Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt naar $ 44k en de beroemde Nederlandse Crypto-familie onthult zijn beveiligingsbenaderingen rond Crypto

 Bitcoin familie Taihuttu

Afbeeldingsbron: Didi Taihuttu

De Bitcoin koers had gisteren een grotendeels bearish trend toen de koers daalde tot $ 44k en sindsdien grotendeels daar is gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie keek de dag daarvoor nog naar een beweging naar $ 50k, maar deze is iets gedaald, waardoor de stieren opnieuw moeten beginnen in de jacht op een beweging boven de weerstand. Altcoins daalden in deze periode ook aanzienlijk. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Nederlandse Bitcoin-familie, een van de grootste eigenaren van cryptocurrency ter wereld, heeft enig licht geworpen op hoe het zijn enorme crypto-rijkdom beheert. De familie beheert een van 's werelds grootste persoonlijke cryptoreserves met uitgebreide aandacht voor de beveiliging ervan. Daarover later meer.

Volgens een recent onderzoek van Blockdata, een op blockchain gebaseerde marktanalyse-outlet, is meer dan 55% van 's werelds grootste banken op de een of andere manier betrokken bij crypto. Dit is verrassend om te horen, omdat veel van deze banken vaak de krantenkoppen halen met uitlatingen tegen de cryptosector en tegelijkertijd zijn ze zelf betrokken bij de sector.

Een grote hack op het Poly Network is met een goede noot geëindigd. De niet-geïdentificeerde hacker heeft ermee ingestemd om de $ 300 miljoen aan gestolen cryptogeld terug te geven aan de gebruikers. Het netwerk werd dinsdag gehackt en het beroofde de gebruikers van enorme sommen geld die waren opgesloten in DeFi-contracten. Het was mogelijk een poging van een white hat-hacker om de Poly Network-ontwikkelaar een lesje te leren.

Een topmanager van de Bank of Russia, Sergey Shvetsov, heeft het kopen van Bitcoin vergeleken met het betreden van een met explosieven beladen mijnenveld. Hij maakte deze opmerkingen gisteren in een interview voor een lokaal verkooppunt. Hij maakte zich zorgen over het speculatieve karakter van de sector en het gebrek aan veiligheid. Investeren in Bitcoin kent zeker z’n risico’s, maar waarom een ​​vergelijking met een mijnenveld? Maar het zijn natuurlijk de Russen, dus…..

Bitcoin koers zakt terug naar $44k

Bitcoin had gistereneen licht bearish dag toen de koers daalde tot $ 44k en zelfs iets lager voordat hij zich later herstelde. De digitale valuta slaagde er niet in om boven $ 47k uit te komen en de stieren betaalden een kortetermijnprijs voor het gebrek aan intentie, waardoor de beren een kans kregen om weer in het spel te komen.

De dag begon met de BTC koers rond de $46,3k, een comfortabele positie voor de stieren. Na een tijdje zijwaarts te hebben gehandeld, daalde de cryptocurrency rond 6 uur onder $46k en is sindsdien daaronder gebleven. Langzaam en gestaag verloor de koers meer waarde en het zakte een korte tijd onder $44k voordat het zich later herstelde. Op het moment van schrijven handelt het op ongeveer $ 44,3k.

Er is nieuw inzicht in de laatste hindernis bij $ 47k voor Bitcoin. Als je de grafieken van 15 mei bestudeert, toen de Bitcoin koers een enorme prijsdaling onderging, begon de daling vanaf ongeveer $ 50k, maar daalde echt hard onder $ 48k na een korte weerstand en bereikte binnen een mum van tijd $ 30k. Dit niveau is dus psychologische weerstand voor de toekomst, aangezien het de grote koersdaling van die dag volledig teniet zou doen en Bitcoin zal naar verwachting opnieuw, vol goede moed, de lange termijn bullish trend vervolgen. Dit is de reden waarom, wanneer de crypto zich herstelt, deze weerstand ondervindt rond dit cijfer. De prijsdaling van gisteren was niet catastrofaal voor de stieren, maar ze moeten deze wel overwinnen om de algemene trend in hun voordeel te veranderen. Wat de beren betreft, ze registreerden gisteren een lichte terugval, maar de algemene kortetermijntrend is nog steeds in het voordeel van de stieren. Ze moeten de koers weer onder de $ 42k brengen om iets van de huidige setup te redden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 832 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was ongeveer 45,67% op het moment van schrijven.

Altcoins na prijsdalingen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, registreerden gisteren ook enkele prijsdalingen. Velen vielen eerder op de dag hard, maar herstelden zich later op de dag goed. Ethereum (ETH, -6%), Cardano (ADA, -5,5%), Dogecoin (DOGE, -5,5%), Polkadot (DOT, -6%), Uniswap (UNI, -7%) en Chainlink (LINK, - 9%) boekten allemaal verliezen die groter waren dan die van Bitcoin eerder op de dag.

In ander nieuws…..

Nederlandse Bitcoin-familie onthult waarborgen voor Bitcoin-eigendom

De Nederlandse patriarch Didi Taihuttu en zijn familie zijn een van de grootste eigenaren van Bitcoin, zowel in het land als in de wereld. De familie stapte in 2017 in de crypto-scene toen Taihuttu al zijn fortuin verkocht om alles in Bitcoin te investeren toen het nog maar $ 900 was. Vier en een half jaar verder, de Bitcoin koers staat nu op ongeveer $ 44k, een stijging van bijna 4900% in de waardering ten opzichte van toen. De totale waarde van de familie is onbekend, maar zal naar verwachting rond de honderden miljoenen dollars bedragen.

Taihuttu vertelde onlangs hoe hij deze enorme hoeveelheid crypto voor zijn gezin wist te bemachtigen. De beveiligingsaanpak omvatte koude (offline) opslag in geheime bunkers in het hele land, die talrijk in aantal zijn. Taihuttu heeft een zeer cypherpunk-achtige houding en wil een volledig gedecentraliseerde samenleving, vrij van overmacht en censuur door de overheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram