De Bitcoin koers zakt iets naar $ 45.000 en de crypto-markt nadert een waardering van $ 2 biljoen

 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers is licht gedaald tot $ 45k doordat de cryptocurrency op korte termijn werd afgewezen op $ 47k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag omdat de volatiliteit laag bleef. Altcoins aan de andere kant rapporteerden ook enkele terugvallen in hun koersen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple wordt op dit moment intenser. De Amerikaanse toezichthouder vraagt ​​Ripple om een ​​groot deel van de Slack-gesprekken van zijn bedrijf, zodat het dienovereenkomstig kan bewijzen dat Ripple als effect op de markt is gebracht. Daarover later meer.

De Indiase crypto-exchange CoinDCX heeft meer dan $ 90 miljoen opgehaald in een serie C-financieringsronde. Ondanks het gebrek aan duidelijkheid omtrent de regelgeving door de Indiase overheid, krijgt de cryptosector enorme investeringen in het land. Deze laatste ronde werd mede gefinancierd door Eduardo Saverin, een van de medeoprichters van Facebook.

Grote bioscoopexploitant AMC kan in 2022 Bitcoin-betalingen gaan accepteren. Chief Executive Officer van de groep, Adam Aron, zegt dat deze ontwikkeling het gevolg is van de populaire vraag uit verschillende kringen. AMC maakt ook deel uit van een doorlopende Reddit-aandelenpomp, vergelijkbaar met de Gamestop-saga van eerder dit jaar. Grote handelaren waren short gegaan op de aandelen van AMC vanwege de slechte vooruitzichten voor het bedrijf dat werd geteisterd door de Corona pandemie. Nu kwamen de Redditters AMC te hulp en sindsdien is de aandelenkoers met bijna 900% gestegen.

Bitcoin zakt terug naar $45k

Bitcoin onderging eerder vandaag een licht bearish beweging doordat het niet opnieuw boven $ 46k wist te komen en vervolgens daalde tot onder $ 45k. De beweging werd verwacht door sommigen, aangezien de totale crypto-marktkapitalisatie $ 2 biljoen nadert en een prijscorrectie de logische conclusie was.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $46,3k. Het corrigeerde zichzelf onmiddellijk naar $ 45k voordat het binnen een paar uur weer herstelde tot net onder $ 46k. De rest van de dag bleef de koers grotendeels tussen de $45k-$46k range met weinig verandering. Vlak voor het ter perse gaan, zakte de BTC koers echter onder de $45k, voordat hij weer herstelde tot ongeveer $45,3k op het moment van schrijven.

Bitcoin corrigeert zichzelf enigszins na de recente grote uitbraken naar boven. Ook de totale crypto-marktkapitalisatie naderde de waardering van $ 2 biljoen en het was normaal om een lichte terugval te zien. Vooruitkijkend wordt echter verwacht dat de stieren in de nabije toekomst weer actief zullen zijn en dat dat ten minste een koers van $ 50k zal opleveren. Dit komt omdat de grote weerstand van ongeveer $ 42k overtuigend is doorbroken en op dit moment de weg van de minste weerstand naar boven is. Als de beren zich echter op de een of andere manier kunnen hergroeperen en de koers weer onder $ 42k kunnen brengen, wordt het ingewikkeld voor de stieren en dat zouden ze niet willen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 842 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 46,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een lichte terugval zien

Altcoins hadden eerder vandaag ook een licht bearish sessie, maar enkelen slaagden erin om wat prijsverhogingen door te voeren. Binance Coin (BNB, 4,5%), Cardano (ADA, 5,8%) en Uniswap (UNI, 2,5%) boekten lichte stijgingen die verschilden van de rest van de markt, die grotendeels stabiel bleef of met kleine verliezen vergelijkbaar met die van Bitcoin.

In ander nieuws…..

Ripple versus SEC intensiveert nu de regelgever slack records eist

De recente rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS is geïntensiveerd naarmate een beslissing dichterbij komt. Hoewel Ripple enkele kleine juridische overwinningen heeft behaald, heeft de SEC zijn jurisdictie uit de kast getrokken en dwingt het cryptobedrijf nu om officiële communicatie tussen werknemers op zijn Slack-kanaal met de rechtbank te delen.

Aan de andere kant gebruikt Ripple vertragingstactieken om dit scenario te vermijden waarin de SEC volledige inzage heeft in haar interne communicatie. Beide partijen hebben een beperkte tijd om onderzoek te doen en de rechtbank zal waarschijnlijk de verdere verlenging van de zaak stopzetten.

Deze zaak is interessant omdat de uitkomst ervan een precedent kan worden voor verdere rechtszaken tegen verschillende cryptocurrencies, waaronder die zoals Polkadot, Binance Coin, Polygon en anderen. Ook de XRP koers zal reageren op het resultaat van deze zaak. Als Ripple wint, wordt een grote koersstijging verwacht voor de cryptocurrency, aangezien deze al meer dan 3 jaar de derde positie in de grafieken onder Ethereum in heeft genomen. Op dit moment is de zaak echter nog zeer onbeslist.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram