De BTC koers stijgt tot boven $ 43k terwijl enorme Amerikaanse infrastructuurwet de angst voor inflatie doet toenemen

 

Afbeeldingsbron: pxhere.com

De Bitcoin koers ging voor het eerst sinds half mei boven $ 43k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie onderging eerder vandaag een dramatische prijsstijging boven $ 41k, terwijl de stieren terugvochten. Altcoins stegen echter voorzichtig en zijn op zoek naar een groot signaal van Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe Amerikaanse infrastructuurwet wordt bijna aangenomen in het Amerikaanse congres. De grote uitgavenwetgeving zal waarschijnlijk een enorme $ 250 miljard toevoegen aan de Amerikaanse staatsschuld en dat zal gevolgen hebben voor toekomstige generaties. Volgens veel crypto-gebruikers en pioniers is nu het moment om crypto in te slaan en grote bedragen aan fiat te vermijden. Daarover later meer.

Crypto-exchange Binance heeft zelf zijn futures-handelsoptie in zijn thuisland Hong Kong beperkt. De belangrijkste crypto-exchange ter wereld ligt in andere delen van de wereld onder vuur. In Europa en het Verenigd Koninkrijk zijn sommige diensten die door Binance worden geleverd ofwel opgeschort of volledig beëindigd en de toekomst blijft onduidelijk. Sommige andere landen, zoals Maleisië, hebben de crypto-exchange volledig van zijn kusten verbannen. Nu gaat de beurs ook in zijn geboorteland Hong Kong een onzekere toekomst tegemoet.

Coinbase-gebruikers kunnen nu crypto kopen met Apple Pay en ook de dollartransactielimiet is verhoogd tot $ 100.000. De crypto-exchange had een goed tweede kwartaal met de openbare notering op Nasdaq, maar kreeg het sindsdien wat moeilijker. Deze stappen worden genomen om de beurs concurrerender te maken.

JP Morgan-gebruikers hebben nu toegang tot zes cryptofondsen, waaronder Grayscale en NYDIG, maar ze zullen hier specifiek om moeten vragen. Historisch gezien was JP Morgan een van de meest anti-Bitcoin bankinstellingen. De bank heeft echter haar standpunt afgezwakt en haar gebruikers toegang gegeven tot enkele crypto-investeringsmogelijkheden in het licht van de populaire vraag onder haar klanten.

Bitcoin koers gaat boven $ 43.000

De Bitcoin koers schoot eerder op de dag boven $ 43k voordat hij er iets onder zakte op het moment van schrijven. Volgens onze eerdere analyse zou een beweging boven $ 42k zorgen voor een bullish comeback in hun strijd tegen de beren en voor een verdere koersstijging kunnen zorgen. Hoewel we nu de hoogste waardering hebben die Bitcoin gedurende meer dan 12 weken heeft gezien, is het nog te aarzelend voor een volledige trendverandering. Bitcoin had Ethereum gisteren gevolgd en dat bracht hen samen op de voorgrond.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $40,6k. De cryptocurrency had de dag ervoor een snel herstel ondergaan, maar het leek erop dat de koers zou vertragen met betrekking tot de weerstand van $ 42k die de afgelopen 75 dagen of zo heeft standgehouden. Dit gebeurde en de cryptocurrency bleef de rest van de dag grotendeels stabiel onder $ 41,7k met maar weinig verandering. Rond 17.00 uur onderging de digitale valuta echter een volledige trendverandering op korte termijn en steeg in enkele minuten naar $ 43k en is daar sindsdien gebleven met slechts een kleine terugval onder het $ 43k-niveau. De kortetermijntrend is daarom bullish geworden en er kan een grote doorbraak op komst zijn. De vertraging boven de $ 43k heeft echter de hoop doen vervliegen dat het een soepele vaart zou zijn naar $ 45k en hoger voor Bitcoin. Op dit moment werken de beren er hard aan om dat te voorkomen en als ze erin slagen de koers terug onder $ 42k te brengen, zal de grote stap van vandaag voor nu teniet worden gedaan omdat deze zichzelf niet in stand kan houden.

Vandaag was de sterkste actie van de stieren in een tijdje en Bitcoin kan zelfs een tijdje loskomen van de beren als alles goed gaat en ten minste boven de $ 45k komt. De algemene trend is echter nog steeds bearish totdat dat gebeurt en ze willen het graag terugbrengen tot onder $42k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 807 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 46,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten gemengde resultaten zien

Andere cryptocurrencies publiceerden eerder op de dag gemengde resultaten toen Bitcoin boven $ 43k steeg. Ethereum (ETH, 5%) zette zijn sterke prestaties voort en nadert de weerstand van $ 3k. Andere grote winnaars van vandaag zijn Dogecoin (DOGE, 5%), Polkadot (DOT, 8,2%), Uniswap (UNI, 6,5%) en Solana (SOL, 5,5%). Andere crypto's bleven in de loop van de dag grotendeels stabiel.

In ander nieuws…..

Amerikaanse infrastructuurwet zal de dollar vermoorden

Verwacht wordt dat in de nabije toekomst een grote infrastructuurwet zal worden aangenomen door het Amerikaanse congres, die de weg vrijmaakt voor een massale instroom van kwantitatieve versoepeling en instroom van nieuwe dollars in het systeem. Deze stap is de reden waarom de Amerikaanse inflatie naar verwachting in de nabije toekomst verder zal toenemen. In het proces zal ongeveer $ 250 miljard worden toegevoegd aan de Amerikaanse staatsschuld.

Volgens crypto-experts en pioniers is dit waar Bitcoin voor is opgericht en nu is het tijd om in de sector te investeren. Bitcoin-miljardair Cameron Winklevoss zei het volgende: “de uitgavenrekening zal blijven, hij plundert toekomstige generaties”. Nieuw, gratis fiat-geld dat het systeem binnenkomt, is vaak gekoppeld aan hogere inflatie en onzekere toekomsten en daarom wordt het niet als een ideaal plan beschouwd. Investeren in Bitcoin, een activum dat zijn aanbodvolumes niet verandert en voor zijn bestaan niet afhankelijk is van economische omstandigheden en de wil van regeringen, is een natuurlijke bescherming tegen draconische inkomende inflatiecijfers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram