Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitvavo introduceert 10 nieuwe cryptomunten op z’n handelsplatform

cryptomunten 

Dat Bitvavo flink aan de weg timmert in ons land dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Het ambitieuze team achter de grootste crypto-exchange van Nederland kwam twee weken geleden al met de introductie van 5 nieuwe populaire coins en nu voegen ze er weer 10 toe. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor alle crypto-enthousiastelingen in ons land die nu voor hun crypto in toenemende mate bij een door De Nederlandsche Bank gereguleerde exchange terecht kunnen i.p.v. te moeten vertrouwen op schimmige buitenlandse beurzen. Echter, ieder voordeel heeft zijn nadeel, om maar eens een bekende uitspraak van Johan Cruijf om te draaien. Wij, bij Bitcoinkoers.org, voelen de keuzestress al weer toenemen 😊

Laten we eens kijken om welke cryptomunten het dit keer gaat.

De 10 nieuwe cryptomunten

Filecoin (FIL)

Filecoin is een gedecentraliseerd opslagsysteem dat tot doel heeft "de belangrijkste informatie van de mensheid op te slaan". Het project haalde in 2017 $ 205 miljoen op in een initial coin offering (ICO). Het project werd voor het eerst beschreven in 2014 als “incentive layer for the Interplanetary File System (IPFS)”, een peer-to-peer opslagnetwerk. Filecoin is een open protocol en wordt ondersteund door een blockchain die toezeggingen van de deelnemers aan het netwerk registreert, met transacties die zijn gedaan met FIL, de oorspronkelijke valuta van de blockchain. De blockchain is gebaseerd op zowel proof-of-replication als proof-of-spacetime.*

Algorand (ALGO)

Algorand is een zelfvoorzienend, gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd netwerk dat een breed scala aan toepassingen ondersteunt. Deze systemen zijn veilig, schaalbaar en efficiënt, allemaal cruciale eigenschappen voor effectieve toepassingen in de echte wereld. Algorand zal berekeningen ondersteunen die betrouwbare prestatiegaranties vereisen om nieuwe vormen van vertrouwen te creëren.

Het mainnet van Algorand ging live in juni 2019 en kon vanaf december 2020 bijna 1 miljoen transacties per dag afhandelen.*

Avalanche (AVAX)

Avalanche is een overkoepelend platform voor het lanceren van gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicaties, financiële activa, handel en andere diensten.

Het wil een soort wereldwijde activa-exchange zijn, waardoor iedereen elke vorm van activa kan lanceren of verhandelen en deze op een gedecentraliseerde manier kan beheren met behulp van slimme contracten en andere geavanceerde technologieën.

Ontwikkelaars van Ava Labs beweren dat Avalanche het eerste smart contracts-netwerk is dat standaard transactieafronding in minder dan een seconde aanbiedt.

Avalanche lanceerde zijn mainnet in september 2020. De native token van het platform, AVAX, voert verschillende taken uit binnen Avalanche en fungeert ook als belonings- en betalingssysteem voor gebruikers.*

The Graph (GRT)

The Graph is een indexeringsprotocol voor het opvragen van gegevens voor netwerken zoals Ethereum en IPFS, en ondersteunt veel toepassingen in zowel DeFi als het bredere Web3-ecosysteem. Iedereen kan open API's, subgraphs genaamd, bouwen en publiceren die applicaties kunnen opvragen met GraphQL om blockchain-gegevens op te halen. Er is een gehoste service in productie die het voor ontwikkelaars gemakkelijk maakt om aan de slag te gaan met The Graph en het gedecentraliseerde netwerk wordt later dit jaar gelanceerd. De Graph ondersteunt momenteel het indexeren van gegevens van Ethereum, IPFS en POA, en binnenkort komen er meer netwerken.

Tot op heden zijn meer dan 3.000 subgrafieken ingezet door duizenden ontwikkelaars, voor DApps zoals Uniswap, Synthetix, Aragon, AAVE, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Decentraland en vele anderen. Het gebruik van Graph is met meer dan 50% MoM gestegen en heeft in de maand september 2020 meer dan 7 miljard zoekopdrachten bereikt.*

Kusama (KSM)

Zelf beschreven als " Polkadot's wild cousin ", is Kusama een experimenteel blockchain-platform dat is ontworpen om een ​​enorm interoperabel en schaalbaar raamwerk voor ontwikkelaars te bieden.

Kusama is gebouwd op Substrate - een blockchain-bouwpakket ontwikkeld door Parity Technologies. Kusama heeft bijna dezelfde codebase als Polkadot - een van de meest succesvolle interoperabele blockchains.

Door op Kusama te implementeren, krijgen snelle projecten toegang tot een zeer schaalbaar, interoperabel sharded-netwerk, met functies die nog niet beschikbaar zijn op Polkadot. Daartoe beschrijft Kusama zichzelf als een 'kanarienetwerk'.

Het platform is ontworpen om een ​​testbed te bieden voor ontwikkelaars die willen innoveren en hun eigen blockchain willen implementeren en kan worden gebruikt als een voorbereidend netwerk voordat ze op Polkadot worden gelanceerd - hoewel veel projecten ervoor kiezen om bij Kusama te blijven voor hun eindproduct.

Kusama profiteert van een lage toetredingsdrempel voor het inzetten van parachains, lage bindingsvereisten voor validators en wordt het meest gebruikt door startups in een vroeg stadium en voor experimenten.*

Pancakeswap (CAKE)

PancakeSwap is een geautomatiseerde marktmaker (AMM) - een gedecentraliseerde financiële (DeFi) applicatie waarmee gebruikers tokens kunnen uitwisselen, liquiditeit bieden via farming en in ruil daarvoor vergoedingen verdienen.

Het werd gelanceerd in september 2020 en is een gedecentraliseerde uitwisseling voor het ruilen van BEP20-tokens op Binance Smart Chain. PancakeSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd market maker-model waarbij gebruikers handelen tegen een liquiditeitspool. Deze pools worden gevuld door gebruikers die hun geld in de pool storten en in ruil daarvoor liquidity provider (LP) tokens ontvangen.

Deze tokens kunnen later worden gebruikt om hun deel van de pool terug te vorderen, evenals een deel van de handelskosten. Deze LP-tokens staan ​​bekend als FLIP. PancakeSwap stelt gebruikers ook in staat om extra tokens te verzamelen, zoals CAKE en SYRUP. Op de farm kunnen gebruikers LP-tokens storten en beloond worden met CAKE.

Met PancakeSwap kunnen gebruikers BEP20-tokens verhandelen, liquiditeit aan de beurs verstrekken en vergoedingen verdienen, LP-tokens staken om CAKE te verdienen, CAKE staken om meer CAKE te verdienen en CAKE staken om tokens van andere projecten te verdienen.*

Axie Infinity (AXS)

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en wordt beheerd door zijn spelers.

Geïnspireerd door populaire spellen zoals Pokémon en Tamagotchi, stelt Axie Infinity spelers in staat token-gebaseerde wezens die bekend staan ​​als Axies te verzamelen, fokken, groot te brengen, te bevechten en te verhandelen.

Deze Axies kunnen verschillende vormen aannemen en er zijn meer dan 500 verschillende lichaamsdelen beschikbaar, waaronder delen van het water, beesten, vogels, insecten, planten en reptielen. Onderdelen van elke typeklasse zijn er in vier verschillende zeldzaamheidsschalen: algemeen, zeldzaam, ultra zeldzaam en legendarisch - en Axies kunnen elke combinatie van lichaamsdelen hebben, waardoor ze zeer variabel en vaak zeldzaam en uniek zijn.

Elke Axie is een non-fungible token (NFT) met verschillende attributen en sterke punten en kan worden ingevoerd in 3v3-gevechten, waarbij het winnende team meer ervaringspunten (exp) verdient die worden gebruikt om de statistieken van een Axie te verbeteren of hun lichaamsdelen te laten evolueren. Deze Axies kunnen samen worden gefokt om nieuwe en unieke nakomelingen te produceren, die kunnen worden gebruikt of verkocht op de Axie-marktplaats.

Het Axie Infinity-ecosysteem heeft ook zijn eigen unieke governance-token, bekend als Axie Infinity Shards (AXS). Deze worden gebruikt om deel te nemen aan belangrijke bestuursstemmingen en zullen de houders zeggenschap geven over hoe fondsen in de Axie Community Treasury worden besteed.*

Helium (HNT)

Helium (HNT) is een gedecentraliseerd blockchain-aangedreven netwerk voor Internet of Things (IoT)-apparaten.

Het Helium-mainnet, gelanceerd in juli 2019, zorgt ervoor dat draadloze apparaten met een laag vermogen met elkaar kunnen communiceren en gegevens kunnen verzenden via het netwerk van knooppunten.

Nodes komen in de vorm van zogenaamde Hotspots, die een combinatie zijn van een draadloze gateway en een blockchain-miningapparaat. Gebruikers die knooppunten exploiteren, mijnen en verdienen beloningen in Helium's native cryptocurrency-token, HNT.

Het doel van Helium is om IoT-communicatie voor te bereiden op de toekomst en tekortkomingen in de huidige infrastructuur te identificeren vanaf het begin in 2013.*

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu-munt is in augustus 2020 anoniem gemaakt onder het pseudoniem "Ryoshi". De meme-munt won snel aan snelheid en waarde toen een gemeenschap van investeerders werd aangetrokken door de schattige charme van de munt in combinatie met koppen en tweets van persoonlijkheden als Elon Musk en Vitalik Buterin.

Volgens de SHIBA INU-website is SHIB de "DOGECOIN KILLER" en zal het worden vermeld op hun eigen ShibaSwap, een gedecentraliseerde beurs.*

FTX Token (FTT)

FTT is het native cryptocurrency-token van het crypto-derivatenhandelsplatform FTX dat op 8 mei 2019 werd gelanceerd.

Het team achter FTX bestaat uit enkele van de grootste cryptohandelaren van de afgelopen jaren die, nadat ze problemen hadden gevonden met de meeste reguliere cryptofutures-uitwisselingen, besloten om hun eigen platform te lanceren. FTX beweert dat het opvalt door functies als terugvorderingspreventie, een gecentraliseerde onderpandpool en universele stablecoin-afwikkeling.*

Nog meer keuzestress

Helaas blijft het hier niet bij. Bitvavo heeft al aangekondigd dat ze volgende week maar liefst 20 nieuwe cryptomunten zullen listen op hun exchange, waardoor het voor ons nog ingewikkelder zal worden om te kiezen! We houden je op de hoogte.

Geïnteresseerd in het kopen van een van bovenstaande cryptomunten, of van de rest van het totale aanbod van bijna 100 munten bij Bitvavo? Open dan direct een rekening en maak gebruik van de tijdelijke wekomstbonus: Verhandel €1000 zonder handelskosten 

*bron: Coinmarketcap.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram