Bitcoin stijgt boven $ 44k terwijl Ethereum boven $ 3k gaat na London Fork

Bitcoin raket naar de maan 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

In een belangrijke stap, ging de Bitcoin koers eerder vandaag boven $ 44k naar een hoogte van $ 44,5k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zet zijn stijgende lijn door en is bijna klaar om de bestaande bearish trend in de markt achter zich te laten. Altcoins boekten ook prijsstijgingen, maar hun prestaties waren over het algemeen gemengd. Ethereum ging boven de grote weerstand van $ 3k. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Elon Musk zich bij de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft gevoegd om zich uit te spreken tegen een nieuwe voorgestelde crypto-belastingwet. Het nieuwe wetsvoorstel zal naar verwachting de belastingheffing en regulering van de digitale valutamarkt in de Verenigde Staten verhogen. Daarover later meer.

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi is in Portugal begonnen met het accepteren van Bitcoin-betalingen voor zijn brede scala aan elektronische apparaten. Naast Bitcoin worden daar ook vier andere digitale valuta's geaccepteerd, waaronder USD Tether, Ethereum, Utrust en Dash. Xiaomi gebruikt het betalingsplatform van Utrust in Portugal.

Met de nieuwste hard fork verbrandt het Ethereum-netwerk bijna $ 405 ETH per uur volgens de laatste schattingen. De London-upgrade, of de EIP 1559 in technische termen, was een baanbrekende ontwikkeling voor het ETH-netwerk en is een deflatoire troef voor de toekomst geworden. De duurzaamheid op lange termijn van het concept voor het snel verbranden van tokens is echter nog steeds onzeker, maar dat zal de Ethereum koers, op zijn minst op korte termijn, niet tegenhouden.

Bitcoin Satoshi Vision (BSV) is de afgelopen maanden opgeschrikt door meerdere 51% aanvallen op zijn netwerk. De ooit vijfde grootste cryptocurrency (nu #39) wordt momenteel aangevallen door hackers die gebruik hebben gemaakt van de lage hash-snelheid om hun punt te maken. Hoewel het netwerk herhaaldelijk heeft gezegd dat deze aanvallen zijn gedwarsboomd, toont dit wel aan dat het er kwetsbaar voor is.

Bitcoin stijgt boven $ 44.000

De Bitcoin-bulls verhogen de inzet op dit moment en boeken grote prijsstijgingen om de langetermijn uptrend van de cryptocurrency weer nieuw leven in te blazen. De belangrijkste digitale valuta bevond zich al een tijdje op de achtergrond sinds het in mei recordverliezen boekte en daalde van ongeveer $ 65k naar slechts $ 28,8k. Maar nu, zoals eerder vermeld, ziet het er weer veelbelovend uit voor de stieren na een lange, harde worsteling om de controle weer terug te krijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 43k en kijkend naar het noorden. Het grootste deel van de rest van de dag bevond de koers zich in een algemene opwaartse curve en schoof langzaam naar de weerstand van $45k. Hoewel de weerstand onaangetast bleef, slaagde Bitcoin erin om tijdens dit proces $ 44,5k te bereiken. Dit is de hoogste waardering van de cryptocurrency in meer dan 80 dagen en heeft een groot deel van de verliezen weggevaagd die zijn opgelopen tijdens de spectaculaire prijscrash van mei 2021. De Bitcoin koers haperde een beetje rond 17:30 uur toen hij onder de $ 43k kwam, maar die correctie duurde minder dan een uur en het is nu terug rond de $ 44k op het moment van schrijven.

De stieren zijn hard aan het werk en hebben op dit moment de overhand. De volgende psychologische weerstand ligt rond de $45k en de vraag is of dat snel kan worden overwonnen. Hierna ligt het volgende voor de hand liggende obstakel rond de $ 50k. De beren daarentegen voelen zich ongemakkelijk omdat ze al bijna drie maanden aan de winnende hand zijn. Ze zouden de koers eerst terug willen brengen tot onder $42k en dan onder $40k, maar dat kan wat moeite kosten aangezien de bulls momenteel sterk zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 822 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt was 46,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies boekten gemengde prestaties tijdens de intraday-handelsactiviteit. Een van de meest zichtbare prestaties was die van Ethereum (ETH, 5%) die zoals verwacht boven de $ 3k uitkwam tot ongeveer $ 3,167k voordat hij terugkeerde naar ongeveer $ 3,06k op het moment van schrijven. Andere grote winnaars van vandaag waren Ripple (XRP, 7%), Dogecoin (DOGE, 20%) en Ethereum Classic (ETC, 10%). Veel van de rest van het veld boekte een groot deel van de dag kleinere winsten.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws…..

Elon Musk spreekt zich uit tegen Crypto Bill in het Amerikaanse congres

Elon Musk is terug aan het tweeten over de crypto-sector, maar deze keer richt hij zijn energie op een echt en nuttig doel. In het Amerikaanse congres wordt gedebatteerd over een recente crypto-wet die veel implicaties kan hebben voor de Amerikaanse crypto-gebruikers. Verschillende topondernemers en cryptopioniers hebben zich tegen dit wetsvoorstel uitgesproken, waaronder Brian Armstrong, de CEO van Coinbase en meer recentelijk Elon Musk zelf.

Musk tweette dat de wetgeving overhaast was en dat er geen reden was om winnaars en verliezers te kiezen in de blockchain-technologiewereld. Het ter discussie staande wetsvoorstel houdt rekening met alle transacties van de cryptocurrency "brokers" en heft dus oneerlijke belastingen en controle. Musk's Tesla Motors Inc. heeft nog steeds meer dan $ 2 miljard aan crypto in zijn boeken en ondanks zijn recente ante tegen de duurzaamheidsproblemen van Bitcoin, is hij diep pro-crypto en ondersteunt hij de sector altijd op grote forums. Het wetsvoorstel kan obstakels tegenkomen in het congres, aangezien de crypto-lobby sterker wordt met verschillende wetgevers die de sector openlijk steunen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram