De Bitcoin koers gaat boven $ 49,5k terwijl $ 50k net niet wordt gehaald, het aantal crypto-miljarddollarbedrijven groeit

De Bitcoin koers is boven $ 49k gestegen en staat op het punt om de lange termijn bullish trend definitief weer op te pakken. De vervolgbeweging boven $ 50k blijkt echter lastiger te zijn dan eerder werd geschat. Altcoins daarentegen hadden eerder vandaag een licht bearish dag, ondanks de algehele winst van de cryptomarkt als gevolg van de laatste stijging van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: het aantal miljardenbedrijven dat actief is in de cryptowereld groeit snel. Volgens de laatste schattingen zijn er meer dan 50 van dergelijke bedrijven actief in de sector, waaronder Coinbase, Bakkt, Binance en anderen, van wie velen de felbegeerde waardering van $ 1 miljard hebben overtroffen tijdens de laatste bull run. Daarover later meer.

De recente humanitaire crisis in Afghanistan na de snelle Taliban-overname van het land heeft de wereld in zijn greep met angstaanjagende beelden van asielzoekers die uit vliegtuigen vallen en absolute chaos op de luchthavens. Er zijn tal van non-profitorganisaties die in de sector werken om de door angst getroffen Afghanen te helpen ofwel elders hun toevlucht te zoeken of te rapporteren over mogelijke mensenrechten-schendingen in het land. Velen van hen, waaronder Hearts and Homes for Refugees, CARE en anderen, accepteren cryptodonaties om het goede doel te helpen financieren.

Een burgemeester in Missouri, VS, heeft voorgesteld de lokale bewoners $ 1k in Bitcoin te geven om de besparingen op te voeren, maar er is een addertje onder het gras. Elke persoon die van deze cashback profiteert, moet de crypto de komende vijf jaar vasthouden. Dit is een zeer interessante propositie, aangezien de cryptosector het potentieel heeft om verder te exploderen in waardering na de volgende halvering van de blokbeloning in 2024.

BTC koers gaat boven $ 49.5k

Bitcoin handelt momenteel boven $49k en bereikte in de loop van de dag een hoogtepunt van $49,7k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie neemt echt de tijd om boven $ 50k te gaan, ondanks een sterk bullish sentiment en vele bullish signalen. Het lijkt een periode van consolidatie voor een eventuele prijsuitbraak boven de nu belangrijkste weerstand, maar is dat ook zo?

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 48.5k. Het ging onmiddellijk boven $ 49k, maar daalde rond 4 uur 's ochtends weer. Daarna steeg de koers rond het middaguur opnieuw boven $ 49k en zakte daarna onmiddellijk terug naar $ 48.5k voordat hij weer herstelde. Rond 14.00 uur was het er weer boven. De grootste prijsstijging was te zien rond 18.30 uur toen de Bitcoin koers boven $ 49.5k steeg en zelfs $ 49,7k bereikte voordat hij weer licht daalde tot ongeveer $ 49,1k op het moment van schrijven.

Als we de beweging van vandaag bestuderen, laat het ons zien dat de BTC koers nog steeds niet zeker is of hij boven de $ 50k gaat, omdat meerdere pogingen om dit te doen mislukten. De koers noteerde echter nog een 3-maands hoogtepunt van ongeveer $ 49,7k, wat pijnlijk dicht bij de weerstand van $ 50k ligt. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de koers boven de $50k komt, maar het toont wel aan dat de stieren een beetje onzeker zijn en zelfs als we het belangrijke 50k niveau overwinnen, kan de koers opnieuw instorten. Maar de algemene trend is nog steeds sterk in het voordeel van de stieren en de prijsdaling geeft de stieren misschien een moment om te ontspannen en opnieuw op te laden voor een volgende run op de $50k barriére. De beren daarentegen proberen zich wanhopig vast te klampen aan enige mate van controle. Hoewel ze de koers voorlopig onder de $ 50k hebben weten te houden, kunnen ze het misschien niet lang volhouden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $925 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,8%, een stijging van ongeveer 0,4% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, zijn in de loop van de dag grotendeels gestagneerd toen Bitcoin worstelde om $ 50k te bereiken. Hun respectievelijke koersen zijn licht gedaald in dollartermen en behoorlijk veel in Bitcoin termen. Sommige altcoins slaagden er echter in om wat winst te behalen, met name kleinere zoals Avalanche (AVAX, 22%) en Cosmos (ATOM, 20%).

In ander nieuws….

Crypto-miljard-dollar-bedrijven stelen de show

2021 is het jaar van crypto-miljard dollar-bedrijven die nu erg populair zijn en de show stelen. Volgens recente schattingen zijn er op dit moment meer dan 50 van dergelijke bedrijven in de wereld, die een waarde van $ 1 miljard of meer hebben gekregen door professionele durfkapitalistische bedrijven.

De meeste van deze bedrijven hebben tijdens deze bull run $ 1 miljard behaald, wat aangeeft dat de sector grote vooruitgang heeft geboekt. Ze omvatten een breed scala aan subsectoren, waaronder crypto-exchanges, NFT-marktplaatsen, aanbieders van crypto- en blockchain-infrastructuur en meer. Beurzen domineren echter nog steeds de sector. De nieuwkomers in de miljardenclub zijn onder meer:

OpenSea, een NFT-marktplaats en een van de pioniers van de sector. Eerder dit jaar haalde het $ 100 miljoen op om een ​​waardering van ongeveer $ 1,5 miljard te krijgen.

Bakkt-derivatenbeurs, ondersteund door Microsoft en Boston Holdings, heeft nu een waardering van meer dan $ 2 miljard.

Coin DCX is een snelgroeiende crypto-exchange die actief is in India met tientallen miljoenen gebruikers door het hele land.

FireBlocks, een crypto- en blockchain-infrastructuurbedrijf dat meer dan $ 300 miljoen ophaalde in Series D financiering en een waardering van $ 2,2 miljard kreeg.

En nog veel meer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram