Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder $ 49k en Facebook overweegt in NFT’s te stappen

Facebook 

De Bitcoin koers ging eerder vandaag in een neerwaartse spiraal toen de vermoeide stieren plaats maakten voor de inkomende beren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde tot ongeveer $ 47k, maar herstelde het grootste deel van de daling later op de dag en eindigde op ongeveer $ 49k op het moment van schrijven. Altcoins hadden eerder vandaag ook een grote daling, maar eindigden uiteindelijk wat sterker. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft het hoofd van de financiële afdeling van Facebook gezegd dat het bedrijf naar verluidt op zoek is naar Non Fungible Tokens (NFT's). Het bedrijf heeft over het algemeen z’n mond gehouden over zijn crypto- en blockchain-beleid, maar nu lijkt het erop dat het nu klaar is om in ieder geval de NFT-sector te betreden. Daarover later meer.

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft de aankoop aangekondigd van nog een enorme hoeveelheid Bitcoin. De laatste aankoop ter waarde van $ 177 miljoen werd gedaan vóór de recente grote rally. Zijn bedrijf is nu een van de grootste particuliere houders van de cryptocurrency ter wereld met een bezit van meer dan 100.000 BTC.

Budweiser, het Duitse bierbedrijf, heeft een merkwaardige aankoop aangekondigd van $ 120k aan digitale fan-art via een NFT. Het bedrijf heeft ook de aankoop van het websitedomein beer.eth bekendgemaakt. Het is een interessante activiteit van het alcoholbedrijf die laat zien hoe populair de NFT-rage de laatste tijd is geworden.

Bitcoin crasht naar $ 47k en herstelt vervolgens

Bitcoin had eerder vandaag een beetje een achtbaandag toen de beren opnieuw in het spel kwamen om wat paniekverkopen op de markten te veroorzaken. Het werd al lang verwacht door de handelsgemeenschap dat de beren terug zouden slaan, maar de daadwerkelijke prijsverandering zelf was niet al te groot. Als gevolg hiervan kwamen de stieren weer snel terug om de BTC koers te herstellen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $48k. Het schommelde enkele uren rond die waardering tot ongeveer 9 uur 's ochtends. Daarna begon de koers waarde te verliezen en bereikte het bijna $ 47k op sommige beurzen voordat hij rond 15:15 uur begon te herstellen. Het registreerde een maximale waardering van $ 49k gedurende de afgelopen 24 uur. Sindsdien is het er grotendeels gebleven.

De prijsrebound van Bitcoin laat ons zien dat de stieren niet zo zonder energie zitten als eerder werd geschat. Ze waren in staat om de bearish actie te onderbreken en vervolgens de koers tot ongeveer $1k hoger dan het startpunt van de afgelopen 24 uur te herstellen. Dus een voortzetting van de bull run kan worden verwacht, maar er kan zeker een periode van consolidatie volgen. Het doorbreken van de weerstand van $ 50k is erg belangrijk voor de stieren om door te gaan met de prijsstijging op de lange termijn en het kan enige tijd duren voordat ze dit doen. De beren aan de andere kant hadden de kans om wat schade toe te brengen aan de bullish zaak, maar ze verzilverden het niet. Ze kunnen echter later terugkomen en proberen het opnieuw onder de $ 44k te krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 921 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 44,48%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins vallen en herstellen weer

Altcoins hadden eerder ook een bearish dag voordat ze later op de dag de meeste verliezen goedmaakten, waarbij sommigen zelfs voorbij eerdere hoogtepunten schoten. Binance Coin (BNB, 7%) ging opnieuw boven $ 500 na eerder grote verliezen te hebben geleden. Polkadot (DOT, 4%) rapporteerde ook een sterk herstel. De rest van de markt kende weinig opwaartse beweging en bleef aan het eind van de dag grotendeels gelijk.

In ander nieuws….

Facebook "Absoluut op zoek naar NFT's"

Facebook, 's werelds grootste conglomeraat van sociale media en technologie, heeft officieel toegegeven dat het NFT's onderzoekt. David Marcus, het hoofd van Facebook Financial en mede-ontwikkelaar van de door Facebook ondersteunde cryptocurrency Diem, heeft verklaard dat het bedrijf zeker NFT's onderzoekt en hoe deze in hun bestaande modellen kunnen worden opgenomen.

In een recent Bloomberg-interview was Marcus er helemaal voor om NFT's op te nemen in de huidige structuur van het systeem en dat het "in een echt goede positie verkeert om dit te doen". Het blijft echter onduidelijk hoe het precies deze nieuwe sector zal aanboren.

De eerdere avonturen van Facebook met crypto waren niet zo geweldig met zijn veel gehypte Libra-project dat werd opgeschort en praktisch vergeten, vanwege een plotselinge aanval van regelgeving. Facebook wordt door velen in de overheid en openbare dienst verdacht bekeken, maar NFT's worden over het algemeen als een onschadelijke entiteit beschouwd en Facebook kan er voorlopig mee wegkomen. Koop jij ook liever NFT's op de Facebook Marketplace?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram