Bitcoin bereikt opnieuw $ 50k en 81% van de financiële managers zegt dat blockchain mainstream is geworden

50k 

Afbeeldingsbron: Freepk.com

De Bitcoin koers bereikte eerder vandaag opnieuw $ 50k toen de stieren hard vochten om deze mijlpaal te bereiken. De koers van de cryptocurrency bleef echter niet lang boven dit belangrijke niveau, aangezien het nu wordt verhandeld op ongeveer $ 49,2k. Altcoins aan de andere kant hadden een gemengde dag met sommigen zoals Cardano (ADA) die opnieuw grote winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: uit een recent onderzoek blijkt dat meer dan 81% van de financiële managers zegt dat de blockchainsector al een mainstreamstatus heeft. Het onderzoek is uitgevoerd door accountantskantoor Deloitte. Daarover later meer.

China gaat door met zijn massale optreden tegen de cryptocurrency-sector. Volgens het laatste nieuws uit het Aziatische land heeft een deelstaatregering in principe besloten om de elektriciteitsvoorziening van Bitcoin-miners af te sluiten. Regelgevers uit de provincie Yunnan kondigden deze stap aan nadat de centrale Chinese regering het bevel had gegeven om de miningactiviteiten met alle noodzakelijke middelen te beperken. Een Chinese hogere rechtbank gaf ook een precedentbevel dat crypto niet werd beschermd door de lokale wet. Deze stappen laten zien dat de Chinese heersende junta heeft besloten om de cryptosector niet door te laten gaan in het land, wat jammer is omdat het een van de meest innovatieve ter wereld was.

De Iraanse regering gaat haar Bitcoin-miningverbod van september van dit jaar opheffen. De beslissing komt na een wanhopige zet maanden geleden die het energie-intensieve proces in het land beperkte. De belangrijkste reden was grootschalige stroomuitval waardoor hele steden zonder stroomvoorziening kwamen te zitten, omdat miners het systeem van het nationale elektriciteitsnet overbelastten.

VISA, een van de grootste betalingsbedrijven ter wereld, heeft een investering van $ 150.000 onthuld in CryptoPunk, een digitaal Non Fungible Token (NFT) die een van de eerste pogingen tot digitale kunst vertegenwoordigt. Cuy Sheffield, het cryptohoofd bij VISA, demonstreerde deze aankoop en signaleerde de toetreding van het bedrijf tot de NFT-aankoopscène.

Bitcoin herneemt $ 50k

De Bitcoin koers ging eerder vandaag weer boven de $50k na een aantal dagen van lang grinden boven $48k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie is op het moment van schrijven weer gedaald tot ongeveer $49,2k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers op ongeveer $ 48.5k. Het ging de eerste helft van de dag op een lange, langzame en gestage opwaartse klim en passeerde $ 50k rond 5 uur 's ochtends voordat het zich enige tijd rond dat niveau consolideerde. Al met al was de stijging boven deze belangrijke weerstand weinig overtuigend en het leek er de hele op dat de crypto weer zou dalen en dat gebeurde ook. Na een meermaandelijkse high van ongeveer $ 50,5k te hebben behaald, daalde de index om 16:30 uur onder $ 50k en is sindsdien grotendeels daaronder gebleven. Op het moment van schrijven handelt de BTC koers rond de $49,2k. Hoewel de beweging boven $ 50k van korte duur was, is de neerwaartse beweging op dit moment ook niet overtuigend, waardoor de cryptocurrency in een soort moeras achterblijft. Niemand weet zeker waar de koers op korte termijn naartoe gaat.

De mislukte zet boven $ 50k toont het gebrek aan wil van stieren om de weerstand achter zich te laten en door te gaan naar grotere doelen. Dus natuurlijk is er nu misschien een kleine tot middelgrote prijscorrectie in de maak, maar de lakse reactie van de beren heeft nu ook meer onzekerheid veroorzaakt en het lijkt erop dat de twee het zullen uitvechten vlak bij de rand van de weerstand van $ 50k. Voor stieren is de volgende zet om overtuigend weg te komen van $ 50k en voor de beren is het directe doel om onder $ 47k te komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $925 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was ongeveer 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins tonen gemengde prestaties

Hoewel het aandeel van Bitcoin in de gehele crypto-marktkapitalisatie daalde, hadden andere cryptomunten, ook bekend als altcoins, over het algemeen een gemengde dag, waarbij sommige munten beter presteerden dan de rest van de markt. Cardano (ADA, 14%) ging in de buurt van $ 3 in een enorme beweging omhoog. Het is nu de derde meest waardevolle cryptocurrency ter wereld. Andere grote winnaars van vandaag zijn Binance Coin (BNB, 13%), Terra (LUNA, 7%) en Monero (XMR, 15%).

In ander nieuws…..

Meer dan 81% van de financiële managers zegt dat Bitcoin nu mainstream is

Volgens een recent onderzoek van accountantskantoor Deloitte is een overweldigende meerderheid van de financiële managers van mening dat de blockchain- en cryptosector nu deel uitmaakt van de mainstream. Ze suggereerden ook dat de technologie schaalbaar was en een publieke aantrekkingskracht heeft.

Uit het onderzoek getiteld Global Blockchain Survey 2021 blijkt dat financiële adviseurs uit Brazilië, China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Singapore, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten het erover eens zijn dat de gedecentraliseerde grootboektechnologie nu deel uitmaakt van het nieuwe normaal. Ongeveer 71% van hen maakt zich zorgen dat als hun bedrijf niet zou investeren in blockchaintechnologie, ze in de nabije toekomst niet zouden kunnen concurreren. Een nog overweldigender 97% van de respondenten gelooft dat blockchain-toepassingen nodig zullen zijn om concurrerend te blijven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram