Bitcoin stijgt boven $ 46.000 en Wallet Recovery Service helpt gebruiker om 10 miljoen DOGE terug te vinden

 

Afbeeldingsbron: Tumblr

Bitcoin zet zijn opwaartse trend voort terwijl de cryptocurrency eerder vandaag boven $ 46k uitkwam, een nieuw hoogtepunt in meerdere maanden. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie later op zondag een beetje in waarde gedaald, maar kaatste sterk terug om uiteindelijk boven dit belangrijke niveau te komen. Altcoins daarentegen herstelden zich ook, maar de algemene resultaten waren gemengd. Daarover later meer.

Ander nieuws: een portefeuilleherstelservice heeft een Dogecoin-investeerder geholpen meer dan 10 miljoen DOGE ($2,6 miljoen) terug te krijgen. De gelukkige eigenaar van deze munten werd buitengesloten uit zijn portemonnee, maar is nu herenigd met zijn kostbare crypto dankzij de inspanningen van KeyChainX. Daarover later meer.

Het belangrijkste inlichtingenbureau van Israël, Mossad, adverteert voor crypto-experts om met het bureau samen te werken. De beruchte geheime organisatie heeft naar verluidt al een deskundige crypto-eenheid binnen haar organisatie en wil nu haar kracht versterken om verdere uitdagingen aan te kunnen gaan.

2 Amerikaanse democratische senatoren hebben wijzigingen ingediend voor de grote infrastructuurwet die de last voor de cryptosector met betrekking tot belastingen en overheidstoezicht zullen verlichten. De senatoren uit Virginia en Arizona willen een einde maken aan de harde behandeling van de crypto-sector in de voorgestelde enorme infrastructuurwet en het voor de Amerikaanse gebruikers gemakkelijk maken om de digitale valuta van hun keuze te bezitten en ermee te handelen.

Het Australische blockchainconsortium heeft de regering ervan beschuldigd anti-crypto te zijn met alleen focus op oplichting en frauduleuze activiteiten. Volgens hen is de cryptosector veel meer dan dat en word het hoog tijd dat de autoriteiten wakker worden voor dat belangrijke feit en het daadwerkelijk gaan helpen.

De Bitcoin koers gaat boven $ 46k

De Bitcoin koers gaat langzaam maar gestaag omhoog en de algemene trend verandert nu op dezelfde manier in het voordeel van de stieren. De cryptocurrency kwijnde een paar dagen geleden weg onder $ 40k en leek onzeker over de toekomstige voortgang. Nu is de koers echter scherp hersteld boven de belangrijkste weerstand van $ 42k en ziet het er steeds optimistischer uit m.b.t. de toekomst, vooral voor het laatste kwartaal van 2021.

De laatste 48 uur begonnen met de BTC koers rond de $43,5k. Het ging in de loop van de dag in verschillende fasen omhoog tot $ 45.5k, voordat het stoom verloor en weer onder de $ 44k kwam. Eerder op maandag rond 2 uur 's nachts namen de bulls een adempauze en konden de beren de koers voor een korte tijd weer onder $ 43k brengen. Die kortetermijncorrectie duurde echter niet lang en de bulls waren snel weer in bedrijf na een vlakke handelssessie op de vroege maandag. Rond 11.00 uur begon de Bitcoin-prijs weer te stijgen en stond dit keer in een mum van tijd op $ 46k. Het is daar sindsdien grotendeels gebleven en op het moment van schrijven handelt het er iets boven op $ 46,4k.

De stieren nu volledig “back in the game”. Onder de $42k was het lange termijn momentum sterk in het voordeel van de beren en ze zagen er de hele tijd dreigend uit. Nu de koers echter boven de $46k is uitgekomen, is de kortetermijntrend volledig in het voordeel van de stieren en lijkt het er op dat de lange termijn opwaartse trend weer wordt voortgezet. De beren hebben nog een troef op bepaalde punten, aangezien de BTC koers nog steeds ver onder een aantal belangrijke voortschrijdende gemiddelden ligt. Als het echter snel boven $ 50k komt, zal de trend de stieren bevoordelen met een volledige omschakeling naar de opwaartse actie boven $ 60k. De beren zouden de koers zo snel mogelijk onder $ 42k willen brengen, maar dat zal enige tijd duren vanwege het aanzienlijke bullish momentum op dit moment.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 870 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 47,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins stijgen maar laten gemengde prestaties zien

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, stegen ook als reactie op Bitcoin, maar lieten over het algemeen gemengde prestaties zien. De grootste winnaar van vandaag was Litecoin (LTC, 14%) die na een aantal teleurstellende dagen flink steeg. Andere grote winnaars waren Ethereum (ETH, 7%), Dogecoin (DOGE, 10%), Polkadot (DOT, 7,5%), Uniswap (UNI, 8,5%) en nog een paar anderen.

In ander nieuws….

Wallet Recovery Service helpt om DOGE ter waarde van $ 2,6 miljoen te herenigen met eigenaar

Als je de crypto-sector al een tijdje volgt, heb je misschien gehoord dat gebruikers soms worden buitengesloten van hun crypto-wallets, meestal als gevolg van persoonlijke fouten. Als gevolg hiervan zijn hun vaak miljoenen dollars aan cryptocurrencies verloren, soms voor altijd.

Voor een keer heeft een verhaal als dit echter een goed einde, aangezien een gebruiker een portefeuilleherstelservice heeft gebruikt om de toegang tot zijn Dogecoin-portemonnee met meer dan 10 miljoen DOGE ($ 2,6 miljoen) erin te herstellen. Het herstelbedrijf KeyChainX ging met hem zitten en probeerde verschillende combinaties die hij vaak in zijn wachtwoord gebruikte en kwam uiteindelijk tot de juiste combo. Het was een geweldige prestatie……. of misschien was zijn wachtwoord gewoon veel te zwak!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram