Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer boven $ 46k en Robinhood rapporteert 62% omzet uit alleen Dogecoin-handel

Dogecoin en Robinhood 

De Bitcoin koers steeg iets later op de dag na eerdere verliezen die de koers korte tijd onder de $44k brachten. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie handelde op ongeveer $ 46.5k op het moment van schrijven, ondanks de prijsdaling eerder op de dag. Altcoins corrigeerden ook voordat ze iets herstelden net voor het moment van publiceren. Daarover later meer.

Ander nieuws: de populaire Amerikaanse handelsapp Robinhood heeft verbazingwekkende cijfers gepubliceerd die aantonen dat alleen al de Dogecoin-handel in het tweede kwartaal van 2021 voor maar liefst 62% aan zijn cryptohandelsinkomsten bijdroeg. Daarover later meer.

Brian Quintenz, de crypto-vriendelijke commissaris van de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), gaat zijn belangrijke rol neerleggen. Hij zou eigenlijk in april 2020 vertrekken, maar hij heeft zijn rol bij de belangrijke Amerikaanse federale toezichthouder tot twee keer toe verlengd. Hij werd algemeen beschouwd als een pro-cryptofiguur in de hogere regionen van de Amerikaanse regering en hij pleitte ervoor dat de digitale valutasector wordt beheerd door de CFTC in plaats van de meer beruchte Securities and Exchange Commission (SEC). Hij was er ook voorstander van dat de industrie zich overgeeft aan een zelfregulerende omgeving. Hij was echter niet erg succesvol in deze ondernemingen en het ontbreekt de industrie nog steeds aan duidelijkheid over de regelgeving, misschien nu meer dan ooit.

Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges ter wereld, is de Japanse markt betreden in samenwerking met een lokale financiële gigant, Mitsubishi UFJ. De beurs zal eerst diensten leveren voor een eenmalige opritfunctie van Fiat naar crypto op de Japanse markt, gevolgd door meer crypto-specifieke dienstverlening.

Bitvavo, de grootste crypto-exchange van ons land, heeft weer 10 nieuwe cryptomunten toegevoegd aan z'n toch al indrukwekkende assortiment. Bitvavo klanten kunnen nu in bijna honderd verschillende coins handelen. Dat is nog niet alles want volgende week komen er nog eens 20 extra crypto-coins bij hebben ze aangekondigd.

Bitcoin boven $ 46.5k

Bitcoin was de afgelopen 24 uur grotendeels bearish, aangezien de koers eerder vandaag een korte tijd onder $44k daalde. De koers steeg echter plotseling net voor het schrijven van dit artikel en steeg ook boven de slotwaardering van gisteren, tot een hoogte van $ 46,6k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 45,5k. De cryptocurrency zakte vervolgens onder de $45k naar ongeveer $44,5k, voordat hij weer iets stabiliseerde naar $45k rond 03:30 uur. Dit herstel mislukte echter en de digitale valuta stortte opnieuw in, dit keer tot net onder de $44k voor een korte tijd, wat een wekelijks dieptepunt is voor Bitcoin. Dat bleek echter de laagste waarde te zijn die Bitcoin voor vandaag zou hebben. Daarna handelde het een tijdje zijwaarts onder $45k voor enige tijd tot ongeveer 15.00 uur. Op dat moment begon Bitcoin in waarde te stijgen. Het steeg eerst comfortabel naar $ 45,5k en noteerde toen een grote piek tot $ 46,6k net voor publiceren van dit artikel. Nu handelt het rond die waarde.

Vooruitkijkend laat de recente prijscorrectie van Bitcoin zien dat de koers aanzienlijk consolideert onder $ 48k. Hoewel de pullback zelf wat energie uit de stieren putte, zakte de koers niet te veel, wat resulteerde in een comfortabele verdediging van de cruciale $ 42k-steun. De piek boven $46.5k vandaag laat zien dat er zich in de nabije toekomst een nieuwe uitdaging van de $48k weerstand zou kunnen voordoen, dus handelaren moeten de Bitcoin koers nu nauwkeuriger volgen. Als de koers overtuigend boven $ 48k gaat, zal het de middellangetermijntrend verschuiven van de beren naar de stieren. Het zal dan de bullrun nieuw leven inblazen en de Bitcoin koers zal overtuigend boven $ 50k gaan. Aan de andere kant moeten de beren de koers onder $42k brengen voor een ommekeer van de huidige uptrend, maar dat kan enige tijd duren, aangezien de stieren nog wel wat kracht lijken te hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 875 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden eerder vandaag een bearish dag voordat ze enkele verliezen goedmaakten op het moment van schrijven. Cardano (ADA, 10%) steeg vlak voor het ter perse gaan sterk om boven $ 2,3 uit te komen. Binance Coin (BNB, 6%), Polkadot (DOT, 7,5%) waren andere grote leiders. Alle altcoins begonnen flink te stijgen tijdens het schrijven van dit artikel, dus er kan nog wat meer winst zijn nadat het artikel is gepubliceerd.

In ander nieuws….

Dogecoin-handel verantwoordelijk voor 62% van Robinhood's crypto-inkomsten

Robinhood, de populaire Amerikaanse handelsapp, heeft zijn Q2-cijfers bekendgemaakt en volgens hen was de handel in Dogecoin alleen al goed voor een enorme 62% van zijn crypto-inkomsten gedurende deze periode. Het bedrijf haalde in het tweede kwartaal meer dan $ 233 miljoen aan crypto-handelskosten binnen, wat een enorme stijging is. Alleen al in dit kwartaal haalde de beurs meer dan $ 565 miljoen aan totale handelskosten op.

Crypto-handel werd niet eens beschouwd als de basisfunctie van de Robinhood-app, waarbij de mobiele service aandacht kreeg vanwege de beroemde door Reddit ondersteunde Gamestop-pomp van begin 2021. De app kreeg ook veel kritiek voor het uitschakelen van Gamestop "stonk" (aandelen)handel op het toppunt van de handelsmanie. Net als Gamestop kende Dogecoin ook een massale start in 2021 en de handelsactiviteit nam in het tweede kwartaal sterk toe. Op een gegeven moment werden er dagelijks letterlijk miljarden Dogecoin verhandeld en de koers ging boven $ 0,7. Het derde kwartaal is echter misschien niet zo vriendelijk voor Robin Hood, aangezien de cryptohandel over het algemeen is afgekoeld vanwege de enorme koersdaling van mei. Maar de sector kan zichzelf later verjongen, aangezien Bitcoin opnieuw groen knippert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram