De Bitcoin koers stijgt naar $ 49k terwijl Mike Tyson oorbijt-incident NFT's onthult

Mike Tyson  

Bitcoin deed eerder vandaag nog een grote stap voorwaarts toen het slechts een paar uur voor het publiceren van dit artikel boven $ 48k uitkwam. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had een bullish dag, aangezien de Bitcoin koers op een gegeven moment sterk steeg van ongeveer $ 46k tot zo hoog als $ 49k voordat hij licht daalde. Altcoins reageerden ook op de plotselinge snelle beweging van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Non Fungible Token (NFT)-rage bereikt nieuwe hoogten met prominente persoonlijkheden die zo nu en dan hun waardevolle NFT's vrijgeven. Na voetbalsuperster Lionel Messi en Christiano Ronaldo betreedt ook voormalig zwaargewicht bokskampioen Mike Tyson het NFT-couplet, maar misschien met een enigszins fout verzamelobject. Daarover later meer.

In ander belangrijk nieuws heeft Wells Fargo, een grote investeringsbank in de Verenigde Staten, een aanvraag ingediend om een ​​Bitcoin-fonds in het land op te zetten. Het wordt een gepoold investeringsfonds dat wordt gelanceerd in samenwerking met NYDIG (New York Digital Investment Group) en FS Investments. De stap zal waarschijnlijk voor verdere koopdruk op de cryptomarkten zorgen en de Bitcoin koers verder omhoog stuwen.

Binance maakt zich op om te voldoen aan de regelgeving over de hele wereld, terwijl de overheids-kaken zich rond de beurs klemmen. De in Hong Kong gevestigde beurs heeft aangekondigd dat elke gebruiker van Binance een uitgebreid Know Your Customer (KYC) -protocol moet ondergaan. De stap komt nadat De Nederlandsche Bank de beurs publiekelijk had berispt voor zijn gebrekkige KYC- en AML-compliance. Nu is de exchange verwoed op zoek naar wat schadebeperking, aangezien het momenteel zwaar bekritiseerd wordt.

Bitcoin koers stijgt naar $ 49.000

Bitcoin liet een mooie opwaartse beweging zien tijdens de tweede helft van de dag toen de BTC koers opnieuw een grote sprong voorwaarts maakte en de bullish lange termijn trend nieuw leven in blies. De digitale valuta steeg met meer dan 7% om op een gegeven moment $ 49k te bereiken voordat hij iets terugliep.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $46.5k. De cryptocurrency ging vervolgens het grootste deel van de dag in een opwaartse trendcurve, ondanks enkele pullbacks tussendoor. Eerst steeg het naar ongeveer $ 47,5k en wisselde vervolgens een tijdje rond het $ 47k-niveau. Rond 15:00 uur 's middags schoot de koers echter plotseling enorm omhoog en kwam uiteindelijk rond 18:20 boven $ 49k. Dit is de hoogste waardering die Bitcoin de afgelopen drie maanden heeft gehad. Het signaleert een herstart van de lange termijn bull run. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $48.5k, nog steeds boven de $48k weerstand die een cruciale barrière bleek te zijn voor de bulls.

Vooruitkijkend is Bitcoin nu erg dichtbij de heropleving van de bull-run op de lange termijn met een beweging boven de weerstand van $ 48k. De beweging is echter op dit moment tot stilstand gekomen en het kan zijn dat er nog een duw van de stieren nodig is om door te gaan. De late night handelssessie in Europa en Noord-Amerika kan de beren zeker van de afgrond duwen. De beren daarentegen proberen zich vast te klampen aan een aantal belangrijke weerstanden. De weerstand van $ 48k kan nog standhouden als de stieren in de nabije toekomst niet boven $ 50k kunnen komen en van daaruit zouden de beren op lange termijn naar $ 42k willen gaan. Dat lijkt echter enigszins onwaarschijnlijk bij het ter perse gaan van dit artikel.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 915 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,47%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, hadden vandaag ook een bullish dag, maar de algehele verandering was een allegaartje. Sommige zoals Cardano (ADA, 7%), Binance Coin (BNB, 5%), Ripple (XRP, 5,5%), Polkadot (DOT, 7,5%), Solana (SOL, 8,5%), Uniswap (UNI, 7,5%) , Chainlink (LINK, 8,5%) en Litecoin (LTC, 6,5%) boekten aanzienlijke winsten. De rest van de markt boekte kleinere winsten dan die van Bitcoin.

In ander nieuws…..

Mike Tyson onthult NFT-collectie met één in het oog springend voorbeeld

Mike Tyson heeft zojuist de veiling van zijn NFT-collectie op OpenSea aangekondigd. De boksgrootheid veilt zijn NFT's via OpenSea die zijn ongelooflijke carrière laten zien.

Een daarvan is het ongelukkige incident waarbij hij tijdens een titelgevecht een deel van het oor van Evander Holyfield afbeet. Hoewel deze specifieke NFT een beetje “fout” is, kun je daar nog steeds bieden op andere iconische momenten in Tysons carrière met het huidige bod van ongeveer 5 ETH elk voor elke NFT.

Tyson is een van de meest herkenbare namen in de cryptowereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram