Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin miners HIVE en Marathon bestellen nieuwe mining-rigs nu moeilijkheidsgraad van BTC-mijnbouw toeneemt

Bitcoin mining apparatuur

HIVE, een aan de Nasdaq genoteerd bedrijf dat zich richt op Bitcoin-mining, heeft 4.000 BTC-mijnbouwapparaten besteld bij Canaan. Canaan is ook een beursgenoteerd bedrijf dat is genoteerd aan de Nasdaq-beurs. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van Bitcoin-mining hardware.

In een aankondiging op 3 augustus onthulde Canaan dat het gecombineerde bedrijfsvermogen van de machines, gemeten in hashes per seconde, 2 PH/S (petahash per seconde) is. De hardwarefabrikant van BTC-miningapparatuur heeft echter niet het model van de machine onthuld of hoeveel HIVE ervoor heeft betaald.

Het bedrijf meldde echter dat de bestelling in twee batches zou worden uitgevoerd en dat de levering eind volgende maand zou zijn voltooid.

Canaan merkte ook op dat de huidige "bestelling van HIVE een aanvulling is" op een bestelling die eerder in het jaar was geplaatst. In zijn vorige bestelling nam het BTC-mijnbedrijf Canaan in dienst om het te voorzien van 6.400 AvalonMiner 1246 Miners, met een gecombineerde hash-snelheid van 576 PH/s.

Volgens de CEO van Canaan, Nangeng Zhang, toont de bestelling van HIVE de prestaties van de Bitcoin-mijnbouwinstallaties van zijn bedrijf "evenals het vermogen van Canaan om langdurige en wederzijds voordelige mijnwerkersrelaties aan te gaan."

De CEO voegde eraan toe dat zijn bedrijf ernaar uitkijkt om samen te werken met klanten om "gezamenlijk de enorme kansen van de snelgroeiende cryptocurrency-industrie te benutten."

HIVE verdient dagelijks $ 55K aan mijnbouwactiviteiten

In een afzonderlijke aankondiging merkte de uitvoerend voorzitter van HIVE, Frank Holmes, op dat de "strategische aankoop van apparatuur" succesvol was vanwege "zeer sterke relaties" die zijn bedrijf heeft met gerenommeerde fabrikanten in de "ASIC-mijnbouwsector".

Momenteel draagt ​​HIVE in totaal 925 PH/s bij aan de Bitcoin-blockchain. Het bedrijf hoopt echter de hash-snelheid op te voeren tot ongeveer 1 EX/s (exahash per seconde) zodra het zijn eerste 2.000 machines voor het einde van deze maand ontvangt.

HIVE is ook betrokken bij Ethereum (ETH)-mijnbouwactiviteiten. In een recente blogpost onthulde HIVE dat het dagelijks $ 55K verdient met zijn mijnbouwactiviteiten op de Ethereum- en Bitcoin-netwerken samen.

Ondanks dat het in Canada is gevestigd, exploiteert het Bitcoin-mijnbedrijf miningfaciliteiten in IJsland en Zweden.

Terwijl HIVE wacht op de bestelling, heeft Marathon, een ander op de Nasdaq genoteerd bedrijf, 30.000 Bitcoin-mijnmachines gekocht van BTC-hardwarefabrikant Bitmain. In een verklaring op 2 augustus zei het Bitcoin-mijnbedrijf dat het S19j Pro Antminers had gekocht.

Marathon heeft als doel om 12% van de totale hash-snelheid van Bitcoin te beheersen met zijn aankoop van $ 120,7 miljoen

Volgens de verklaring bedragen de totale kosten van de 30.000 BTC-mijnmachines 120,7 miljoen dollar. De BTC-miningmachines worden echter naar verwachting tussen januari en juni 2022 geleverd.

Marathon verwacht de hash-snelheid van het BTC-netwerk te verhogen tot ongeveer 13,3 EX/s "zodra alle miners volledig zijn ingezet en operationeel zijn." Marathon merkte ook op dat de aankoop van nieuwe Bitcoin-miningmachines het totale aantal machines op "meer dan 133.000" zou brengen.

In de aankondiging merkte Marathon op dat als alle geplande extra capaciteit vandaag zouden worden ingezet, [zijn] hash-snelheid ongeveer 12 procent van de totale hash-snelheid van BTC zou vertegenwoordigen. De totale hash-snelheid van de Bitcoin-blockchain bedroeg op 1 augustus ongeveer 109 EH/s.

Interessant is dat Marathon's recente aankoop van Bitcoin-mijnbouwapparatuur niet de grootste is. Het is minder dan de helft van de 70.000 BTC-miningmachines die het in december vorig jaar kocht.

Andere Bitcoin-mijnbedrijven die hun voorraad Bitcoin-miningmachines in het recente verleden hebben vergroot, zijn Compute North, Hut8, Bitfury, Galaxy Digital, Argo Blockchain en Riot.

Minder hash-snelheid, lage moeilijkheidsgraad voor mining

De toevoeging van Bitcoin-rigs door mijnbouwbedrijven komt in de nasleep van een herstellende hash-snelheid op de Bitcoin-blockchain. De daling van de hash-snelheid was te wijten aan het recente harde optreden tegen cryptocurrency-miners in China, dat goed was voor een enorm percentage van de totale BTC-hash-snelheid.

Een daling van de hash-snelheid zorgde voor een vermindering van de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining. Tegen het einde van vorige maand nam de moeilijkheidsgraad echter met ongeveer zes procent toe. Dit gaf aan dat er meer hash-kracht terugkeert naar het netwerk, aangezien sommige miners vanuit China verhuizen naar andere BTC-mijnvriendelijke regio's, zoals de Verenigde Staten, Canada en de Verenigde Arabische Emiraten.

Met een daling van de moeilijkheidsgraad voor mining, hebben degenen die rekenkracht leveren aan het BTC-netwerk, het gemakkelijk om nieuwe blokken te vinden en beloond te worden. Verwacht wordt echter dat de moeilijkheid in de komende maanden zal toenemen naarmate offline miningplatforms die voorheen in China waren gevestigd, weer tot leven worden gebracht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram