Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar $ 47,5k en Donald Trump noemt Bitcon "A Disaster Waiting to Happen"

 

Bitcoin had over het algemeen een trage dag aangezien de koers later op de dag wat waarde verloor. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zit momenteel vast in een smal handelsbereik van $ 47k- $ 50k en is op dit moment niet van plan om eruit te komen. Altcoins aan de andere kant hadden ook grotendeels te maken met lichte terugval, afgezien van een paar cryptomunten die onverwacht weer in waarde stegen. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zich uitsprak tegen Bitcoin. Hij noemde het “a disaster waiting to happen”. Hij koos trots de Amerikaanse dollar als zijn munteenheid en hij vond dat de regering deze moest beschermen vanwege zijn wereldwijde hegemonie. Zijn ontevreden voormalige medewerker Anthony Scaramucci gelooft het tegenovergestelde en zei dat Bitcoin waarschijnlijk de activaklasse van de toekomst zal worden en tegen het einde van dit jaar $ 100k kan bereiken. Daarover later meer.

De Amerikaanse/Japanse tennisster Naomi Osaka heeft onthuld dat ze met haar agenten overlegt om in de crypto-sector te stappen. Ze is geïnteresseerd in het investeren in Dogecoin en bereidt ook haar eigen reeks NFT's voor.

De gouverneur van de Zuid-Afrikaanse centrale bank heeft gezegd dat cryptocurrencies niet kwalificeren als valuta. Hij zei echter dat de digitale valuta's meer lijken op activa en dat ze als zodanig worden verhandeld. Hij gaf deze opmerkingen tijdens de Witz business school Leadership Dialogues. De cryptosector zelf is verdeeld in deze kwestie en velen zoals hij geloven dat cryptocurrencies meer op digitale activa lijken en niet op gewone dagelijkse valuta's. Anderen zijn het niet eens met dit standpunt.

Coinbase gebruikers waren even bang doordat de exchange per ongeluk 2FA-authenticatiemeldingen naar hun telefoons stuurde. De exchange was echter snel om zijn fouten recht te zetten en tijdens het proces werd er geen geld misplaatst. 2FA-authenticatie is alleen vereist op de accounts van de meeste gebruikers voor gevoelige opties zoals geldopnames, enz. En dat is belangrijk genoeg om veel zorgen te veroorzaken over de veiligheid van de interne systemen van Coinbase.

Bitcoin koers zakt naar $ 47.5k

Bitcoin had over het algemeen een langzame, enigszins bearish dag toen de koers opnieuw onder $ 48k zakte. De digitale valuta consolideert nu tussen $47k-$50k en noch de stieren noch de beren lijken de controle te hebben.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $47,1k. Het bleef de rest van de dag grotendeels binnen $ 1k van de startwaarde, wat over het algemeen vrij lage volatiliteit is. De koers slaagde erin om rond 4 uur 's ochtends boven de $ 48k te klimmen en bleef daar een tijdje. Het slaagde er echter niet in deze beweging vol te houden, laat staan ​​erbovenuit te gaan, en is nu terug onder $ 47,5k op het moment van schrijven.

De beren proberen de koers verder naar beneden te duwen, maar met beperkt succes. De steun van $ 47k houdt zich momenteel sterk en het zal een grotere inspanning van de beren vergen om eronder te gaan. De volgende grote steun is rond de $44k en dat is waar de stieren naar verwachting zullen moeten standhouden als ze de recente winst willen behouden. Voor de stieren is de volgende stap om te herstellen van de recente kleine dips en door te gaan naar de weerstand van $ 50k, maar het kan vastlopen vanwege winstnemingen op die niveaus.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 890 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,59%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins rapporteren gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies, hebben de afgelopen 24 uur gemengde resultaten geboekt. Hoewel het grootste deel van de markt licht in waarde daalde, rapporteerden sommige munten behoorlijke winsten. Ripple (XRP, 5%) ging boven $ 1,2 voordat hij er dicht bij de perstijd onder daalde. De Ethereum koers (ETH, 4%) boekte ook een klein herstel na de afgelopen week of zo bearish te zijn gebleven. Andere winnaars waren Polkadot (DOT, 11%), Solana (SOL, 3%) en Chainlink (LINK, 3,5%).

ETH koers grafiek

In ander nieuws….

Donald Trump noemt cryptocurrencies een ramp die wacht om te gebeuren

Vastgoedontwikkelaar die politicus werd en tweemaal werd impeached, de ex-president van de VS, Donald Trump, gelooft dat cryptocurrencies een ramp zijn die staat te gebeuren. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een laatste interview met Fox Business.

Trump is druk bezig met het afleggen van politieke verklaringen en het maken van redenen voor zijn presidentiële run in 2024, terwijl hij aanvallen lanceerde op de huidige president Joe Biden voor het verpesten van de Afghaanse terugtrekking waarbij tientallen Amerikaanse soldaten omkwamen.

Dit laatste interview ging echter over cryptocurrencies en hun toekomst in de VS. Trump zei dat hij voorstander was van de hegemonie van de dollar en zei:

“Misschien zijn ze nep. Wie weet wat ze zijn? Ze [cryptocurrencies] zijn zeker iets waar mensen niet veel van weten.

Nou, mensen weten niet veel over de dollar zelf, mijnheer de ex-president. Weet het publiek eigenlijk waar het gedrukt wordt en wat het waarde geeft? Nee. Ze weten alleen dat het werkt. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies. Steeds meer mensen begrijpen hoe het werkt en hoe het te gebruiken. Alles begrijpen over een cryptocurrency is geen vereiste om het te gebruiken. Dat is regel 1 in valuta voor dummies. Misschien moet die cursus aan de Trump University worden gegeven. Oh wacht…..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram