Skip to main content

Bitcoin nieuws

Square faciliteerde Bitcoin-aankopen ter waarde van meer dan $ 2,7 miljard in Q2 en heeft plannen om een ​​acquisitie van $ 29 miljard te doen

Square 

Square, een betalingsstartup onder leiding van Twitter-oprichter Jack Dorsey, merkte op dat het Bitcoin (BTC)-aankopen ter waarde van meer dan $ 2,7 miljard heeft mogelijk gemaakt met de Cash-app van het bedrijf. Dit bedrag werd in het tweede kwartaal (Q2) van dit jaar behaald.

In een brief aan de aandeelhouders verklaarde Square dat de BTC-omzet van het tweede kwartaal ruwweg keer drie keer zijn gegaan op jaarbasis en zijn gestegen tot 2,72 miljard dollar. De "brutowinst van Bitcoin was echter slechts $ 55 miljoen.

Volgens het winstrapport over het tweede kwartaal vloeide de winst voort uit het verschil tussen de hoeveelheid Bitcoin die aan klanten werd verkocht en de kosten van Bitcoin die de startup kocht om aan de koopverzoeken van klanten te voldoen.

Het rapport gaf verder aan dat Cash App-gebruikers een marge oplopen bovenop hun BTC-aankopen. Square voegde eraan toe dat het extra bedrag wordt beïnvloed door de marktprijs van BTC, die "volatiel is en buiten de controle van het bedrijf ligt”.

Verlies van $ 45 miljoen door daling BTC koers

Helaas werd de winst van de startup in het tweede kwartaal beïnvloed door de malaise van de cryptomarkt in mei. Gedurende deze tijd daalden sommige crypto's met ongeveer 50 procent. Dit blijkt duidelijk bij het vergelijken van de winstgegevens van Cash App in het eerste en tweede kwartaal.

 

In het eerste kwartaal van 2021 boekte Square's Cash App een brutowinst van 75 miljoen USD en een omzet van iets meer dan 3,5 miljard USD.

Afgezien van de Cash-app, had de prijsdip in mei ook gevolgen voor de BTC-voorraad van Square. Vorig jaar en begin dit jaar stopte Square in totaal 220 miljoen USD in Bitcoin. In het tweede kwartaal was de waarde van de investering echter met 45 miljoen USD gedaald.

Ondanks het verlies beschouwt Square Bitcoin als "een immaterieel activum met een onbepaalde levensduur". Met deze definitie verwacht Square dat BTC af en toe fors in waarde zal verminderen. Als zodanig erkende het bedrijf een dergelijk verlies te hebben geleden in het tweede kwartaal. Het verlies bedroeg 45 miljoen USD.

Naast het vrijgeven van het Q2-winstrapport, onthulde Square ook een mogelijke overname ter waarde van 29 miljard US dollar. Het doelwit is Afterpay, een Australisch betalingsplatform. Afterpay richt zich erop dat haar gebruikers artikelen kunnen ontvangen en in termijnen kunnen betalen zonder rente.

Een Square-Afterpay-combinatie zal zowel goed zijn voor consumenten als verkopers

In een verklaring zei Square dat het "alle uitgegeven aandelen in Afterpay zou verwerven door middel van een aanbevolen, door de rechtbank goedgekeurd, Scheme of Arrangement." De overname heeft een geschatte waarde van ongeveer 29 miljard USD "op basis van de slotkoers van gewone aandelen Square op 31 juli."

De CEO van Square, Jack Dorsey, merkte op dat de twee bedrijven vergelijkbare doelen hebben. Bijvoorbeeld, zei Dorsey, Square streeft ernaar "het financiële systeem eerlijker, toegankelijker en inclusiever te maken, en Afterpay heeft een merk opgebouwd dat in lijn is met die principes."

Dorsey merkte verder op dat zijn bedrijf van plan is Afterpay en Cash Pay te koppelen. Volgens Dorsey zou dit consumenten en handelaren versterken door middel van superieure 'producten en diensten'.

De zakelijke leider van Cash App, Brian Grassadonia, zei dat een dergelijke verbinding ook Cash App-consumenten in staat zou stellen om te genieten van "flexibele, verantwoorde betalingsopties".

De overname komt met name ook de gebruikers van Afterpay ten goede. De gebruikers van het Australische betalingsbedrijf zullen kunnen linken met de Cash-app en toegang krijgen tot diensten zoals BTC-aankopen, geldoverdracht, aandelenaankopen en andere financiële tools.

Square verbindt zich ertoe een Bitcoin Cold Wallet te bouwen

Onlangs heeft Square zijn betrokkenheid bij de crypto-sector opgevoerd. Zo heeft het bedrijf begin vorige maand toegezegd een BTC-hardware wallet te bouwen. In een tweet zei Jesse Dorogusker, hardwareleider van Square, dat de cold storage Bitcoin-portemonnee zou helpen om BTC-bewaring populair te maken.

De Square Bitcoin-hardware-wallet ondersteunt multi-signature functionaliteiten waardoor meer dan één privésleutel een knooppunt kan geven, door middel van ondertekening, voordat geld uit de portemonnee wordt verzonden.

Met name impliceerde Dorogusker een mogelijke betrokkenheid van Square door wat zij 'assisted-self-custody' noemden. Dorogusker onthulde ook dat de Bitcoin-hardware-wallet een “mobile first” benadering zou volgen, wat betekent dat er een grote kans is dat de wallet verbinding maakt met smartphones.

Omdat het bedrijf zich richtte op wereldwijd gebruik, begon het een team samen te stellen met verschillende achtergronden, zoals business, software, beveiliging en hardware. Het team zou onder Max Guise staan, het hoofd van de hardware-beveiliging van het bedrijf. Thomas Templeton, de algemeen directeur van Square die verantwoordelijk is voor hardware, zal ook een rol spelen bij het samenstellen van het team.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram