Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt met 3% tot $ 47k terwijl Ripple met 30% stijgt, Cardano 18% en Polygon 22%. 5G Blockchain-netwerk haalt $ 111 miljoen op

 

Afbeeldingsbron: Steemit

Bitcoin is weer in het offensief, aangezien de BTC koers eerder op de dag $ 47k bereikte. De grootste winsten in de markt werden echter waargenomen op de altcoin-markt, aangezien verschillende munten grote stijgingspercentages boekten. Ripple, Cardano en Polygon plaatsten allemaal dubbele cijfers. Daarover later meer.

Ander nieuws: een 5G blockchain-netwerkconcept heeft via een token verkoop meer dan $ 111 miljoen aan financiering opgehaald. Het gedecentraliseerde 5G-concept van Andreessen Horowitz heeft grote investeerders overtuigd om groots in het project te stappen, ook al is het kleinschalig. Daarover later meer.

Volgens Bloomberg-analist Mike McGlone zou Bitcoin naar een waardering van $ 100k kunnen evolueren als het de prestaties van Ethereum sinds het begin van het huidige kalenderjaar weet te evenaren. De belangrijkste cryptocurrency is sinds het begin van het kalenderjaar achter Ethereum gebleven, maar over het algemeen boekt het nog steeds sterkere resultaten als ook rekening wordt gehouden met de winsten van eind 2020.

Indiase vrouwen, vooral uit kleinere steden en dorpen, profiteren van de cryptosector. Volgens recente gegevens die zijn gerapporteerd door de in Mumbai gevestigde WazirX crypto-exchange, was meer dan 65% van de nieuwe aanmeldingen afkomstig uit kleine Indiase steden, wat een boost gaf aan de hoop op meer adoptie en economische inclusie van lokale vrouwen.

Bitcoin koers stijgt naar $ 47k

Bitcoin stijgt weer langzaam maar gestaag en klopt op de deuren van recente meermaandelijkse highs die een paar dagen eerder zijn opgetekend. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zet voorzichtig stappen boven $ 45k en de opleving is wat vertraagd, maar de bedoeling van de stieren is duidelijk; ze willen dat de koers blijft stijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 45,5k. De cryptocurrency bleef een tijdje stilstaan ​​tot ongeveer 7 uur 's ochtends toen het gestaag begon te stijgen. Het grootste deel van de rest van de dag steeg de cryptocurrency en registreerde een maximale waardering van ongeveer $ 46,9k rond 17:30 uur. Op het moment van schrijven schommelt het rond de $46,7k.

De bedoeling van Bitcoin is duidelijk. Het wil verder noordwaarts, maar de beweging van vandaag vertraagde vanwege de grote prestaties van verschillende andere cryptocurrencies, waaronder Ripple en Cardano. Het totale marktaandeel van Bitcoin is in deze periode ook gedaald en zakte na een tijdje onder de 45,5%. Er wordt aangenomen dat Bitcoin ook zal reageren, maar het kan even duren voordat het dat doet. De weerstand van $ 50k doemt op voor de stieren en ze bouwen momentum op om deze hindernis in de nabije toekomst te bestormen.

Bij het ter perse gaan van dit artikel was de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 45,53%, een daling van ongeveer 1% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken grote winsten

Veel altcoins presteerden de afgelopen 24 uur beter dan Bitcoin, en sommige boekten absoluut enorme winsten. Polygon (MATIC, 22%), Ripple (XRP, 30%) en Cardano (ADA, 18%) behoorden in deze periode tot de grootste winnaars. Andere crypto's zoals Dogecoin (DOGE, 10%), Chainlink (LINK, 10,5%) en Binance Coin (BNB, 9,5%) boekten ook aanzienlijke winsten. Ethereum (ETH, 4%) had over het algemeen een trage dag.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

5G Blockchain-netwerk haalt $ 111 miljoen op

Een baanbrekend gedecentraliseerd 5G-blockchain-netwerk, ondersteund door Andreesen Horowitz, een groot Venture Capital (VC)-bedrijf, heeft een gigantische $ 111 miljoen opgehaald om een ​​5G-blockchain-netwerk te ontwikkelen en te implementeren. Deze ontwikkeling is uniek binnen het blockchain-ecosysteem en dat is een van de redenen waarom het veel geld opleverde van investeerders.

Helium, de naam van het nieuwe 5G-blockchainnetwerk, heeft dit geld opgehaald als onderdeel van een token verkoop van zijn eigen cryptocurrency, HNT. Naast Andreesen Horowitz hebben ook Alameda Research, Multicoin Capital en Ribbit Capital grote sommen geld in het nieuwe programma geïnvesteerd.

Het nieuwe netwerk wordt omschreven als een echt gedecentraliseerd grassroots-telecomnetwerk waaraan gewone mensen kunnen deelnemen en ook beloningen kunnen verdienen. Echter, net als bij elke nieuwe technologie die in ontwikkeling is, zijn er verschillende mitsen en maren rond het project en investeerders moeten daar rekening mee houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram