Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel op $ 48k terwijl Twitter-CEO plannen bespreekt voor gedecentraliseerde crypto-exchange

 

 

De Bitcoin koers bleef het grootste deel van de dag stabiel boven $ 48k terwijl de consolidatiefase voortduurde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ondergaat een grote consolidatiefase onder $ 50k en beweegt niet veel tijdens de intra-day handelssessies. Altcoins waren ook grotendeels stabiel en de meeste van hen boekten geen aanzienlijke verliezen of winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Twitter-CEO Jack Dorsey nu openheid geeft over zijn plannen om een ​​volledig gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange voor Bitcoin te ontwikkelen. Dorsey werkt via zijn crypto-startup Square en is op zoek naar een belangrijke innovatie voor de digitale valutasector die uiteindelijk met Twitter zelf zal worden geïntegreerd. Daarover later meer.

Volgens een functionaris van de centrale bank van China zal de Chinese regering waarschijnlijk haar druk op de cryptosector voortzetten. De functionaris herhaalde het standpunt van de bank hierover en verklaarde dat het publiek moet vermijden om in de cryptosector te investeren omdat "ze geen wettig betaalmiddel zijn en geen werkelijke waarde hebben". De Chinese overheid had jarenlang een beleidspositie die de andere kant op keek met betrekking tot de crypto-sector die een bloeiende ondergrondse crypto-scene mogelijk maakte, maar deze heeft sinds eerder dit jaar een grote klap gekregen. De regering heeft nu besloten de sector met ijzeren hand aan te pakken en alles in de massale industrie te verbieden.

Na jarenlang om de oren geslagen te zijn, staat de Amerikaanse cryptosector nu voorop in het publieke debat. Het Huis van Afgevaardigden heeft een werkgroep gevormd om de kwestie aan te pakken, de Securities and Exchange Commission (SEC) is op zoek naar nieuwe autoriteiten om de regelgeving aan te pakken en de nieuwste infrastructuurwet omvat ook de cryptosector inclusief zijn belastinginspanningen. Veel van de uitdagingen blijven echter van regelgevende aard en er is geen eenvoudig antwoord op deze kwestie.

Bitcoin koers boven $ 48k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur redelijk stabiel boven $ 48k. De dagelijkse volatiliteit van de cryptocurrency bereikte nieuwe dieptepunten, aangezien de koers gedurende deze tijd tussen $ 48.5k- $ 49.5k bleef.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 49k. Er was gedurende de dag geen noemenswaardige prijsactie, aangezien de koers binnen $500 van de startwaarde bleef wisselen. Rond 15.20 uur bereikte de digitale valuta $ 48.5k en dreigde verder te dalen, maar de koers herstelde zich in plaats daarvan terug naar ongeveer $ 49k net voor de tijd van publiceren. Al met al was de volatiliteit erg laag en zette de consolidatiefase zich voort.

Vooruitkijkend wil Bitcoin nu een nieuwe uitdaging aangaan bij de weerstand van $ 50k, maar het aarzelt nog wat. Deze lange termijn weerstand kan verdere consolidatie vergen voordat deze in de nabije toekomst kan worden overwonnen. Voor de beren is het doel om onder $ 44k te komen en ze zitten de stieren op dit moment op de hielen. Hoe langer de consolidatiefase voortduurt, hoe meer vertrouwen de beren zullen krijgen in een prijscorrectie richting deze vroegere weerstandsniveaus. Het momentum is op dit moment echter bij de stieren en ze kunnen nog een keer de $ 50k bereiken, succesvol of niet succesvol.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 915 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins hadden een langzame laatste 24 uur aangezien de koersen grotendeels stabiel bleven. Er waren echter enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld Solana (SOL, 9,5%) die zijn grote bull-run voortzette en alleen al de afgelopen 7 dagen rond de 30% is gestegen. Terra (LUNA, 9,3%) en Avalanche (AVAX, 4,5%) boekten ook allemaal wat winst.

In ander nieuws….

Twitter CEO bespreekt plannen voor gedecentraliseerde Bitcoin Exchange

Twitter-CEO Jack Dorsey is een bekende Bitcoin-fan en gelooft in het nut van de crypto-sector op de lange termijn. Onlangs, in een Tweet, besprak Dorsey publiekelijk zijn idee voor een gedecentraliseerde exchange specifiek bedoeld voor Bitcoin via Square, een cryptobedrijf dat hij enige tijd geleden hielp oprichten.

Dorsey zei dat Square werkte aan “non-custodial, permissionless, and decentralized financial services” specifiek voor Bitcoin zelf. Het bedrijf heeft ook verklaard dat het een hardware-wallet voor Bitcoin wil ontwikkelen.

Deze ontwikkelingen zijn belangrijk voor de cryptogemeenschap omdat ze een stap zijn naar meer mainstream gebruik. Dorsey is een bekende Bitcoin-fanaat en heeft eerder verklaard dat Bitcoin waarschijnlijk belangrijk zal zijn voor de toekomst van Twitter. We kunnen verwachten dat de wallet-functies van Square in de nabije toekomst uiteindelijk hun weg zullen vinden naar het Twitter-platform.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram