Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt opnieuw boven $ 46k en Twitter-CEO gelooft dat Ethereum Big Tech op zichzelf niet kan verstoren

Bitcoin en ethereum 

Afbeeldingsbron: Quoteinspector.com onder CC

De Bitcoin koers steeg eerder op de dag opnieuw boven $ 46k toen de bulls een nieuwe beweging naar boven begonnen. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie viel gisteren wat terug, maar het fungeerde alleen als een gezonde correctie voordat de bulls opnieuw in beeld kwamen. Altcoins herstelden ook hun eerdere verliezen om meermaandelijkse hoogtepunten te noteren. Daarover later meer.

Ander nieuws: Twitter-CEO Jack Dorsey heeft opnieuw twijfels geuit over het vermogen van het Ethereum-netwerk om op eigen kracht een ontwrichtende verandering in de tech-industrie teweeg te brengen. Dorsey heeft in het verleden de voorkeur gegeven aan Bitcoin boven Ethereum, ondanks de verbeterde mogelijkheden van laatstgenoemde. Een gebruiker op Twitter beschuldigde hem ervan tegen Ethereum te zijn vanwege de uitdaging waar deze Big Tech voor stelt. Dorsey antwoordde koeltjes dat disruptie in big tech nodig was, maar Ethereum was gewoon niet functioneel genoeg om het alleen te doen. Daarover later meer.

Het Oekraïense staatsveiligheidsapparaat is begonnen met het aanpakken van illegale crypto-exchanges die in het land actief zijn. De autoriteiten treden ook hard op tegen cryptominingfaciliteiten in het hele land. Het hier gegeven voorwendsel was dat criminele activiteiten werden uitgevoerd via crypto die aan deze exchanges was gekoppeld. Door een gebrek aan transparantie zou het echter wel eens een willekeurig optreden tegen de hele sector kunnen zijn.

Binance heeft Korean Won Trading-paren in Zuid-Korea stopgezet, nadat bleek dat de regering daar de regelgeving tegen de crypto-exchange wilde aanscherpen. Het noemt deze laatste stap "proactieve naleving". De exchange wordt ook nader onderzocht door veel landen over de hele wereld, waaronder Nederland en de EU.

Bitcoin koers stijgt boven $ 46k

Bitcoin bullBitcoin herstelde eerder vandaag sterk en ging daarbij boven de $46k. De cryptocurrency wil doorgaan met zijn bullish streak, maar stopte opnieuw onder $ 47k, wat een echte psychologische hindernis blijkt te zijn.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $44k. Het handelde een tijdje vlak voordat het in twee iteraties een beweging tot meer dan $ 46k onderging. In het begin ging de cryptocurrency rond 1 uur 's nachts boven $ 45k en vervolgens registreerde het een nieuwe grote sprong naar $ 46k en hoger om 8.30 uur. De beweging heeft een terugkeer van de bullish setup op korte termijn gesignaleerd, maar de weerstand van $ 47k blijft intact. Op het moment van schrijven handelt de koers ruim boven $46k op ongeveer $46.5k.

Bitcoin consolideert opnieuw net onder $ 47k. De verwachting is dat zodra het deze weerstand overtuigend heeft gebroken, de resulterende beweging een koers van meer dan $50k zal betekenen en een opleving van de bullish vooruitzichten op lange termijn. Het digitale activum hapert echter nog steeds onder $ 47k en toont niet de intentie om er overtuigend boven uit te stijgen, dus we zullen moeten afwachten wat er gebeurt. De beren zouden graag de bullish setup helemaal annuleren door de koers onder $ 42k te trekken, maar ze kunnen het moeilijk krijgen om dat te doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 872 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 45,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen sterk

Altcoins herstelden sterk gedurende de afgelopen 24 uur, waarbij sommige munten hun herstel uitbreidden naar recordhoogten van meerdere maanden. De grootste stijger in deze periode was Cardano (ADA, 18%) die voor het eerst in lange tijd boven de $2 uitkwam. Ripple (XRP, 7%), Ethereum (ETH, 6%), Polkadot (DOT, 6,5%) en Uniswap (UNI, 6%) boekten allemaal aanzienlijke winsten. De rest van de muntenmarkt bleef grotendeels stabiel of boekte lichte stijgingen.

In ander nieuws…..

Twitter-CEO gelooft dat Ethereum Big Tech op zichzelf niet kan verstoren

Twitter-CEO Jack Dorsey is opnieuw in het nieuws. De bekende Bitcoin-fan en Ethereum-scepticus, Dorsey kwam op Twitter in een situatie terecht toen hij door een gebruiker werd beschuldigd van het buitenspel zetten van Ethereum om te profiteren van zijn eigen microblogging-platform dat wordt beschouwd als onderdeel van de "Big Tech" samen met platforms zoals Google, Amazon, Facebook en anderen.

Interessant genoeg antwoordde Jack Dorsey dat hij zelf een platform wil om de "big tech" te verstoren, maar hij geloofde dat Ethereum alleen dit niet zou kunnen bereiken, of liever geen enkel platform het kan. Dorsey zei dit echter niet toen hij een paar weken geleden over Bitcoin sprak, waarin hij beweerde dat Bitcoin een groot deel van de toekomst van Twitter zou gaan uitmaken. Hij heeft Ethereum toen niet genoemd. Het lijkt erop dat Dorsey niet gelooft dat Ethereum het juiste platform is om te steunen in de strijd tegen monopolisering van internet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram