Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stijgt na twee maanden weer boven $ 42.000 na een 10-daagse winnende reeks

Bitcoin and dollars 

Afbeeldingsbron pxfuel.com

Bitcoin handelt momenteel boven $ 41k op het moment van schrijven, nadat een nieuwe bullish beweging ertoe leidde dat de BTC koers weer boven $ 42k kwam. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging boven de sterke weerstand van $ 40k, maar een volledige trend-omkering is nog niet voltooid. Altcoins boekte ook wat winst in de markt. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens de laatste statistieken heeft Bitcoin een zeldzame 10-daagse winning streak voltooid. Deze winnende reeks is zeldzaam in de geschiedenis van Bitcoin en kan wijzen op een succesvolle uitdaging van de weerstand van $ 42k in de nabije toekomst.

De Bank of America heeft onlangs enkele van de positieve aspecten geschetst van de recente stap in El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren. De bankinstelling laat zien dat meer dan 70% van de gehele bevolking van het land niet of nauwelijks toegang heeft tot het banksysteem. Met deze nieuwste Bitcoin-beweging krijgen veel mensen de vrijheid van digitale betalingen zonder dat ze een conventionele bankrekening hoeven te openen. Het zou ook zeer nuttig zijn om geldovermakingen terug te sturen naar het land, wat een groot pluspunt is voor de lokale bevolking.

Paypal stelt naar verluidt een ervaren cryptocurrency-team samen om zijn uitgebreide crypto-gerelateerde ambities te helpen realiseren. Het grootste deel van deze wervingen vond plaats in Ierland, waar het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa is gevestigd. Deze ontwikkeling weerspiegelt waarschijnlijk het groeiende bedrijfsbeleid om meer cryptodiensten aan te gaan bieden. Daarover later meer.

Bitcoin koers gaat boven $ 42.000

De Bitcoin koers is terug boven $ 42k na een onderbreking van bijna 2 maanden. Het digitale activum handelde vrijdag rond $ 39k, maar de stieren gingen kort na de sluitingstijd in het offensief en hebben sindsdien aanzienlijke winsten geboekt.

De afgelopen 48 uur begonnen met het digitale activum rond de $ 39k en onmiddellijk ging de BTC koers deze keer gemakkelijk boven de $ 40k en leek het richting $ 42k te gaan. $42k bleek echter moeilijk te veroveren voor de bulls en het was pas tot begin zondag dat het boven de $42k kwam voordat het er weer onder zakte. Maar in dit proces registreerde de cryptocurrency zijn hoogste waardering in de afgelopen 80 dagen of zo.

Draait het tij weer in het voordeel van de stieren?

De recente piek van Bitcoin resulteerde in een bijna perfecte 10-daagse handelscyclus. Gedurende deze tijd steeg Bitcoin met bijna 40% van ongeveer $ 29k tot maximaal $ 42,5k. Dit toont aan dat de koers op dit moment behoorlijk bullish is en kan dreigen permanent boven $ 42k te gaan en de bull run op de lange termijn nieuw leven in te blazen.

Maar tegelijkertijd is Bitcoin niet bepaald buiten gevaar voor de beren. De cryptocurrency is de afgelopen 80 dagen verschillende keren boven $ 40k gegaan, maar faalde altijd bij de laatste hindernis rond $ 42k. Dat is waar de dingen naar verwachting interessant zullen worden als de stieren, met hun hernieuwde kracht, de momenteel dominante bearish stemming op de middellange termijn proberen teniet te doen. Een uitbraak boven $ 42k kan de middellange termijnvooruitzichten van Bitcoin veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 775 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,33%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat winst

Andere cryptocurrencies boekten eerder een aantal goede winsten. Ethereum ging in de buurt van $ 2,7k voordat het een koers van ongeveer $ 2,66k noteerde op het moment van schrijven (6% stijging). De grootste prijsstijging werd echter waargenomen door Polkadot (DOT, 15%) die alleen al de afgelopen 7 dagen een stijging van 40% heeft laten zien. Andere opmerkelijke winnaars zijn Uniswap (UNI, 7%) en chainlink (LINK, 8%).

In ander nieuws….

PayPal werft crypto-toptalent

Cryptocurrency- en Blockchain-expertise wordt momenteel een van de meest begeerde vaardigheden ter wereld, aangezien grote bedrijven hun wervingscampagne voortzetten. Onlangs is gebleken dat Paypal doorgaat met zijn agressieve werving voor het samenstellen van een topcrypto-team. Deze ontwikkeling wordt gezien als een manier om zijn technologische bekwaamheid te verzekeren om topcrypto-oplossingen te blijven aanbieden.

De meeste recente vacatures waren in Ierland, dus als je over de vaardigheden op dit gebied beschikt, kan het slim zijn om de vacatures van Paypal in de gaten te houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram