Bitcoin zakt terug naar $ 48k en Ripple dient een motie in om XRP-activa van SEC-werknemers te onthullen

 

Afbeeldingsbron: The Coinrepublic op Youtube

Bitcoin had een licht bearish begin van de week, aangezien de koers eerder op de dag onder $48k zakte voordat hij er rond de tijd van publiceren weer boven herstelde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bedreigde in het weekend opnieuw kort de weerstand van $ 50k, maar haalde slechts $ 49,7k. Altcoins daalden ook eerder vandaag voordat ze de meeste verliezen goedmaakten. Daarover later meer.

Ander nieuws: In een interessante ontwikkeling in de lopende SEC vs Ripple-zaak, heeft het cryptobedrijf een motie ingediend om SEC-medewerkers hun XRP-activa te laten onthullen. Deze ontwikkeling zal naar verwachting fervente tegenstand krijgen van het juridische team van de SEC. Het belangrijkste idee is dat sommigen in de SEC kunnen profiteren van voorkennis uit deze zaak en zelf profiteren van XRP-handel. Daarover later meer.

De afgelopen dagen zijn er twee omvangrijke crypto-beveiligingsinbreuken gemeld. Bilaxy, een minder bekende crypto-exchange, zag zijn Ethereum ERC-20 hot wallet gehackt en als gevolg daarvan werd voor ongeveer $ 22 miljoen aan crypto gestolen. Ook verloor het DeFi-platform Cream Finance een aanzienlijk bedrag van ongeveer $ 19 miljoen in een andere hack die gericht was op zijn flitsleensysteem. De exchange heeft het openbare adres van de hacker publiekelijk vrijgegeven en probeert de gestolen fondsen in de gaten te houden. Deze hacks waren de afgelopen maanden minder gebruikelijk geworden vanwege verbeterde beveiligingsnormen, maar zijn weer begonnen op te duiken. Nogmaals, er is geen echt cryptocurrency-netwerk gehackt, maar het protocol van een kleiner bedrijf was niet veilig genoeg en hackers slaagden erin om binnen te komen.

Een recente whitepaper gepubliceerd door VISA prees de Non Fungible Token (NFT) sector en noemde het een veelbelovend medium voor fan engagement. De publicatie beschreef NFT's ook als een belangrijke innovatie van het Covid-19-pandemietijdperk, een die geld gaat verdienen aan nieuwe sectoren.

Bitcoin koers zakt terug naar $ 48k

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag toen het zijn gebruikelijke maandag-blues onderging. De digitale valuta daalde eerst onder de $49k en ging toen zelf verder onder de $48k. De totale verliezen waren echter beperkt en de koers zakte niet al te ver terug.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 49,1k. Het steeg licht tot $ 49,3k, wat de hoogste waardering was die de crypto de afgelopen 24 uur zou hebben. De koers begon toen te dalen en ging een bearish fase in waaruit hij sindsdien niet meer uit is gekomen. De koers ging vrij snel onder de $ 48k om 05:50 uur 's ochtends. Het handelde eerder een tijdje zijwaarts onder $48k en noteerde een 24-uurs dieptepunt van $47.5k om 15.00 uur in de middag. Daarna zag de Bitcoin koers grotendeels in een zwak herstel en ging vervolgens weer boven $ 48k. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 48.5k.

Bitcoin consolideert momenteel tussen $ 45k- $ 50k. De dagelijkse volatiliteit is over het algemeen vrij laag en de koers geeft gemengde signalen af. Wanneer de koers boven $ 49k stijgt, trekken beren deze in een mum van tijd terug en wanneer de koers onder $ 48k komt, komen de bulls en trekken deze weer naar boven. Dit heen en weer tussen de twee marktkrachten zal waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat een definitieve winnaar kan worden bepaald.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $906 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins dalen en herstellen vervolgens

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, hadden een bearish dag voordat ze later op de dag weer wat herstelden. Sommigen slaagden er echter in om wat winst binnen te halen. Ethereum (ETH, 3,5%), Solana (SOL, 18%), Polkadot (DOT, 4%) en Terra (LUNA, 3,5%) boekten allemaal wat winst. Solana behoort nu tot de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer $31 miljard. Je mag echter niet verwachten dat het daar lang zal blijven, aangezien verschillende crypto's, waaronder Theta, Terra, Internet Computer, Aave, EOS, Chainlink en anderen, de crypto top 10 ooit zijn binnengekomen, maar hun verblijf daar niet hebben kunnen volhouden.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

Ripple klaagt SEC aan voor XRP-bezit van werknemers

Ripple gaat in het offensief in de Ripple vs SEC-rechtszaak in de VS en heeft nu in een recente motie gevraagd om het XRP-bezit van verschillende SEC-medewerkers te onthullen. De stap zal waarschijnlijk resulteren in grote oppositie van de SEC, aangezien de stap verwant is aan het in twijfel trekken van de ethische standpunten van SEC-medewerkers over het verhandelen van activa, terwijl ze een rechtszaak tegen hen aanspannen.

Het cryptobedrijf wordt door de SEC aangeklaagd wegens illegale effectenverkoop, terwijl Ripple zegt dat het in de eerste plaats nooit een effect was. Onlangs heeft Ripple enkele kleine overwinningen behaald in de zaak, waaronder het beperken van de tijd van de juridische strijd en verschillende limieten op de macht van de SEC. Nu lijkt het erop dat het bedrijf de lat hoger wil leggen en achter het personeel van SEC aan gaat. Als bekend wordt dat onbezorgd personeel enige XRP bezit, kan dit voor problemen zorgen voor de federale toezichthouder, waardoor zijn zaak verder wordt verzakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram