De Bitcoin koers zakt naar $ 48k en de EU heeft bijna haar eerste BTC-futures Exchange Traded Note (ETN)

Europese vlag 

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag tot ongeveer $ 48k en bleef daar grotendeels. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een langzame, bearish dag toen de stieren een adempauze namen van de aanhoudende stijgende trend van de afgelopen dagen. Altcoins daarentegen daalden heftiger en verloren aanzienlijk meer. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Europa bijna zijn eerste Bitcoin-futures Exchange Traded Note (ETN) heeft. De faciliteit zal beschikbaar zijn op de populaire derivatenbeurs Eurex. Daarover later meer. De Amerikaanse crypto-exchange Kraken wil ook in Europa worden gelanceerd na het wegnemen van enkele eigen hindernissen op het gebied van regelgeving.

Het aantal Bitcoin-transacties is over het algemeen nog steeds laag, ondanks de laatste prijsrally. Eerder, begin 2021, toen de BTC koers sterk steeg, steeg het aantal transacties ook snel, waardoor het systeem verstopt raakte en de transactiekosten toenamen. Deze keer is het aantal transacties echter nog steeds laag, wat aantoont dat er niet veel on-chain-activiteit gaande is, maar het aantal Bitcoin dat wordt vastgehouden door langetermijnportefeuilles nadert jaarlijkse hoogtepunten, wat de bullish zaak stimuleert.

Volgens professor economie Jason Potts is Blockchain-technologie net zo revolutionair als de uitvinding van baanbrekende technologieën zoals internet, telefoon en zelfs elektriciteit. Potts is momenteel co-directeur van de Blockchain Innovation Hub van het Royal Melbourne Institute of Technology. Volgens Potts wordt verwacht dat het institutionele register in de nabije toekomst een enorme vlucht zal nemen vanwege de verbazingwekkende ontwikkelingen in de gedecentraliseerde ledger-technologieën.

Bitcoin koers zakt naar $ 48k

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag naar ongeveer $ 48k toen de stieren zich iets terugtrokken naar comfortabelere ondersteuningsniveaus. De on-chain en off-chain analysegegevens geven op dit moment gemengde signalen, dus het was waarschijnlijk dat de koers een beetje zou terugzakken.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 49,2k en leek het enigszins onder druk te staan van corrigerende krachten. Het steeg licht tot ongeveer $ 49.8k en begon toen te dalen. Om 3 uur 's nachts daalde het aanzienlijk tot onder de $ 49k, maar herstelde zich daarna iets terug om rond 9 uur gestaag rond de $ 49,9k te komen. Het bleef daar een paar uur, maar zag er nooit dreigend uit om boven de $ 50k te gaan en dit was de hoogste waardering die de crypto de afgelopen 24 uur had. Daarna ging het in een langzame, neerwaartse spiraal en bleef de rest van de dag bearish. De koers ging aanvankelijk onder de $ 49k rond 15:20 uur en vervolgens onder $ 48k rond 18:20 uur. Voor de rest van de tijd schommelde de crypto rond het ondersteuningsniveau van $ 48k.

Bitcoin vertoont momenteel gemengde signalen en die besluiteloosheid weerspiegelt zich nu ook in de koers. Een gezonde correctie naar ongeveer $ 44k zou in de maak kunnen zijn, zodat sommige seinen weer op groen kunnen komen om de rally op de lange termijn voort te zetten. Tegelijkertijd snuffelen de beren hier echter rond naar iets en als ze een zwakke plek vinden, zullen ze er waarschijnlijk veel geld aan verdienen. De ondersteuning van $ 44k is nu cruciaal om op korte termijn vast te houden voor Bitcoin.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $903 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 44,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken record prijsdalingen

Veel altcoins registreerden ook prijsdalingen, meestal groter dan die van Bitcoin. Vergeleken met de daling van -3,5% van Bitcoin, hebben andere altcoins zoals Ethereum (ETH, -5%), Cardano (ADA, -7,2%), Binance Coin (BNB, -8%), Ripple (XRP, -7,5%), Dogecoin ( DOGE, -9,5%), Polkadot (DOT, -9%), Uniswap (UNI, -8%), Chainlink (LINK, -8%) en Litecoin (LTC, -6,5%) allemaal aanzienlijke verliezen geboekt tijdens de intraday-handel sessie. De enige uitzondering was Terra (LUNA, 11%) die doorging met zijn bullrun en #12 op de ranglijst kwam.

Cardano koers grafiek 

In ander nieuws….

Europa ziet eerste Bitcoin Futures ETN

Europa staat op het punt om zijn eerste volledig functionele, op de beurs gebaseerde, futures Exchange Traded Note (ETN) te zien. ETN's worden vaak gezien als de lieveling van conventionele institutionele beleggers en worden daarom gezien als een big deal binnen de EU en de rest van het continent.

Het ETN zelf wordt gelanceerd op de populaire derivatenbeurs Eurex via asset-backed securities provider ETC Group. De groep exploiteert al een door Bitcoin ondersteunde ETN en maakt nu zijn opmars naar de derivatenmarkt. Beleggers kunnen vanaf 13 september van dit jaar handelen in de Bitcoin-futures ETN.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram