Bitcoin daalt onder $ 47k, terwijl vermogensbeheerders naar verluidt voor $ 56 miljard aan BTC hebben verzameld

 

Afbeeldingsbron: Nick Youngson onder CC

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag opnieuw nadat het niet ver boven $ 49k handelde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ondergaat een afkoeling op de markten na een bullish laatste paar weken. Altcoins daarentegen vielen ook, maar veel, veel zwaarder dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

In ander nieuws wordt onthuld dat vermogensbeheerders en grote bedrijven over de hele wereld 1,2 miljoen BTC van de markt hebben gehaald, wat neerkomt op maar liefst $ 56 miljard aan cryptocurrency volgens de laatste prijzen. Dit is een enorm bedrag en velen houden het vast voor bovengemiddeld langetermijn-rendement. Daarover later meer.

Volgens onderzoeksbureau Momentive van CNBC heeft ongeveer 11% van de jonge Amerikanen hun stimuleringscheques geïnvesteerd in de cryptosector. Hoewel dit in de praktijk meer zou kunnen zijn, betekent dit nog steeds dat deze jonge ontvangers miljarden dollars in de sector hebben uitgegeven. Velen geloven dat dit de juiste keuze was, aangezien de Amerikaanse dollar zeer snel in waarde daalt.

Een groot luxehotel in Zwitserland accepteert nu crypto/Bitcoin-betalingen volgens een recent persbericht. Het hotel Chedi Andermatt heeft meer dan 123 kamers en suites beschikbaar en crypto-gebruikers kunnen dat zeker in gedachten houden voor hun volgende ski-reis naar de Alpen.

Een Britse toezichthouder heeft Binance opnieuw berispt en gezegd dat het niet in staat leek om de juiste regelgeving te volgen en het blijft gebruikers dus als geen ander blootstellen aan financiële risico's. Het lijkt erop dat de strop rond de nek van Binance in Europa strakker wordt, ondanks zijn pogingen om preventief de regelgeving te volgen. Als reactie op deze regelgevende aanval hebben andere sectoren binnen de industrie ook hun zelfreguleringsinspanningen opgevoerd, waarbij de Bitcoin ATM-vereniging onlangs hun eigen stappen aankondigde om het witwassen van geld en terrorismefinanciering te beteugelen.

Bitcoin koers zakt onder $47k

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag onder $47k toen de voortgang van de rally afkoelde rond $49k. De cryptocurrency bevindt zich nu in een consolidatiefase, zo lijkt het, en het kost tijd om weer wat vaart te krijgen, voordat het mogelijk beslist waar het naartoe wil.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 48,7k. Het ging iets boven het cijfer van $ 49k in een paar uur rond 02:50 uur in de ochtend en bereikte een hoogtepunt van $ 49,4k. Deze beweging eindigde echter voortijdig en de koers daalde vanaf dat moment alleen maar. Het daalde eerst gemakkelijk onder $ 49k om 5 uur 's ochtends en ging vervolgens verder naar beneden tot onder $ 48k om 7 uur. Het bleef de rest van de dag onder dit niveau en ging zelfs verder in het proces, waarbij het meerdere keren onder de $ 47k kwam. Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers rond de $46,8k.

Vooruitkijkend gaat Bitcoin nu een consolidatiefase in die uiteindelijk zal leiden tot de volgende stap. Maar waar gaat de koers naartoe nadat deze fase is voltooid? Zal de koers naar beneden gaan om eerdere winsten teniet te doen of zal hij blijven stijgen en doorgaan met de bull run die een paar maanden geleden op ongeveer $ 65k stopte? Op dit moment zijn er wat gemengde gevoelens in de markt en het is belangrijk voor de stieren om een ​​redelijk gevoel voor richting te hebben voordat ze een stap boven de $50k zetten. De beren zullen ook niet vertrekken zonder een gevecht en ze zullen de koers zo goed mogelijk naar lagere niveaus blijven slepen. Over het algemeen is de belangrijkste steun ongeveer $ 44k en de belangrijkste weerstand is net onder $ 50k. We kunnen verwachten dat Bitcoin tijdens deze consolidatiefase rond deze niveaus zal afwisselen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 882 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins na prijsdalingen

Altcoins hadden eerder vandaag ook een bearish dag toen de koers later op de avond instortte na wat kortetermijnwinsten. Cardano (ADA, -8,4%), Ripple (XRP, -6,4%), Dogecoin (DOGE, -7,3%), Polkadot (DOT, -8,3%), Uniswap (UNI, -7%) en Litecoin (LTC, - 7%) behoorden tot de grootste verliezers van vandaag. Solana (SOL, 6,5%) was de enige grote winnaar in de huidige markt.

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Vermogensbeheerders en grote bedrijven bezitten 1,2 miljoen BTC

Volgens een recent rapport van Buy Bitcoin Worldwide heeft het aantal Bitcoin dat in handen is van grote investeringsgroepen de 1 miljoen BTC overschreden, wat een aanzienlijk aantal is, aangezien er op dit moment slechts 16 miljoen bestaan.

Verschillende grote namen komen in deze lijst voor, waaronder Grayscale, die alleen al meer dan 654.600 BTC heeft. Tesla heeft er over het algemeen een stuk minder rond de 49.000 BTC, terwijl Microstrategy meer dan 100.000 BTC bezit. Onder particuliere bedrijven is Block.one momenteel de grootste investeerder die meer dan 140.000 BTC heeft weggestopt.

Veel van deze bedrijven hebben op dit moment geen verkoopstrategie en zijn nu professioneel bezig met HODLing. Deze activiteit zorgt voor koopdruk op de markten en resulteert in aanzienlijke bullish bewegingen zoals we onlangs hebben meegemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram