Skip to main content

Bitcoin nieuws

Wells Fargo doet aanvraag voor BTC-fonds, BlackRock investeert bijna $ 400 miljoen in Bitcoin-miningbedrijven

 

Een van de oudste financiële instellingen in de Verenigde Staten, Wells Fargo, werkt samen met vooraanstaande instellingen om een ​​deel van zijn klanten toegang tot Bitcoin (BTC) investeringen te bieden.

Volgens een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), merkte Wells Fargo op dat het aanbod bekend zal staan ​​als "FS NYDIG BITCOIN Fund I." Het document onthulde ook dat hetbedrijf samenwerkt met toonaangevende bedrijven zoals NYDIG (New York Digital Investment Group) en FS Investments.

Bovendien laat het document zien dat Wells Fargo nog geen klanten heeft aangetrokken, terwijl het toevoegt dat het aanbod een levensduur van meer dan 12 maanden zal hebben.

Interessant is dat NYDIG gelinkt is aan Stone Ridge, een vermogensbeheerder. Stone Ridge heeft in het verleden zijn bereidheid uitgesproken om via NYDIG indirecte blootstelling aan Bitcoin te krijgen.

Onlangs sloeg NYDIG de handen ineen met JPMorgan om een ​​BTC-fonds te lanceren. Met het fonds liet de financiële instelling een deel van haar klanten indirect beleggen in cryptocurrencies.

De crypto-industrie heeft "een evolutie en rijping bereikt"

Drie maanden geleden merkte de president van het Wells Fargo Investment Institute, Darrel Cronk, op dat de crypto-industrie "een evolutie en rijping heeft bereikt". Bijgevolg, voegde de directeur eraan toe, beschouwt de bank crypto-activa "als een levensvatbaar investeringsmiddel". Als zodanig biedt de financiële instelling blootstelling aan cryptocurrencies aan haar vermogende klanten.

De opmerkingen van Cronk kwamen een paar maanden nadat de leerstoel voor real-assetstrategie van het instituut in december vorig jaar opmerkte dat het instituut nog meer aandacht voor cryptocurrencies moet krijgen.

Terwijl Wells Fargo een Bitcoin-fonds lanceert, heeft BlackRock bijna $ 400 miljoen geïnvesteerd in BTC-miningbedrijven. BlackRock is een grote wereldwijde investeringsmanager met ongeveer $ 9 biljoen aan beheerd vermogen.

In een aanvraag van juni bij de SEC zei de investeringsmanager dat het 6,7 procent van Marathon Digital Holdings bezit en een belang van 6,61 in Riot Blockchain. Volgens de indiening bedroegen de investeringen in Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain in totaal $ 384 miljoen.

Marathon Digital Holdings nam echter het leeuwendeel voor $ 207 miljoen, terwijl $ 176 miljoen naar Riot Blockchain ging.

BlackRock behoort tot de top vijf van investeerders in BTC-mijnbouwbedrijven

Volgens een platform dat investeringen volgt via exchange-traded funds (ETF's, heeft BlackRock, via zijn ETF, een groter belang in de twee Bitcoin-mijnbouwbedrijven dan enige ander op de beurs verhandelde fonds.

Dit is niet de eerste keer dat BlackRock investeert in cryptocurrency. In januari diende de investeringsmanager een aanvraag in bij de SEC om zijn fondsen BTC-futurescontracten te laten kopen. Vier maanden later maakte het BlackRock Global Allocation Fund bekend dat het meer dan 35 Bitcoin-futurescontracten van CME (Chicago Mercantile Exchange) had gekocht.

Onlangs is de waarde van BTC-mijnaandelen gestegen, deels vanwege een gebrek aan gereguleerde entiteiten die blootstelling aan cryptocurrencies in de VS bieden. Hoewel Bitcoin het afgelopen jaar met bijna 300 procent is gestegen, stegen de aandelen van de twee miningbedrijven met 754 procent voor Marathon Digital en 848 procent voor Riot Blockchain.

Onder de bedrijven die aanzienlijke hoeveelheden geld in Bitcoin-miningbedrijven storten, zijn Vanguard Group en Fidelity Group. De fondsen van Vanguard behoren bijvoorbeeld tot de top vijf van investeerders in zowel Riot Blockchain als Marathon Digital Holdings.

Coinbase investeert $ 500 miljoen in crypto

Naarmate meer zakelijke investeerders wedden op Bitcoin-miningbedrijven, heeft Coinbase onthuld dat het crypto ter waarde van $ 500 miljoen zal kopen. In een tweet zei Brian Armstrong, CEO van Coinbase, dat ze "onlangs goedkeuring van het bestuur hebben gekregen om voor meer dan $ 500 miljoen aan crypto op onze balans te zetten om toe te voegen aan onze bestaande belangen."

Dat zou echter slechts het begin zijn, aangezien de beurs bekendmaakte dat het "in de toekomst 10% van alle winst in crypto zou investeren". Armstrong zei dat het bedrag ongetwijfeld zal toenemen naarmate de cryptocurrency-industrie "rijpt".

Coinbase heeft ook een blogpost gepubliceerd waarin de beslissing wordt beschreven. In de post merkte de beurs op dat het zijn beleggingsbeleid aanpast. De publicatie verklaarde dat de $ 500 miljoen afkomstig zou zijn uit "geldmiddelen en kasequivalenten".

Coinbase merkte verder op dat het het "eerste beursgenoteerde bedrijf zou zijn met" virtuele activa zoals Ethereum (ETH), gedecentraliseerde financiële tokens, PoS (proof of stake) activa "en vele andere crypto-activa die worden ondersteund voor handel op ons platform, bovenop Bitcoin, op onze balans."

De toonaangevende Amerikaanse crypto-exchange merkte op dat klanten zijn investeringsstrategie zouden sturen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram