Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 46k terwijl sommige Altcoins grote winsten laten zien

 

De Bitcoin koers daalde eerder op maandag licht tot $ 46k, doordat de stieren later op de dag nog een adempauze namen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een gemengde zondag en maandag, aangezien de koers veel tussen $ 45k- $ 48k flipflopte, maar niet beslissend in een bepaalde richting ging. Altcoins aan de andere kant hadden over het algemeen ook een gemengd weekend, maar sommigen van hen slaagden erin om grote winsten te boeken. Daarover later meer.

Microsoft wil de Ethereum-blockchain gebruiken om digitale piraterij te bestrijden. Een van de grootste technologiebedrijven ter wereld wordt nog steeds van een enorme hoeveelheid geld beroofd vanwege illegale software en denkt dat het netwerk van Ethereum de oplossing kan zijn. Daarover later meer.

Walmart, een van de grootste winkelketens in de VS, heeft onlangs een nieuwe functie binnen het bedrijf van “Crypto Product Lead” aangekondigd. De grondgedachte achter deze stap is dat Walmart manieren zoekt om cryptobetalingen te integreren in zijn enorme winkelketen in het hele land. De positie is momenteel voor het thuiskantoor in Arkansas, VS.

In een andere grote stap waarbij een technologiebedrijf betrokken is, wil microblogging-gigant Twitter de wereld van gedecentraliseerde sociale media verkennen. Voor dit doel is een crypto-ontwikkelaar ingehuurd en hij / zij zal "nauw samenwerken met Twitter en andere bedrijven" om dit doel van een echt gedecentraliseerd platform voor sociale media te bereiken. Twitter-CEO Jack Dorsey is een van de grootste promotors van de sector en wil de technologie gebruiken om het meer populaire sociale-mediagenre te verstoren. Deze ontwikkeling zal echter waarschijnlijk concurrentie opleveren voor zijn eigen Twitter-platform, dus het is nog niet duidelijk wat hij van plan is te doen met een werkend gedecentraliseerd social-mediakanaal als zijn team erin slaagt er een te maken.

Bitcoin koers zakt naar $46.000

De Bitcoin koers zakte terug naar ongeveer $ 46k op het moment van schrijven. De cryptocurrency was de afgelopen 24 uur grotendeels vlak en noteerde op zondag zelf dezelfde stand. De bulls proberen de koers boven $ 48k te brengen en dat mislukt voordat de beren hem terugtrekken tot onder $ 46k voordat ze weer stijgen naar $ 48k en de cyclus gaat maar door. De stieren die de overhand hadden, misten de energie om de koers voorbij de weerstand van $ 48k te trekken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $46.5k. De cryptocurrency ging vervolgens een licht stijgende trend door en bereikte een waardering van ongeveer $ 48k om 5 uur 's ochtends. Dat was echter de hoogste waardering die de crypto vandaag zou bereiken. Na 5 uur 's ochtends was de meeste prijsbeweging aan de onderkant. Het ging echt een tijdje onder $ 46k net voor de tijd van publiceren, maar de beweging was op dit moment niet overtuigend.

Bitcoin consolideert momenteel tussen $ 45k- $ 48k en doet dit al een aantal dagen. De cryptocurrency is nog steeds bullish op de korte termijn, maar wordt geconfronteerd met veel moeilijkheden om boven $ 48k te gaan, waardoor de beren weer een paar duizend dollar kunnen terugpakken. De stieren moeten de lat hoger leggen en de koers omhoog duwen om de langetermijn bull-trend weer opnieuw op te pakken. De beren daarentegen moeten de zaken onder de $ 48k houden en wanneer het moment daar is, de koers hieronder trekken, naar $ 42k, om de huidige trend te veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $862 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies hadden eerder vandaag grotendeels een bearish dag, zij het met gemengde individuele prestaties. De grootste winnaars in deze periode waren Dogecoin (DOGE, 2%), Binance Coin (BNB, 2,5%), Solana (SOL, 19%), Polkadot (DOT, 7%). Andere crypto's leden grotendeels verliezen, waarbij Cardano (ADA, -6%) de leiding had. De algehele verandering was echter beperkt.

Solana koers grafiek

In ander nieuws…..

Microsoft gaat Ethereum netwerk gebruiken om software te beschermen tegen piraterij

Microsoft, het bedrijf achter Windows en MS Office, heeft de wens aangekondigd om de gedecentraliseerde archiveringsopties van Ethereum te gebruiken om zijn intellectuele eigendomsrechten (IP) te versterken. Microsoft wordt vaak beschouwd als het bedrijf met de grootste hoeveelheid illegale software op de markt en daarom wil het een einde maken aan die praktijk.

In een recent artikel, geschreven door een auteur van Microsoft in samenwerking met onderzoekers van de Carnegie Mellon-universiteit en de Alibaba-groep, wil het bedrijf de onveranderlijke kracht van blockchain-technologie gebruiken om tot dit resultaat te komen. De paper is bedoeld om het nieuwe concept van backtracking te gebruiken om de oorspronkelijke illegale gebruiker te lokaliseren. Vervolgens kan deze verantwoordelijk worden gesteld voor het lekken van de software, misschien zelfs bestraft. Dit is een revolutionair nieuw concept voor de sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram