Skip to main content

Bitcoin nieuws

Deze week 20 nieuwe crypto-coins online bij Bitvavo. Dit zijn de eerste 5

crypto-coins 

In ons vorige bericht over het steeds uitbreidende crypto-aanbod bij Bitvavo, zeiden we al dat er meer aan zat te komen. Deze week is het dan zover. Introduceerde de populaire exchange uit Amsterdam vorige week 10 nieuwe crypto-munten? Deze week komen er maar liefst 20 nieuwe bij.

Van vijf daarvan mogen we de namen al vrij geven. De rest blijft nog even een verrassing.

Hieronder volgen de vijf coins waar we het al over mogen hebben. Vanaf woensdag 25 augustus 2021 zijn deze te verhandelen bij Bitvavo.

Curve DAO Token (CRV)

Curve is een gedecentraliseerde exchange voor stablecoins die een geautomatiseerde marktmaker (AMM) gebruikt om de liquiditeit te beheren.

Curve, gelanceerd in januari 2020, is nu synoniem met het fenomeen Decentralized Finance (DeFi) en heeft in de tweede helft van 2020 een aanzienlijke groei doorgemaakt.

In augustus lanceerde Curve een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), met CRV als in-house token. De DAO gebruikt de op Ethereum gebaseerde creatietool Aragon om meerdere slimme contracten te verbinden die worden gebruikt voor de gedeponeerde liquiditeit van gebruikers. Kwesties zoals governance verschillen echter van Aragon in hun weging en in andere opzichten.*

Fantom (FTM)

Fantom is een gerichte acyclische grafiek (DAG) smart contract-platform dat gedecentraliseerde financiële (DeFi)-services biedt aan ontwikkelaars met behulp van zijn eigen op maat gemaakte consensus-algoritme.

Samen met zijn interne token FTM wil Fantom problemen oplossen die verband houden met smart-contractplatforms, met name transactiesnelheid, waarvan ontwikkelaars zeggen dat ze zijn teruggebracht tot minder dan twee seconden.

De Fantom Foundation, die toezicht houdt op het Fantom-productaanbod, werd oorspronkelijk opgericht in 2018, met de lancering van OPERA, Fantom's mainnet, in december 2019.*

Bancor (BNT)

Bancor bestaat uit een reeks slimme contracten die de on-chain-conversie van tokens beheren. Het protocol maakt het gemakkelijk en snel om tokens om te zetten zonder een exchange te hoeven doorlopen. De slimme contracten van het protocol beheren de liquiditeitspools die verschillende tokens verbinden die beschikbaar zijn in het netwerk.

Het belangrijkste token dat op het netwerk wordt gebruikt, is het "Bancor Network Token", BNT. Momenteel zijn Bancor en Uniswap de koplopers voor deze nieuwe DeFi-trend.*

Quant (QNT)

Quant is in juni 2018 gelanceerd met als doel blockchains en netwerken op wereldschaal met elkaar te verbinden, zonder de efficiëntie en interoperabiliteit van het netwerk te verminderen. Het is het eerste project dat het interoperabiliteitsprobleem oplost door de creatie van het eerste blockchain-besturingssysteem.

Het project is gebouwd als een gedistribueerde grootboektechnologie van een besturingssysteem - en Overledger Network - voor het verbinden van verschillende blockchain-netwerken. Het project wordt gefactureerd als het eerste besturingssysteem dat wordt gebouwd voor blockchains.

Het belangrijkste doel van Quant - met behulp van Overledger - is om de kloof te overbruggen die bestaat tussen verschillende blockchains. De ruggengraat van het project is het Overledger-netwerk, dat Quant beschouwt als het ecosysteem waarop het toekomstige ecosysteem van de digitale economie zal worden gebouwd.

Met Overledger kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde multi-chain-applicaties (bekend als MApps) voor hun klanten bouwen. Om ontwikkelaars een Mapp op het netwerk te laten bouwen, moeten ze een bepaald aantal Quant-tokens (QNT) hebben.*

1INCH (1INCH)

1inch is een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator, die verschillende DEXen op één platform verbindt, zodat gebruikers de meest efficiënte swaproutes op alle platforms kunnen vinden. Om ervoor te zorgen dat een gebruiker de beste prijs voor een swap kan vinden, moeten ze naar elke exchange kijken - DEX-aggregators elimineren de noodzaak voor handmatige controle, waardoor het swappen op DEX's efficiënter wordt.

DEX-aggregators werken door liquiditeit uit verschillende DEx's te halen, wat betekent dat ze gebruikers in de kortst mogelijke tijd betere token-swaptarieven kunnen bieden dan ze zouden kunnen vinden op een enkele DEX.

1inch werd gelanceerd in augustus 2020 na een financieringsverhoging van $ 2,8 miljoen van Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, FTX, IOSG, LAUNCHub Ventures en Divergence Ventures.

In december 2020 heeft 1inch nog eens $ 12 miljoen opgehaald in Series A-financiering, geleid door Pantera Capital, met anderen, waaronder ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital en Spartan Group. De financieringsronde werd uitgevoerd via een SAFT-verkoop (eenvoudige overeenkomst voor toekomstige tokens).

1inch lanceerde in de winter van 2020 ook Mooniswap, zijn eigen geautomatiseerde marktmaker (AMM).

In december 2020 lanceerde 1inch zijn 1INCH governance-token en begon het 1inch-netwerk te worden bestuurd door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).*

Vijf nieuwe crypto-coins en er volgt meer

Zoals gezegd komen er naast de bovenstaande 5 crypto’s, deze week nog 15 nieuwe projecten bij op het Bitvavo tradingplatform, wat inmiddels met kop en schouders uitsteekt boven de andere cryptotrading platforms in ons land. Wil je zo snel mogelijk weten welke dat zijn? Hou dan de nieuwsberichten op deze website in de gaten of check regelmatig de Bitvavo blog.

Zo snel mogelijk handelen in bovenstaande cryptomunten en meer? Open dan een rekening bij Bitvavo en maak gebruik van de tijdelijke wekomstbonus: Verhandel €1000 zonder handelskosten.

*bron: Coinmarketcap.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram