Skip to main content

Bitcoin nieuws

IRS is bereid om een en ander door de vingers te zien m.b.t. infrastructuurwet VS

IRS gebouw 

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) heeft laten doorschemeren dat het Bitcoin-miners zou sparen van het volgen van de onlangs aangenomen vereisten voor belastingrapportage. De nieuwe regels zijn vastgelegd in een infrastructuurwet van $ 1 biljoen die door de Amerikaanse Senaat is aangenomen.

Als het bij wet wordt ondertekend, zou het bijna iedereen die crypto aanraakt, inclusief miners en softwareontwikkelaars, als brokers categoriseren. Als zodanig zouden ze de vastgestelde richtlijnen voor belastingaangifte moeten volgen.

Maar zelfs als het wet wordt, hebben financiële waakhonden de bereidheid uitgesproken om sommige delen van de definitie over het hoofd te zien. Zo zijn de IRS, FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) en andere regelgevers onder het Amerikaanse ministerie van Financiën op zoek naar manieren om uitzonderingen te maken.

Terwijl het een anonieme bron citeerde, meldde Bloomberg dat de Treasury richtlijnen opstelt die een duidelijke grens zouden trekken tussen wie wel of niet een broker is.

Volgens de onlangs aangenomen infrastructuurwet is een broker iedereen "die verantwoordelijk is voor en regelmatig diensten levert die de overdracht van digitale activa bewerkstelligen". Bijgevolg is een broker verplicht om 1099 formulieren aan de IRS voor te leggen.

Het is onmogelijk om aan dergelijke vereisten te voldoen

De vereisten werden bestempeld als "onwerkbaar" in het cryptocurrency-ecosysteem. Crypto-analisten zeiden dat de formulering van de definitie kan worden geëxtrapoleerd naar validators en miners.

Lobbyisten voerden aan dat het voor dergelijke partijen onmogelijk zou zijn om belastingaangiften in te dienen namens hun klanten, die ze misschien niet kennen.

De definitie omvatte ook softwareontwikkelaars en aanbieders van crypto-wallets. Lobbyisten zoals het Coin Center merkten op dat het onmogelijk zou zijn om aan deze regels te voldoen. Bijgevolg zou het het crypto-ecosysteem verstikken en innovaties belemmeren.

Voordat het wetsvoorstel werd aangenomen, hebben crypto-aanhangers wetgevers ingeschakeld in een poging om de formulering over crypto-regelgeving te wijzigen. Helaas zijn de voorgestelde amendementen op het laatste moment verworpen.

Hoewel degenen die aandrongen op het crypto-amendement instemden met het compromis, hadden anderen een tegengesteld standpunt.

De Amerikaanse infrastructuurwet is nu onderweg naar het Huis. Volgens Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis, zou het echter niet doorgaan tenzij de senatoren van de Democraten 50 procent van de stemmen hebben.

Regels voor belastingrapportage toepassen op miners is "Dwaas"

Het rapport van Bloomberg viel samen met de berichtgeving van Victoria Guida. Volgens de economieverslaggeefster van Politico zeggen functionarissen dat "het idee dat ze regels voor belastingaangifte van derden zouden toepassen op entiteiten zoals miners die eigenlijk geen brokers zijn, dwaas is."

Terwijl ze naar haar bron verwees, zei de verslaggeefster dat de brede definitie van 'broker' in het wetsvoorstel geen vergissing is en andere doelen heeft. Het geeft de IRS bijvoorbeeld meer ruimte om cryptovaluta te reguleren.

Ook geeft het de Schatkist de vrijheid om te beslissen wat wel of niet mag worden uitgesloten. In wat een berekende zet lijkt, zou het wijzigen van de taal de oorspronkelijke bedoelingen van het verstrekken van een brede definitie verkeerd hebben uitgelijnd.

Guida merkte ook op dat de formulering een futuristische kijk heeft, aangezien sommige "soorten entiteiten op een dag brokers kunnen zijn die dat nu niet zijn".

Kristin Smith, een manager bij Blockchain Association, zei echter dat de industrie meer nodig heeft dan alleen duidelijkheid over de gebruikte taal. Interessant is dat Smith het Huis zelfs heeft gevraagd de bepalingen te verwerpen.

In plaats daarvan merkte Smith op dat wetgevers moeten samenwerken met de "industrie om taal te maken die de VS een leider op het gebied van crypto-innovatie houdt".

Bitcoin blijft stijgen, totale cryptomarktkapitalisatie bereikt $ 2 biljoen

De Bitcoin koers had ondertussen nergens last van en ging verder met een opwaarts traject. Op het moment van schrijven noteerde de cryptocurrency boven $ 47.600.

Volgens statistieken is de toonaangevende virtuele valuta de afgelopen week met meer dan 11 procent gestegen. Over een periode van 30 dagen won Bitcoin echter meer dan 45 procent. Afgezien van BTC vertoont de algehele crypto-sector een hernieuwde kracht en heeft inmiddels een ​​waardering van twee biljoen dollar bereikt.

Ondanks een toename van de totale marktkapitalisatie, verliest Bitcoin langzaam zijn greep op de markt. Momenteel bedraagt ​​de dominantie van BTC 44,6 procent, gevolgd door Ethereum (ETH) met 19,3 procent.

Tether (USDT) is goed voor maximaal 54 procent van alle Bitcoin-transacties, waarbij de USD iets meer dan 15 procent beslaat. Andere valuta's die veel worden gebruikt om in BTC te handelen, zijn de euro (EUR), de Japanse yen (JPY) en de Zuid-Koreaanse won (KRW).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram