Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers komt even boven $ 48k en on-chain-gegevens suggereren meer bullish-actie

Bitcoin bull 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers steeg vandaag even tot boven $ 48k, hoewel niet overtuigend, voordat hij terugviel tot onder $ 47k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie komt nu dichter bij het doorbreken van de weerstand van $ 47k- $ 48k. Altcoins aan de andere kant hadden eerder vandaag een gemengde dag met Ripple (XRP) die opnieuw een enorme prijsstijging registreerde tot wel $ 1,25. Daarover later meer.

Ander nieuws: Intel, een van de grootste chipfabrikanten ter wereld, heeft volgens de laatste gegevens geïnvesteerd in aandelen van Coinbase. De elektronicagigant gaf eerder aan te willen investeren, maar dit werd nu pas bevestigd. Daarover later meer.

Een rechtbank in Londen is tussenbeide gekomen en heeft Binance bevolen om de $ 2,5 miljoen Fetch.AI-hack te onderzoeken. De crypto-exchange zal nu gedwongen worden om de hack te onderzoeken die veel gebruikers van hun waardevolle crypto heeft beroofd. Volgens een advocaat van het Fetch.AI-team was de stap welkom omdat ze moesten bewijzen dat de exchange-sector niet werkt als een onvindbare, anonieme kolos waar hackers met alles weg kunnen komen.

De rage van Non Fungible Token (NFT) begint nu opnieuw op gang te komen. De sector zorgt niet alleen voor een nieuwe scène met digitale kunstcollecties, maar opent ook poorten naar anderetoepassingen. Intellectuele eigendomsrechten zijn een ander gebied waarop NFT's in de nabije toekomst waarschijnlijk zullen schitteren.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 48k

Bitcoin had vandaag weer een bullish dag toen het voor het eerst in de afgelopen 3 maanden boven $ 48k kwam. De cryptocurrency ziet er nu steeds zelfverzekerder uit en het lijkt erop dat de weerstand van $ 50k binnenkort zal worden doorbroken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $46,3k. Het steeg onmiddellijk naar boven in een grote beweging en plaatste een koers van ongeveer $ 47,8k. De volgende paar uur handelde de digitale valuta zijwaarts voordat hij rond 11.45 uur boven de cruciale weerstand van $ 48k kwam. Deze beweging was echter zwak en de koers stortte kort daarna in tot onder $47k. Sindsdien is het er grotendeels gebleven. Op het moment van schrijven handelt het rond de $46,8k en ziet er op dit moment niet bijzonder bullish uit.

Vooruitkijkend toont Bitcoin de intentie om boven de belangrijkste psychologische weerstand tussen $ 47k- $ 48k te gaan. De cryptocurrency kwam er echter niet duidelijk boven en stortte weer neer. De stieren zullen echter terugkomen om nog een poging te wagen. De $ 50k is op dit moment niet zozeer het doel en de verwachting is dat zodra de weerstand van $ 48k overtuigend is overwonnen, de koers in een mum van tijd boven de $ 50k zal stijgen. De beren aan de andere kant zijn nerveus en ze moeten proberen de koers snel genoeg weer onder de $ 42k te brengen, anders lopen ze het risico de controle volledig te verliezen.

On-chain gegevens en analyses ondersteunen ook een nieuwe rally voor Bitcoin, aangezien het aandeel van crypto dat in handen is van lange termijn beleggers en miners bijna 82% heeft bereikt, wat het hoogste is sinds september 2020, toen de koers echt begon te stijgen. Dit fenomeen zorgt voor een aanbod-squeeze en effecten hiervan worden vaak weerspiegeld in de koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 880 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 45%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins reageerden ook op de nieuwe bewegingen van Bitcoin en boekten eigen winsten, maar niet in gelijke mate. Sommigen van hen stegen sterker dan anderen. Ripple (XRP, 25%) boekte opnieuw een enorme prijsstijging en is in het proces ver boven de $ 1,25 gegaan voordat het licht daalde tot ongeveer $ 0,22 op het moment van schrijven. Om het in perspectief te plaatsen, XRP werd amper 20 dagen geleden gewaardeerd onder $ 0,60, wat aantoont dat het gedurende deze tijd meer dan 110% is gestegen. Cardano (ADA, 11%) boekte ook grote winst en sloot op het moment van schrijven boven $ 2,2. Andere grote winnaars zijn Dogecoin (DOGE, 7%), Bitcoin Cash (BCH, 6%) en Stellar (XLM, 9,3%).

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

Intel koopt Coinbase-aandelen

Computerchipfabrikant Intel heeft de intentie getoond om in de crypto-sector te komen en heeft een aanzienlijk bedrag van ongeveer $ 800k geïnvesteerd in de COIN-aandelen van Coinbase, zo werd onthuld. Intel zelf heeft deze informatie niet openlijk met het publiek besproken, maar uit de positie in het tweede kwartaal blijkt dat het belangrijkste elektronische bedrijf nu de aandelen bezit.

Coinbase ging eerder dit jaar naar de beurs met een waardering van ongeveer $ 100 miljard op de Nasdaq. Terwijl sommigen in de cryptosector sceptisch waren over deze stap, omdat het de notering is van de aandelen van een crypto-exchange op een reguliere beurs zoals Nasdaq. COIN-aandelen stonden aan het einde van het tweede kwartaal op ongeveer $ 240 en dat maakt de toenmalige waardering van Intel's investering op ongeveer $ 740k. Het is niets groots, maar laat zien dat het Intel-bestuur gelooft dat er potentieel is in deze sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram