Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt iets naar $ 48k terwijl PlanB nog steeds de voorkeur geeft aan een $ 100k Bull Run

Bitcoin koers $ 100.000 

Afbeeldingsbron: Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers ging vandaag iets hoger en de digitale valuta wordt nu gewaardeerd op meer dan $ 48k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een trage dag met niet veel prijsactie. Altcoins aan de andere kant waren een allegaartje waarbij sommigen grote rally's plaatsten, terwijl anderen de hele dag grotendeels vlak bleven. Daarover later meer.

Ander nieuws: crypto-analisten zijn nog steeds onzeker over waar deze huidige bull-run ons zal brengen tegen het einde van 2021. De huidige genuanceerde voorspellingen plaatsen de toekomst van de belangrijkste cryptocurrency ergens tussen $ 30k en $ 100k aan het einde van het jaar. Daarover later meer.

De regering van Cuba zal de cryptocurrency-sector in de nabije toekomst erkennen en reguleren, volgens een rapport van Aljazeera. Het Noord-Amerikaanse land kijkt naar de cryptosector sinds de VS tijdens president Donald Trump de economische druk daarop opvoerde.

Een bug in het Ethereum-netwerk kan voor een tijdje mogelijke problemen veroorzaken voor de crypto-houders. Daarom worden gebruikers door Ethereum-ontwikkelaars geadviseerd om in de nabije toekomst voorzichtig te zijn en geen verouderde nodes te kiezen voor transacties. Voor miners en validatornodes zijn de komende uren cruciaal omdat ze allemaal hun client moeten updaten naar de nieuwste specificaties.

De Bitcoin koers herstelt iets naar $ 48k

Bitcoin onderging eerder op de dag een klein herstel toen de koers weer boven $ 48k kwam. De BTC koers daalde gisteren tot onder $47k toen de koers begon te consolideren onder $50k, maar nu wint het langzaam weer terrein.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $46.9k. Het grootste deel van de rest van de dag ging het langzaam omhoog met wat terugval gedurende dat proces. De grootste terugval vond plaats rond 01.30 uur toen de prijs daalde tot ongeveer $ 46,6k. Dit zou de laagste waardering zijn die de crypto de rest van de dag zou hebben. Het herstelde terug naar ongeveer $ 47,5k en bleef de rest van de dag grotendeels boven $ 47k.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een korte termijn consolidatiefase. De cryptocurrency steeg sterk na het verlaten van de dieptepunten vorige maand. Nu, ondanks de recente prijsstijging tot $ 50k, bevindt de koers zich nog steeds op het kruispunt. De stieren hebben niet genoeg energie meer om gemakkelijk boven de $ 50k te komen, terwijl de beren ze op de hielen zitten. We kunnen verwachten dat ze het een tijdje tussen $ 44k en $ 50k zullen uitvechten voordat de volgende grote zet zich kan aandienen. Traders kunnen grote weerstand verwachten rond de $50k. Als de stieren erboven kunnen bewegen, kunnen we vuurwerk verwachten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $908 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Altcoins begonnen eerder vandaag ook te herstellen, maar met gemengde tendensen. Sommigen, zoals Cardano (ADA, 13,5%), Solana (SOL, 14%) en Terra (LUNA, 16%) boekten enorme winsten, terwijl het grootste deel van de rest van de markt nogal gematigd was en winsten rapporteerde van minder dan 7%.

In ander nieuws…..

Bitcoin-voorspellingen nog steeds onzeker over het einde van 2021

Het lijkt lang geleden, toen de stieren in april op de top van hun kracht waren en de Bitcoin koers boven de $60k lag. Voorspellingen van rond de $ 250k en zelfs $ 500k waren overal te zien. Fast forward 4 maanden later en de meeste van deze gekke voorspellingen zijn nu een dood verhaal nadat de koers vorige maand maandelijkse dieptepunten van ongeveer $ 28,8k bereikte.

Ondanks het laatste voorzichtige herstel naar ongeveer $ 49k, heeft het bullish sentiment een realiteitscheck ondergaan en tegenwoordig zijn voorspellingen veel subtieler. Ze variëren nu van ergens tussen $ 30k tot $ 100k. Bullish voorspellers geloven nu dat het recente herstel betekent dat de koers door kan gaan met de bull run. De bearish voorspellers zijn van mening dat we het meeste hebben gezien dat we kunnen zien van de laatste bull run en dat de koers zal terugzakken naar ongeveer $ 30k en een tijdje inactief zal blijven.

PlanB, de maker van het populaire Stock-to-Flow (S2F) -model van Bitcoin, gelooft dat er nog veel mogelijkheden zijn om het niveau van $ 100k te bereiken. Hoewel PlanB bekend staat om zijn eigenzinnige voorspellingen, inclusief het feit dat een koers van $ 250.000 mogelijk was tegen het einde van dit jaar, is zijn voorspelling van ongeveer $ 50k in de buurt van augustus nu precies op schema. Hij denkt dat de koers aan het einde van het jaar tijdens de handelskoorts voor de feestdagen kort boven de $ 100k zal uitkomen. Laten we afwachten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram