Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug op $ 45.5k en PSV accepteert sponsorgeld in BTC

 

Afbeeldingsbron: cryptomaniakken

Bitcoin daalde eerder op de dag onder $45k voordat het snel herstelde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had eerder een licht negatieve dag doordat het een lichte correctiefase doormaakt. Vóór het ter perse gaan waren de meeste lichte dalingen echter hersteld. Altcoins hadden eerder echter diepere dips, maar ook zij herstelden zich naarmate de dag verstreek. Daarover later meer.

Ander nieuws: voetbalclub PSV heeft een nieuwe deal aangekondigd met cryptosponsor AnyCoin Direct en wat interessant is, is dat het sponsorgeld in Bitcoin wordt uitbetaald. Het totale aantal Bitcoin dat van eigenaar wisselt, wordt echter voorlopig geheim gehouden. PSV is nu de eerste club in heel Europa die een volledige sponsorovereenkomst in Bitcoin ontvangt, wat een teken is van een nieuwe verandering die in de nabije toekomst dominant zou kunnen worden in de voetbalwereld.

Ook in Nederland valt de Centrale Bank, crypto-exchange Binance aan. De Nederlandsche Bank heeft hard uitgehaald naar een aantal crypto-exchanges die zij als een bedreiging voor de veiligheid beschouwt. De eerste beurs die wordt gewaarschuwd voor zijn activiteiten is Binance en de bank heeft openlijk haar bedenkingen geuit over de naleving van de antiwitwaspraktijken (AML) en de antiterrorismefinancieringswet. Daarover later meer.

De juridisch adviseur van een Amerikaans cryptobedrijf heeft kritiek geuit op de veelbesproken cryptovoorziening in de nieuwe infrastructuurwet. De raadsman van Compound Labs is van mening dat de nieuwe bepaling door het ministerie van Financiën in het wetsvoorstel is opgenomen om volledige controle te hebben over de opkomende sector van gedecentraliseerde financiën (DeFi), waardoor deze volledig tandeloos blijft in het land. Hij beweert verder dat het Amerikaanse ministerie van Financiën het wetgevingsproces rechtstreeks beïnvloedt, wat in strijd is met het mandaat van het departement.

Bitcoin koers op $ 45.5k

Bitcoin had eerder vandaag een langzame, enigszins bearish dag toen de koers een tijdje onder de $45k daalde voordat hij zich later herstelde. De beren probeerden de bulls op korte termijn te bedreigen, maar dat werd later teniet gedaan.

De dag begon met de BTC koers rond $ 45,6k en bleef aan het einde binnen $ 200 van dit cijfer. Onmiddellijk aan het begin van de dag ging de koers tot 6 uur onder $45k en daarna steeg hij weer boven $45k en bleef daar het grootste deel van de dag. Vlak voor het ter perse gaan probeerde de Bitcoin koers omhoog te gaan en bereikte een hoogte van $45,9k, voordat hij daalde tot ongeveer $45,5k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend consolideert Bitcoin opnieuw en als gevolg daarvan neemt de volatiliteit snel af. Vandaag was de algehele volatiliteit minder dan 4% van de gemiddelde koers en dat is erg laag volgens crypto-normen. Als het gaat om marktsignalen, is Bitcoin momenteel een allegaartje. De hoeveelheid Bitcoin die in langetermijnportefeuilles is opgeslagen, nadert historische hoogtepunten (>83%), die meestal resulteren in koersstijgingen, maar aan de andere kant is er geen horde nieuwe kopers die de markt betreden en grote stablecoins zien hun vraag groeien, maar niet op het niveau dat nodig is voor een grote bull-run zoals die in het eerste kwartaal van 2021. Bitcoin zal waarschijnlijk verder stijgen, maar op een langzame en gestage manier, anders dan recente bull-runs, totdat het eerdere hoogtepunten bereikt. Voorlopig moeten de bulls de koers boven $ 48k leiden om kans te maken op de all time high. Aan de andere kant zijn de kansen van de beren nog niet verkeken en kunnen ze wachten op hun kans om wat controle terug te krijgen en de BTC koers onder de $ 42k te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 858 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 44,41%, grotendeels onveranderd ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na prijsdalingen

Andere cryptocurrencies registreerden eerder vandaag ook enkele koersdalingen, maar herstelden zich ook naarmate de dag vorderde. Uniswap (UNI, -8%), Chainlink (LINK, -7%), Bitcoin Cash (BCH, -4,5%), Ethereum (ETH, -3,5%), Binance Coin (BNB, -4%), Litecoin (LTC , -3,5%) boekten allemaal lichte dalingen in termen van dollarwaarde, in het algemeen groter dan Bitcoin zelf. Sommigen, zoals Solana (SOL, 12,5%) en Terra (LUNA, 14%) boekten echter allebei grote, onverwachte winsten.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

DNB geeft Binance nieuwe waarschuwingen

De Nederlandsche Bank heeft een openbare waarschuwing gegeven aan Binance Holdings Ltd, het belangrijkste bedrijf achter de populaire cryptobeurs Binance. Deze meest recente berisping was naar verluidt omdat de banktoezichthouder niet tevreden is over de AML-naleving van de beurs. Binance moet nog reageren op deze waarschuwingen. De bank vreest dat gebruikers op de beurs mogelijk het risico lopen betrokken te raken bij crypto die verband houdt met cybercriminaliteit en netwerken voor terrorismefinanciering.

Binance wordt nu in heel Europa aangevallen omdat het zich niet aan de regelgeving houdt. Groot-Brittannië, Duitsland en nu ook Nederland hebben hun bezorgdheid geuit over de praktijken van de beurs, waarbij Binance zelfs zijn derivatenhandelsfaciliteit volledig stopte in het VK.

Binance van zijn kant heeft over de hele wereld een imago-hersteloefening gedaan en zijn CEO Changpeng Zhao heeft zijn toewijding aan zinvolle regelgeving herhaald, maar zoals de zaken nu gaan, is de kans groot dat de exchange in de nabije toekomst met meer problemen zal worden geconfronteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram