De Bitcoin koers schommelt wild tussen $ 37k- $ 41k, terwijl de Ethereum Hard Fork live gaat

ethereum 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers schommelde de afgelopen 24 uur behoorlijk sterk. Het ging eerder naar $37.5k en het leek erop dat de koers opnieuw in bearish gebied zou gaan. Een snel stijgende Ethereum dwong BTC echter om terug te komen boven $ 40k en zo hoog als $ 41,2k op het moment van schrijven. Ook andere altcoins reageerden na eerder op de dag wat te hebben verloren. Daarover later meer.

Ander nieuws: de laatste update van het Ethereum-netwerk genaamd London Fork is geïmplementeerd. Deze grote verandering zal de boel opschudden voor het op een na grootste cryptocurrency-netwerk ter wereld, inclusief een deflatoir mechanisme dat een deel van de miner-vergoedingen in ETH zal verbranden. Verschillende beurzen kondigden een pauze aan op ETH-stortingen en -opnames in afwachting van de vork, maar toen het eenmaal klaar was, lieten ze het opnieuw toe. De ETH koers steeg sterk, zowel ten opzichte van de USD als BTC, in de nasleep van de geplande upgrade en kwam daarbij boven de $2,9k. Joe Lubin, de mede-oprichter van Ethereum en Consensys, beweert dat er $83 miljard ETH vastzit aan staking en DEFi en dat er daarom een ​​enorme vraag naar is.

In een interessante stap heeft een voormalige voorzitter van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) gezegd dat de CFTC in plaats van de SEC bevoegd is om de cryptosector te reguleren.

De CEO van Unstoppable Domains, een van de grootste website-domeinregistratiebedrijven ter wereld, heeft gezegd dat de stablecoin-markt tegen 2025 een waarde van $ 1 biljoen zal bereiken. De betrokkenheid van de overheid bij de uitgifte van hun eigen digitale fiat-backed valuta's kan het speelveld voor de stablecoin-industrie echter compliceren.

Er is een nieuwe, op blockchain gebaseerde, registratieservice voor spermagegevens gelanceerd met de naam Eggschain. Het platform zal de gegevens van spermadonors op de blockchain registreren, inclusief fysieke kenmerken, opleidingsniveau, hobby's, enz.

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 41.000

Bitcoin had vandaag een achtbaan-dag aangezien de koers veel fluctueerde. De BTC koers begon rond de $39,7k en daalde tot aan 15:00 uur toen hij ongeveer $37,4k bereikte, een meerdaags dieptepunt. De rest van de dag beleefde de cryptocurrency echter een aanzienlijk herstel van bijna 10% tot boven $ 41k.

De BTC koers reageerde sterk op de prijsactie van Ethereum die scherp reageerde op de London Fork-upgrade. Het valt nog te bezien of Ethereum een ​​lange run kan maken en of Bitcoin het zal volgen als dat zo is.

Bitcoin reageert momenteel op een kortetermijntrend die is gestart door Ethereum en het zal niet lang duren voordat deze plotselinge piek-activiteit afneemt. Maar als de juiste push wordt gegeven en BTC boven $ 42k komt en kan blijven, kan dit ertoe leiden dat de cryptocurrency op zichzelf een bullish trendsetter wordt. Maar om dat te laten gebeuren, moet de koers overtuigend boven $ 42k gaan. Aan de andere kant willen de beren deze korte termijn stijging zo snel mogelijk onderdrukken en de BTC koers dan zo snel mogelijk onder de $40k brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 765 miljard en het aandeel in de cryptomarkt is 46,2%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten herstel zien

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten ook enkele terugvorderingen na vroege intraday-verliezen. De algehele waardeverandering bleef echter grotendeels stabiel. Afgezien van BTC en ETH boekten alleen Uniswap (UNI, 8%) en Solana (SOL, 3%) enige winst.

ETH koers grafiek

In ander nieuws…..

Voormalig CFTC voorzitter: CFTC Only US Agency to Regulation Crypto

Christopher Giancarlo, een voormalige CFTC-voorzitter en een dienende commissaris van de CFTC, namen beiden een sterk standpunt in dat CFTC het enige federale agentschap is dat crypto-regulering kan onderzoeken. Ze zijn allebei van mening dat CFTC de jurisdictie en het vermogen heeft om cryptocurrencies te reguleren, niet de SEC.

Aan de andere kant heeft de huidige SEC-voorzitter Gary Gensler onlangs de cryptosector geprezen en gezegd dat het een blijvertje is en nu zien we dat de CFTC de exclusieve jurisdictie claimt in deze kwestie. Deze botsing tussen twee vooraanstaande federale agentschappen om crypto te reguleren, heeft mogelijk enige bemiddeling nodig van de Amerikaanse overheid zelf en zal leiden tot verdere verwarring over de duidelijkheid van de regelgeving voor de cryptosector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram