Skip to main content

Bitcoin nieuws

Plan B blijft er bij dat een Bitcoin koers van $ 64.000 "niet de top" was en Amerikaanse SEC-voorzitter looft Satoshi Nakamoto

 

Plan B, de maker van het Stock-to-Flow (S2F) -model, is bij zijn eerdere voorspellingen gebleven. In zijn recente observaties zei hij dat de Bitcoin koers van $ 64K niet het einde was van de BTC-bullrun van dit jaar. Vorige week re-tweette hij een bericht die hij begin vorige maand plaatste.

De retweet ging vergezeld van de woorden "gewoon om dit bericht van vorige maand te herbevestigen". Op 2 juli merkte Plan B op dat de bull-markt van BTC pas begint, ondanks dat de leidende cryptocurrency meer dan 50 procent verloor van zijn hoogste punt ooit.

Plan B, die ook opereert onder het @100trillionUSD-account op Twitter, verwees destijds naar zijn S2F-model, dat aangaf dat "deze stier nog niet voorbij is en $ 64K niet de top was."

De Bitcoin-supporter gaf ook aan dat Bitcoin deze maand van eigenaar verandert voor niet minder dan $ 47K.

De retweet was een van de vele gedocumenteerde tweets van Plan B over het S2F-model sinds 2019. Op de eerste dag van deze maand merkte hij op dat de trend positief is voor Bitcoin vanwege een toenemende gerealiseerde kapitalisatie.

 

Bitcoin moet boven $ 45K stijgen voordat de Bulls echt weer de leiding overnemen

Volgens PlanB vertegenwoordigt de gerealiseerde kapitalisatie "de gemiddelde prijs waartegen alle 18,77K BTC" voor het laatst van eigenaar wisselden. Hij voegde eraan toe dat BTC-beleggers die hun activa nu liquideren, dit met winst doen, in tegenstelling tot "in mei en juni".

De S2F en zijn bijgewerkte versie, S2FX (S2F cross-asset), richt zich op schaarste en de uitgiftesnelheid van BTC. Deze twee factoren zullen naar verwachting de waarde van Bitcoin in de loop van de tijd verhogen.

Anderen in de cryptowereld staan ​​echter sceptisch tegenover de terugkeer van een bull run. Een Twitter-gebruiker gaf bijvoorbeeld commentaar op de retweet van Plan B en merkte op dat BTC, om een ​​opwaarts traject te hervatten, "de $ 45K moet oversteken" iets "dat misschien pas half tot eind" september zal gebeuren.

Gelukkig hoeft het niet zo lang te duren voordat Bitcoin weer in zijn glorie terugkeert, nadat het in het weekend tijdelijk de $ 45K had aangeraakt. Op het moment van schrijven handelde BTC op $ 45.785 en had een 24-uurs dieptepunt van $ 42.848.

Blijf kalm, koel en "houd de euforie laag"

Anderen steunden de opmerkingen van Plan B. @ming_yuh antwoordde bijvoorbeeld op @100trillionUSD en zei: "Ik hou van je aanpak. Blijf kalm en koel tijdens deze kleine pumps. Houd de euforie laag en laat de beren geen moment denken dat er reden is om te verkopen.”

Terwijl Plan B zijn BTC-voorspelling verdedigt, beschouwt Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, de innovatie van Satoshi Nakamoto als reëel. Tijdens een toespraak op het virtuele Aspen Security Forum op 3 augustus onthulde Gensler zijn visie op regelgeving ten aanzien van cryptocurrencies.

De SEC-voorzitter begon zijn opmerkingen met het citeren van de whitepaper van BTC en de anonieme maker van de munt. Gensler zei dat Nakamoto's "innovatie de ontwikkeling heeft gestimuleerd" van virtuele valuta en de blockchain-technologie die eraan ten grondslag ligt.

De SEC-topman merkte ook op dat het activum een waardering van twee biljoen dollar nadert ($ 1,83 biljoen).

Gensler zei dat hij, voordat hij bij de SEC kwam, veel over crypto en de technologie ervan vertelde toen hij aan het MIT (Massachusetts Institute of Technology) werkte.

Vanwege zijn werk bij de leerinstelling, "ging hij geloven dat" de "innovatie van de BTC-maker echt" is, ondanks dat het crypto-ecosysteem wordt gedekt door buitensporige "hype vermomd als realiteit".

Nakamoto's innovatie is een "katalysator voor verandering"

Gary GenslerGensler voegde eraan toe dat de innovatie waarschijnlijk een "katalysator voor verandering" zal blijven in de traditionele financiële sector. Hij wees ook op het verschil tussen fiat en crypto.

Volgens hem probeerde "Nakamoto" geld te bedenken dat buiten de controle van traditionele financiële instellingen zoals centrale banken valt.

Helaas merkte hij op dat cryptocurrencies nog "alle functies van geld" moeten eren. Voor de SEC-voorzitter kunnen virtuele valuta worden beschouwd als extreem 'speculatieve waardeopslag', eraan toevoegend dat ze nog steeds de reguliere acceptatie als boekhoudeenheid en 'als ruilmiddel' moeten krijgen.

Ondanks alle lof over BTC en de technologie erachter, wees Gensler erop dat crypto vooral wordt gebruikt om wetten te omzeilen die bedoeld zijn om het witwassen van geld "sancties en belastinginning" te voorkomen. Hij voegde eraan toe dat crypto-activa "afpersing via ransomware" mogelijk maken.

Over cryptocurrency-regulering merkte de SEC-directeur op dat hij "allesbehalve neutraal is over het openbare beleid". Gensler legde uit dat dit inhoudt dat de financiële stabiliteit, consumenten en investeerders worden beschermd. Het houdt ook in "bescherming tegen illegale activiteiten".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram