Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt tot meer dan $ 48.5k en Twitter gaat naar verluidt de BTC-fooifunctie introduceren

Twitter - Bitcoin 

Afbeeldingsbron: EchoFin

De Bitcoin koers bracht de dag grotendeels onder de $ 48k door voordat hij abrupt herstelde tot boven $ 48.5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zag er in de loop van de dag enigszins bearish uit en ging ook een tijdje onder de $ 47k, maar eindigde de dag toch iets hogere. Altcoins boekten ook prijsstijgingen, waarvan sommige met betere cijfers dan de andere. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat sociale-mediagigant Twitter bijna een Bitcoin-fooifunctie aan het platform toevoegt. De CEO van het microblogging-platform, Jack Dorsey, is al lang een uitgesproken voorstander van de crypto-sector en Bitcoin in het bijzonder en dus kan de nieuwe functie snel volgen.

De voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, heeft kritiek geuit op de digitale valutarevolutie en heeft verklaard dat deze op de lange termijn te groot is om buiten de openbare regelgeving te bestaan. Gensler gaf deze opmerkingen in een interview met de Financial Times. Daarover later meer.

Cream.Finance, een DeFi-exchange die onlangs is gehackt, heeft aangekondigd dat het de getroffenen van de nieuwste hack van meerdere miljoenen dollars zal compenseren. De gebruikers werden beroofd van hun geld vanwege een kwetsbaarheid in de werking van het bedrijf. De beurs wil 20% van alle transactiekosten op de beurs omleiden totdat het verschuldigde bedrag volledig is afbetaald.

Het parlement van El Salvador gaat door op zijn pro-Bitcoin-pad en heeft een trust van $ 150 miljoen opgericht om de sector in het land te helpen ontwikkelen. De stap volgt op de erkenning van Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land eerder dit jaar.

De Bitcoin koers herstelt tot boven $ 48.5k

De Bitcoin koers steeg scherp tegen het einde van de afgelopen 24 uur, na een groot deel van de dag bearish te zijn gebleven. De cryptocurrency lijkt zich klaar te maken om in de nabije toekomst een nieuwe poging te doen om de weerstand van $ 50k te breken.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $47,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts tot ongeveer 2.30 uur 's ochtends toen de koers een tijdje onder $ 47k daalde. Vervolgens noteerde het een wekelijkse low van ongeveer $ 46.5k binnen een uur of zo voordat het zich in de uren daaropvolgend weer herstelde tot boven $ 47k. Vervolgens handelde het in de uren daarna zijwaarts rond het startniveau voordat het rond 11.00 uur begon te stijgen en bijna $ 48k bereikte, maar het niet overschreed. Het wisselde daar enige tijd af, maar toen om 18.30 uur maakte de koers de eerste grote prijsstijging van de dag en ging in een kwestie van minuten boven $ 48,5. Het noteerde een 24-uurs hoogtepunt van ongeveer $ 48.8k net voor publicatie en is sindsdien op dit stijgende traject gebleven.

De beren, die de Bitcoin koers verder naar beneden wilden brengen, hebben hun hoop voor vandaag verloren, aangezien de koers sterk herstelde. De opwaartse beweging was echter over het algemeen vrij zwak en de koers liet geen al te groot herstel zien. Als de stieren een definitieve zet willen doen, moet de cryptocurrency boven $ 50k gaan en dit overtuigend doen. De beren daarentegen zullen wachten tot het bullish kortetermijn-momentum is uitgewerkt om de volgende stap te zetten. Hun doel is om de koers zo snel mogelijk onder de $44k te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $910 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt was 41,94%, opnieuw een aanzienlijke daling ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur ook enkele winsten, veel hoger dan die van Bitcoin, wat resulteerde in een verdere krimp van het dominantiepercentage van Bitcoin. Ethereum (ETH, 9%) was een van de grootste winnaars van vandaag met een aanzienlijke koersstijging en ging boven $ 3.7k. Andere grote winnaars waren Chainlink (LINK, 8%), Polkadot (DOT, 7,8%), VeChain (VET, 11,5%) en Avalanche (AVAX, 12,5%). Andere crypto's boekten ook winsten, maar bleven in het algemeen ruim onder de 5%.

ETH koers grafiek 

In ander nieuws……

SEC-voorzitter Gensler gelooft dat het publiek Crypto op de lange termijn niet zal vertrouwen zonder openbare regulering

SEC-voorzitter Gary Gensler is van mening dat publieke regulering en toezicht nodig is voor de cryptosector om op de lange termijn te overleven. In een gesprek met Financial Times zei Gensler dat het in het belang van de sector is om onder de regelgeving te vallen.

Hij is van mening dat de cryptosector onder dezelfde regels moet vallen als andere activa, om daarmee gebruikers te beschermen tegen illegale transacties en fraude. Hij verklaarde dat zoiets als de cryptosector buiten het publieke domein niet lang standhoudt en dat het uiteindelijk allemaal om vertrouwen gaat.

Gensler zei:

“History just tells you, it doesn’t last long outside. Finance is about trust, ultimately.”

Welnu, mijnheer Gensler, niemand vertrouwt de hegemonie van de Amerikaanse dollar en het huidige financiële systeem. Het heeft te veel inflatie, te veel manipulatie, te veel controle door de overheid, enz. waardoor mensen het niet vertrouwen. Bitcoin is een open-source en betrouwbaar ding van het heden en de toekomst. Dat heeft de geschiedenis ons tot nu toe geleerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram