcoin legitiem is, ziet Michele Korver, de nieuwe FinCEN-adviseur (Financial Crimes Enforcement Network) m.b.t. virtuele valuta, crypto als "gewoon een andere" betaalmethode.

In een interview met Law360 op donderdag 29 juli zei Korver dat cryptocurrency een middel is voor "waardeoverdracht" dat in de loop van de tijd is geëvolueerd. Ze vergeleek de ontwikkeling met 'willekeurig welke financiële technologie'.

Ze beschreef de groei van financiële technologie 'als een natuurlijke evolutie'. Ook merkte ze op dat er ook sprake zou zijn van onbedoeld gebruik van de financiële sector. Terwijl ze haar vele jaren in de sector beschreef, zei Korver dat opkomende technologieën 'interessant' zijn.

Voordat ze begin deze maand bij het Financial Crimes Enforcement Network kwam, werkte ze bij het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) als adviseur voor virtuele valuta. Voordat ze bij de DOJ werkte, was Korver de assistent-advocaat van de staat Colorado.

Terwijl ze in Colorado was, speelde ze een cruciale rol bij het ontmantelen van een drugshandelbedrijf dat Bitcoin gebruikte. FinCEN heeft als taak de financiering van terrorisme en het witwassen van geld tegen te gaan door het doorkammen van gegevens over financiële transacties.

De rol van Korver bij FinCEN is het adviseren van het topmanagement van het bureau, zoals de huidige waarnemend directeur en adjunct-directeur. Haar advies is bedoeld om FinCEN te helpen betere strategieën te ontwikkelen om illegale activiteiten in de financiële wereld te dwarsbomen.

Korver zorgt voor naleving, Biden tekent memo om de strijd tegen cyberaanvallen te stimuleren

De nieuwe FinCEN-adviseur vertelde Law360 dat ze het bureau zou helpen bij zijn mandaat om de Bank Secrecy Act te handhaven, vooral waar het virtuele valuta en de blockchain-technologieën aangaat.

Een deel van haar taken "behelst het zorgen voor naleving" voor degenen die op cryptocurrency gebaseerde financiële diensten aanbieden of degenen "die dienen als financiële poortwachters" voor producten die zijn gekoppeld aan virtuele valuta.

De nieuwe FinCEN-adviseur voor virtuele valuta beschouwt de recente spraakmakende ransomware-aanvallen als de reden waarom wetgevers steeds meer de schijnwerpers op crypto laten schijnen.

Onlangs ondertekende de Amerikaanse president, Joe Biden, een memo waarin hij het ministerie van Financiën en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid van het land opdroeg om 'prestatiedoelen op het gebied van cyberbeveiliging' vast te stellen. In het memorandum werd ook het Industrial Control Systems Cybersecurity Initiative opgericht om te helpen bij de bestrijding van cyberaanvallen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram