Skip to main content

Bitcoin nieuws

JPMorgan introduceert heimelijk nieuwe Bitcoin-producten, Bekende rapster prijst Bitcoin in nieuwe video

JP Morgan

JPMorgan, een wereldwijde investeringsbank gevestigd in de Verenigde Staten, is heimelijk begonnen met het aanbieden van crypto-investeringen gekoppeld aan Bitcoin. Interessant is dat het gebeurt onder toezicht van Jamie Dimon, de CEO van de bank die eerder zijn bezorgdheid heeft geuit m.b.t. het investeren in BTC.

De op crypto gebaseerde beleggingsfondsen staan ​​open voor klanten met vermogensbeheer. Volgens Bloomberg zijn er in totaal zes van dergelijke fondsen. Terwijl mensen werden geciteerd die bekend waren met deze laatste ontwikkeling, merkte Bloomberg op dat JPMorgan "financiële adviseurs had opgedragen om te beginnen met het plaatsen van klanten van particuliere banken in een nieuw Bitcoin-fonds dat is gecreëerd in samenwerking met crypto-bewaarbedrijf NYDIG."

Het BTC-fonds lijkt sterk op een soortgelijk fonds dat wordt aangeboden aan klanten van Morgan Stanley.

De stealth-toevoeging van nieuwe fondsen komt een paar weken nadat de wereldwijde investeringsbank de mogelijkheid tot beleggen in Grayscale en Osprey crypto trusts heeft toegevoegd.

Wall Street verandert eindelijk z’n toon m.b.t. Bitcoin en Crypto

Hoewel de fondsen stilletjes werden toegevoegd, laat het zien dat Wall Street eindelijk open staat om op de een of andere manier met cryptocurrencies te werken. JPMorgan volgt soortgelijke bewegingen van andere banken zoals Goldman Sachs.

Er zijn inmiddels al meer financiële bedrijven die hebben aangegeven dat ze waarschijnlijk in de voetsporen van JPMorgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley zullen treden.

Dimon's anti-Bitcoin-gezangen bestempelden de toonaangevende cryptocurrency als een fraude. In 2017 zei hij:  “Bitcoin is worse than tulip bulbs, it won’t end well. Someone is going to get killed.”

De CEO kan zijn harde standpunt echter langzaam verzachten. Bijvoorbeeld, in februari van dit jaar zette een JPMorgan-klant de bank onder druk met de vraag wanneer hij hen in Bitcoin zal laten beleggen.

Bij het beantwoorden van de vraag zei de medevoorzitter van de bank, Daniel Pinto, dat zijn bank alleen betrokken zou zijn "als zich een activaklasse ontwikkelt die door verschillende vermogensbeheerders en investeerders zal worden gebruikt." Destijds erkende Pinto dat hoewel er nog geen vraag is, "het er op een gegeven moment zal zijn."

In mei van dit jaar bleef Dimon bij zijn eerdere gevoelens, maar voegde eraan toe dat de klant koning is en dat hij hen niet kan dicteren "wat ze moeten doen".

JPMorgan luisterde en reageerde ondanks Dimions anti-Bitcoin-sentimenten

De CEO van Osprey Fund, Greg King, prees JPMorgan voor het blootstellen van zijn klanten aan crypto. King voegde eraan toe dat deze beslissing de klanten van de bank in staat stelt om te beleggen in het in de VS gevestigde "laagst geprijsde beursgenoteerde Bitcoin-fonds". Grayscale prees ook de wereldwijde investeringsbank voor het "luisteren naar en reageren op" klanten.

Interessant is dat JPMorgan de fondsen niet aanbeveelt aan klanten. In plaats daarvan moeten klanten er om vragen, waarop de bank reageert. Bovendien is het NYDIG-fonds alleen toegankelijk voor particuliere bankklanten.

De samenwerking tussen JPMorgan en NYDIG maakt waarschijnlijk deel uit van de eerdere plannen van de crypto custody om BTC bij meer Amerikaanse banken te introduceren.

In mei merkte Patrick Sells, een directeur van NYDIG, op dat de stap bedoeld is om "het voor gewone Amerikanen en bedrijven eenvoudig te maken om Bitcoin te kunnen kopen via hun bestaande bankrelaties."

Volgens Yan Zhao, de president van NYDIG, worden banken niet langer geleid door aannames, maar door gegevens. "Ze zien deposito's naar de Coinbases, Galaxies en Krakens van de wereld gaan", voegde Zhao eraan toe.

Terwijl JPMorgan wacht op klanten om te vragen naar de BTC-fondsen, is Megan Thee Stallion, een hiphopster, helemaal uit op Bitcoin. De hiphopster heeft een video gemaakt om haar volgers te informeren over de toonaangevende cryptocurrency.

Hip-Hop Star leert haar 30 miljoen volgers over Bitcoin

De video is echter gepubliceerd in samenwerking met Cash App, een betalingsplatform onder leiding van Twitter-CEO Jack Dorsey. De bekroonde rapster heeft een aanhang van meer dan 30 miljoen volgers op Instagram en Twitter samen.

In de video met de titel "Bitcoin for Hotties", opent Stallion door te schetsen wat Bitcoin is. Ze noemt de koningsmunt 'een nieuw soort geld'. Ze bleef het verschil tussen BTC en fiat-valuta opmerken en verklaarde dat Bitcoin "door niemand kan worden gecontroleerd", in tegenstelling tot door de overheid uitgegeven valuta.

Vervolgens benadrukte de Bitcoin for Hotties-video de schaarste, veiligheid en waarde van de munt. Over schaarste zei ze dat slechts een beperkte hoeveelheid van de crypto ooit zal bestaan, wat de waarde ervan opdrijft.

De rapper wees echter ook op de wilde prijsschommelingen van de cryptocurrency. Omdat het een samenwerking was met Cash App, merkte Megan Thee Stallion op dat men BTC kan verkrijgen via een beurs of via het betalingsplatform.

De video maakt deel uit van een programma voor financiële geletterdheid van Cash App. In een eerdere video richtte de rapper zich op interactie met de aandelenmarkt. Tegen het einde van vorig jaar werkte Stallion samen met Cash App om Bitcoin ter waarde van $ 1 miljoen weg te geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram