Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers weer in de buurt van $ 50k

Bitcoin klimt naar $50.000 

Bitcoin is, op het moment van schrijven, weer bijna $ 50k waard. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een grotendeels bullish dag aangezien het opnieuw de langetermijn weerstand van $ 50k bereikte. Altcoins stegen ook tijdens de daghandel, maar met wisselende percentages. Daarover later meer.

Ander nieuws: de leidende rechter in de SEC vs Ripple-rechtszaak, heeft de zijde van laatstgenoemde gekozen m.b.t. hun laatste verzoek tijdens de zaak. Het cryptobedrijf dat onder verdenking staat, pleit onschuldig tegen een aanklacht met betrekking tot illegale effectenverkoop voor een zaak die in december 2020 begon. Nu lijkt het erop dat het tij volledig in het voordeel van Ripple keert. Daarover later meer.

De Dogecoin Foundation, het algemene bestuursorgaan van het cryptocurrency-netwerk Dogecoin (DOGE), heeft geëist dat een nieuw netwerk met de naam Dogecoin 2.0 (DOGE2) zou stoppen met het gebruik van zijn naam.

Microstrategy, een van de grootste Bitcoin bezitters ter wereld met meer dan 100.000 BTC op zijn naam, heeft zijn aandelenkoers zien omslaan en positieve rendementen gerapporteerd nadat Bitcoin weer een stijging lijn liet zien. Het komt nu weer in de buurt van $ 800 en ziet er over het algemeen behoorlijk bullish uit. Het bedrijf kondigde slechts een paar dagen geleden zijn laatste aankoop van Bitcoin aan en ziet zijn fortuin verbeteren naarmate Bitcoin de lange termijn bull run van 2020-21 blijft doen herleven.

Bitcoin koers weer bijna $ 50k

De Bitcoin koers bevindt zich vandaag opnieuw in de buurt van zijn cruciale weerstand van $ 50k. De cryptocurrency is twee keer erg dichtbij gekomen om de belangrijke hindernis te overwinnen en de lange termijn bull run weer nieuw leven in te blazen, maar heeft het niet kunnen vasthouden. Nu heeft het nog een kans tegen het imposante verzet van de bears.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $ 48,2k na gisteren wat waarde te hebben gewonnen. De cryptocurrency handelde een tijdje zijwaarts onder $49k, voordat hij rond 03:15 uur 's ochtends plotseling omhoog ging naar $ 49,8k. Na een tijdje zijwaarts te hebben gehandeld, begon de koers plotseling om 9 uur 's ochtends weer omhoog te schieten en ging daarbij boven de $ 50k. Het verzuimde echter om overtuigend door te stoten boven $ 50k en handelde een tijdje grotendeels zijwaarts rond deze waarde. vervolgens begon het te dalen en handelt het nu onder $50k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu opnieuw op een belangrijk kruispunt. De beren overleefden eerder vandaag nog ternauwernood een spervuur ​​van de stieren. De koers bleef ook een aanzienlijk langere tijd boven $ 50k voordat hij weer in waarde daalde. Dit laat zien dat de bullish moves in de loop van de tijd sterker worden en het cruciale niveau de komende weken, zo niet dagen, met succes zou kunnen worden uitgedaagd. Voor nu moeten de beren de koers terugtrekken tot onder de $ 48k om in de toekomst nog enig vertrouwen te hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 930 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Altcoins boekten in de loop van de dag ook wat winst. Deze prijsverhogingen waren echter niet gelijk verdeeld. Cardano (ADA, 4%) bereikte opnieuw $ 3 en sloot een indrukwekkende augustus af met een goede start in september. Maar de grootste winst van de dag was opnieuw voor Solana (SOL, 12%) die in een bullish razernij ongeveer $ 4 miljard aan de marktkapitalisatie toevoegde. De crypto behoort nu tot de top 8 munten ter wereld. VeChain (VET, 8%) was een andere goed presterende crypto.

In ander nieuws…..

Solana koers grafiek 

Rechter kiest opnieuw voor Ripple in laatste beslissing

Ripple krijgt nu snel de overhand in de rechtszaak van december 2020 tegen het cryptocurrency-project. De voormalige op één na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie van 2017, wordt momenteel aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC), die het beschuldigt van het plegen van een ongeoorloofde verkoop van effecten.

In het laatste gevecht tussen de twee partijen kwam Ripple opnieuw als overwinnaar uit de strijd. Het juridische team van Ripple had geëist dat het toegang tot de interne communicatie van de SEC nodig had. De voorzittende rechter Sarah Netburn gaf Ripple, tijdens een online proces, deze toegang en beval dat ze een persoonlijke beoordeling op camera, van de communicatie van de SEC zou uitvoeren.

Als Ripple deze zaak wint, is dat een grote overwinning voor crypto en zal het de XRP koers naar verwachting flink omhoog schieten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram