Bitcoin koers terug boven $ 39k en Google accepteert weer crypto-advertenties

 

Afbeeldingsbron: Pixabay.com

Bitcoin heeft wat waarde teruggewonnen tot ongeveer $ 39k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency ter wereld zag eerder een koersdaling tot ongeveer $ 37,6k na een mislukte poging om $ 42k achter zichte laten. Altcoins boekten in de loop van de dag ook wat winst. Daarover later meer.

Ander nieuws: Google is nu weer begonnen met het accepteren van crypto-advertenties. De zoekmachine-gigant stopte al in juni 2018 met crypto-gerelateerde advertenties, dus ongeveer drie jaar geleden. De beslissing zal naar verwachting een nieuwe grote aanjager van de crypto-sector zijn en kan ook leiden tot enige koersstijging. De nieuwe update staat echter alleen officiële crypto-beurzen en wallet-bedrijven toe om via Google te adverteren.

Het hoofd van de Amerikaanse federale toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geaccepteerd dat Satoshi Nakamoto (de oprichter van Bitcoin) iets echts heeft gemaakt en dat dat niet meer zal verdwijnen. Daarover later meer.

Binance Pay biedt nu betalingsopties voor alle Alchemy Pay-klanten, inclusief Shopify en Arcadier. Alchemy Pay is een crypto-fiat hybride betalingssysteem waarmee verkopers Bitcoin kunnen accepteren zonder een risico te nemen m.b.t. zijn volatiliteit.

Bitcoin Satoshi Vision (BSV), een klein cryptoproject dat zich heeft afgesplitst van de Bitcoin Cash-keten, heeft een enorme beveiligingsfout gemaakt door een 51% aanval. De aanval was goed gecoördineerd en het valt nog te bezien hoeveel schade de hackers aan de keten hebben toegebracht.

Bitcoin koers gaat boven $39.5k

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven weer boven de $ 39,5k. De digitale valuta is terug op dit niveau na een tijdelijke onderbreking onder $38k eerder. Verschillende positieve berichten droegen bij aan dit behoorlijke herstel.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 38k. De beren deden hun best om door te breken en brachten de BTC koers rond 11 uur terug onder $ 38k op $ 37,6k. Dat zou echter de laagste stand zijn die de koers vandaag zou hebben, aangezien een groot deel van de rest van de dag werd besteed aan het herstel tot boven $ 39k.

De mislukte poging van Bitcoin om boven $ 42k te gaan is nog vers en de BTC koers heeft sindsdien enige waarde verloren. Deze weerstand is belangrijk voor de toekomst, aangezien de koers daar de afgelopen maanden ongeveer driemaal heeft gefaald. Als de Bitcoin koers boven $ 40k kan komen en vervolgens richting $ 42k, hebben we misschien nog een bullish opmars in de maak. Aan de andere kant willen de beren de koers weer snel onder $36k brengen en alle kansen op een nieuwe poging tot de $42k-weerstand stoppen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 745 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 46,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, haperden vandaag ook iets voordat ze later wat winst maakten. Ethereum (ETH, 8%) steeg sterk naarmate de EIP 1551 update, de London fork-implementatie, morgen dichterbij komt.

In ander nieuws….

SEC-voorzitter prijst Blockchain-technologie en zegt dat het niet zal verdwijnen

De hoogste Amerikaanse SEC-functionaris Gery Gensler heeft de blockchain-revolutie geprezen die is gestart door Satoshi Nakamoto en gelooft dat het een blijvertje is.

Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met het Aspen Security-forum.

Hij zei:

“I really do think there’s something real about the distributed ledger technology, moving value on the internet,”

Hij zei ook dat ondanks dat sommige mensen zouden wensen dat de technologie zou verdwijnen, hij gelooft dat het een blijvertje is.

Dit soort opmerkingen zijn zeldzaam van topambtenaren en laten zien dat de steeds toenemende populariteit van de cryptosector een enorme opmars maakt. De regeringskringen moeten hun beleid dienovereenkomstig realiseren en actualiseren om de bakermat van innovatie, de cryptosector, te helpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram