Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin op $ 46k en Bloomberg-analist voorspelt dat crypto goud zal vervangen

Bitcoin en goud 

Afbeeldingsbron: Shutterstock

Bitcoin had een trage dag aan de top van de ranglijsten aangezien het moeite had om een ​​prijsbeweging te maken. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie handelt rond $ 46k op het moment van schrijven, aangezien de bullish beweging is vertraagd nadat hij slechts een paar dagen geleden $ 48k had bereikt. Altcoins zagen vandaag echter een aanzienlijke prijsdaling, doordat er meer onzekerheid is over de onmiddellijke toekomst van de korte termijn bull run. Daarover later meer.

Ander nieuws: een topanalist van Bloomberg gelooft dat Bitcoin in de toekomst goud kan vervangen. De voorspelling was bijzonder interessant omdat het werd gedaan op de 50e verjaardag van het einde van de Bretton Woods-overeenkomst waarbij de toenmalige Amerikaanse president Richard Nixon de Amerikaanse dollar loskoppelde van goud, waardoor de dollar in feite een inflatoir activum werd. Daarover later meer.

De laatste Bitcoin-rally heeft de bulls op de markten verjongd en velen vergelijken de huidige statistieken met de situatie in september 2020. Dat was het moment waarop de bullrun echt van de grond kwam, maar volgens enkele opvallende statistieken is dat toch niet het geval en het is de situatie nu totaal anders. Grayscale's Bitcoin Trust verkoopt nog steeds Bitcoin-aandelen tegen een negatieve premie (d.w.z. onder de marktprijs). Dat en het financieringspercentage op futures-contracten wijst allebei op meer bearish directe vooruitzichten, maar ze zijn niet 100% betrouwbaar aangezien andere statistieken zich opstapelen in het voordeel van een aanhoudende bullrun. Het is niet te zeggen uit welke richting de wind deze keer zal waaien.

Het onlangs gehackte Poly Network heeft aangekondigd dat het de functie van Chief Security Officer wil aanbieden aan de white hat-hacker die vorige week hun systeem heeft gehackt. De stap kwam nadat de hacker ermee instemde om gehackt geld terug te geven en zelfs een Ask Me Anything (AMA) -sessie had gehouden over het hele evenement terwijl het zich ontvouwde.

Bitcoin koers vlak op $ 46k

Bitcoin handelt momenteel rond de $46k en vertoont geen tekenen van een definitieve beweging naar boven of beneden. De cryptocurrency steeg fors van zijn dieptepunt in meerdere maanden van ongeveer $ 28,8 een paar weken geleden naar een hoogtepunt van $ 48k. Maar sindsdien is de verdere vooruitgang aanzienlijk vertraagd nu de koers zich op dit moment tussen het smalle bereik van $ 45k- $ 47k heeft gevestigd.

De laatste 24 uur begon met de BTC koers rond de $45.7k en het bleef de rest van de dag grotendeels binnen $1.2k van dit cijfer. De koers was echter niet onverschillig en liet in de loop van de dag enkele schommelingen zien. Ten eerste steeg het rond middernacht tot ongeveer $ 46,2k, voordat hij in een mum van tijd terugkeerde naar $ 45,5k. Aan de andere kant steeg het sterk rond 2.30 uur in de ochtend om tot $ 46,6k te komen voordat hij weer daalde tot ongeveer $ 45,7k. Aan de andere kant begon het te waarderen rond 9.30 uur en bereikte het zijn 24-uurs hoogtepunt van ongeveer 47.1k om 13.45 uur. koers daalde vervolgens weer en handelt nu rond de $46k zonder noemenswaardige beweging sindsdien.

Bitcoin lijkt een consolidatieproces te voeren tussen $ 45k- $ 48k. De verwachting is dat hoe meer de koers op dit punt blijft hangen, hoe meer vertrouwen de beren zullen krijgen om een ​​comeback te maken. We moeten niet vergeten dat de weerstand van $ 48k belangrijk is, omdat dit het niveau is waarop de beruchte koersdaling van 16 mei begon, waardoor de cryptocurrency daalde tot ongeveer $ 30k. Als de koers boven deze cruciale weerstand kan komen, zal de stijging boven $ 50k snel en glorieus zijn. De kans dat dat gebeurt, wordt echter met elke voorbijgaande dag kleiner. De kortetermijntrend blijft echter bullish, maar de middellangetermijntrend is nog steeds in het voordeel van de beren, vooral als de koers onder $ 48k blijft hangen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 848 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden eerder vandaag een licht bearish dag en hun koersen verloren wat waarde vanwege de onzekerheid over de toekomst van de Bitcoin koers zelf. Cardano (ADA, -4%), Uniswap (UNI, -3,56%), Chainlink (LINK, -3,5%) behoorden tot de grootste verliezers van vandaag. Andere crypto's bleven ofwel vlak ofwel hadden in de loop van de dag kleinere verliezen.

In ander nieuws…..

Bloomberg-analist: Bitcoin op weg om goud te vervangen

Mike McGlone, een analist van Bloomberg, heeft, aan de vooravond van het 50-jarig jubileum van de opheffing van de Bretton Woods-overeenkomst, voorspeld dat de belangrijkste digitale valuta binnenkort het goud zelf zal vervangen. Deze overeenkomst verbrak historisch gezien de directe verbinding tussen goud en de Amerikaanse dollar en al snel volgden andere landen.

Voorbij zijn de dagen dat populaire nieuwsuitzendingen zoals Bloomberg zo nu en dan negatief over Bitcoin schreven. Nu rapporteren populaire analisten van dezelfde organistatie de winst van Bitcoin ten opzichte van goud en voorspellen ze de triomf van de digitale valuta over het gele edelmetaal. De belangrijkste reden achter deze stap is volgens McGlone gerelateerd aan de digitalisering van valuta en financiën in het algemeen.

Goud wordt vaak beschouwd als een natuurlijke rivaal van Bitcon dankzij enkele belangrijke overeenkomsten. Op dit moment zijn goud en Bitcoin aan elkaar gewaagd, maar heeft goud de beste en oudste reputatie. Bitcoin wint echter snel terrein. Het zal dan ook interessant zijn om hun gevechten de komende jaren te zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram