Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt weer onder $ 40.000 terwijl Meme NFT-verkopen toenemen

Mona Lisa meme 

Afbeeldingsbron: Classical Art Memes

De Bitcoin koers kwam terug onder de $40k toen de bulls een beetje buiten adem raakten rond de horde van $42k. De meeste altcoins verloren echter weinig waarde, wat resulteert in een verlies voor Bitcoin m.b.t. z’n aandeel in de totale crypto-markt. Daarover later meer.

Ander nieuws: de veilingen van meme Non Fungible Tokens (NFT's) komen weer op gang. Onlangs bracht een flauwe virale meme uit Pakistan ongeveer 20 ETH ($ 53.000) op in een recente veiling. Daarover later meer.

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft onlangs zijn grote aankopen van Bitcoin verdedigd in een interview op Bloomberg TV, waarvan vele ver boven het huidige prijsniveau liggen. Hij vergeleek het betreden van de cryptocurrency-scene met vroege investeringen in grote fortuin 500-bedrijven zoals Amazon en Apple. Terwijl sommigen geloven dat het schip al is vertrokken als het gaat om investeringen in de cryptocurrency-scene, heeft Saylor zijn agressieve crypto-aankopen voortgezet.

Bitcoin koers komt onder de $40k

Ondanks enkele bemoedigende gegevens uit grafieken en over ketenanalyses, is Bitcoin opnieuw onder de $ 40k gezakt. De grootste cryptocurrency ter wereld was vorige week grotendeels bullish, maar begon maandag met wat verliezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 41,5k. De BTC koers had de afgelopen 48 uur op de deuren van de grote weerstand van $ 42k geklopt, maar vandaag corrigeerde het zichzelf een beetje. De koers zakte onmiddellijk en kwam in een kwestie van minuten onder de $40k naar een dieptepunt van $39.5k. Daarna bleef het de rest van de dag grotendeels onder de $ 40k, afgezien van een lichte opwaartse trend rond 7 uur 's ochtends. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld voor ongeveer $39,3k. Het staat onder druk vanwege de mislukte poging om $42k te passeren.

De prijscorrectie van vandaag is enigszins teleurstellend, maar binnen een redelijke comfortzone voor de stieren. Als ze zich weer energiek voelen, kunnen ze de koers gemakkelijk boven $ 40k trekken, maar dat maakt niet uit voor een trendverandering op de lange termijn. Dit komt doordat de Bitcoin koers de afgelopen twee maanden 3 keer heeft geprobeerd uit de weerstand van $ 40k te komen en al verschillende keren is gefaald op $ 42k. Als het deze keer niet boven $ 42k komt en eronder blijft hangen, kunnen de beren erop vertrouwen dat de koers weer onder $ 36k komt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 730 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel is 46,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, volgden Bitcoin niet in zijn laatste opleving en volgden Bitcoin ook niet in zijn retracement. Veel van de top-altcoins boekten gedurende de dag lichte verliezen. Dit in combinatie met de verliezen van Bitcoin resulteerde in enige winst voor de sector als geheel.

De enige significante verliezers van vandaag waren Ethereum (ETH, -2,50%), Binance Coin (BNB, -3,5%), Cardano (ADA, -4%), Ripple XRP, -3,4%), Polkadot (DOT, -6% ), Dogecoin (DOGE, -4,5%), Litecoin (LTC, -4,5%) en Solana (SOL, -8%).

In ander nieuws….

Viral Meme NFT wordt verkocht voor $ 50k

De veilingen van meme-kunstvormen als NFT's komen in een stroomversnelling. Onlangs haalde een beroemde virale meme uit Pakistan een aanzienlijke 20 ETH ($ 52k) op in een recente veiling. Misschien heb je dit ooit gezien:

Pakistaanse meme 

De meme werd beroemd vanwege zijn dwaasheid, cartoonachtige kijk en lettertype. Meme-kunstvormen worden de lievelingen van de NFT-rage. Als iemand een bron van een populaire meme kan vinden, kan dit behoorlijk lucratief voor hem/haar zijn. Deze meme in kwestie is gekocht door een Amerikaanse investeerder en kan in de nabije toekomst waarschijnlijk met forse winst worden doorverkocht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram