Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 51k terwijl het aantal banen in de Blockchain-sector groeit met 118% in de afgelopen 10 maanden

 

Afbeeldingsbron: Toshi Times

De Bitcoin koers steeg vandaag opnieuw boven $ 50k toen het bullish herstel opnieuw intensiveerde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ging gisteren boven $ 50k, maar daalde al snel weer onder dat belangrijkste niveau. Dat was vandaag echter niet het geval, aangezien de koers boven $50k ging en $51k aanraakte, waarna hij de rest van de dag boven $50k bleef. Altcoins hadden ook een grotendeels bullish dag, waarbij sommigen, zoals Litecoin, enorme winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de banensector voor blockchain/crypto groeide met maar liefst 118% volgens statistische gegevens van Korea IT Times. Volgens het krantenstuk hebben jobportals alleen al de afgelopen 10 maanden deze radicale stijging van blockchain/crypto-gerelateerde vacatures ervaren. De toename van de vraag naar geschoolde blockchain/crypto human resources kan zeker worden gekoppeld aan de laatste bull run.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert haar regelgevende ante op tegen de cryptosector. Er komen rapporten naar voren dat het de gedecentraliseerde exchange Uniswap onderzoekt en de werking ervan analyseert. De SEC oefent ook juridische druk uit op Ripple om wat invloed te krijgen in de SEC vs Ripple-zaak na verschillende kleine overwinningen door de laatste tijdens de procedure van de rechtszaak. Daarover later meer.

Shop.com heeft nu cryptobetalingen op zijn online winkelplatform mogelijk gemaakt na een samenwerking met BitPay. Naast Bitcoin zijn er ook verschillende andere crypto-opties beschikbaar, waaronder Ethereum, Dogecoin, USDT, USDC en andere.

Een recent onderzoek toont aan dat meer dan 17% van alle Australiërs nu crypto bezit met een totale waarde van meer dan $ 8 miljard aan dergelijke activa. Hoewel crypto niet groot is in Australië en deze statistieken niet zo'n groot probleem lijken, laat het wel veel verbetering zien ten opzichte van eerdere gegevens.

Bitcoin koers stijgt naar $ 51k

Bitcoin steeg eerder op de dag naar $ 51k, voordat hij iets terugliep, rond de tijd van publiceren, tot ongeveer $ 50,5k. De cryptocurrency herstelde zich eerder vandaag sterk toen de koers de tweede opeenvolgende dag boven het uiterst belangrijke $50k-niveau noteerde.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 49,2k. De koers handelde korte tijd zijwaarts voordat hij rond 2.30 uur onder de $ 49k zakte. De crypto noteerde vervolgens een 24-uurs dieptepunt van $ 48,3k en herstelde zich vervolgens weer boven $ 49k. Daarna bleef het enige tijd zijwaarts handelen. Om 10.30 uur begon de koers weer flink te stijgen. Het ging eerst boven de $ 50k in de uren daarna en begon toen om 13.30 uur verder door te stijgen. Het boekte om 15:40 uur een hoogste punt in meerdere maanden van ongeveer $ 51k en daalde toen licht tot $ 50,5k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend staan ​​de bulls nu op het punt om het tij van de Bitcoin koers te veranderen. De druk is meedogenloos en de zaak van de beren hangt nu aan een zijden draadje. Er is echter nog geen duidelijke beweging boven $ 50k vastgesteld, terwijl de koers er nog steeds net boven worstelt. Als deze beweging wordt bevestigd, zal de lange termijn bull run worden hervat en zal de koers de komende dagen waarschijnlijk $60k bereiken. De beren kunnen echter nog steeds terugkomen en de koers terugtrekken tot onder $50k. De komende uren zullen cruciaal zijn nu de handelssessie in de VS begint.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 948 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 41,61%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, boekten in de loop van de dag ook winst, zij het over het algemeen anders. De grootste winnaars van vandaag waren Solana (SOL, 13,5%) die zijn snelle stijging voortzette en nu op #7 op de ranglijst staat en verrassend genoeg Litecoin (LTC, 14,5%) die de show stal met zijn eigen grote rally. Bitcoin Cash (BCH, 8%) en Ethereum (ETH, 4%) waren andere snelle stijgers. Ethereum komt nu weer in de buurt van $ 4k en ziet er over het algemeen behoorlijk bullish uit.

Litecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Ripple geeft 1 miljoen slack berichten over aan de SEC

De SEC vs Ripple-zaak wordt verder opgestookt aangezien de rechter dingen wil versnellen. In het belang van een eerlijk proces heeft de SEC Ripple de opdracht gegeven om meer dan 1 miljoen slack berichten van bedrijven aan de federale toezichthouder te verstrekken. De stap komt nadat het cryptobedrijf een paar opeenvolgende overwinningen heeft behaald, waaronder de toegang tot de eigen interne communicatie van de SEC, slechts een paar dagen geleden.

De zaak wordt met de tijd interessanter en Ripple blijkt inderdaad een harde noot om te kraken. De manier waarop Ripple probeerde te voorkomen dat de slack berichten in handen van de SEC kwamen, zou echter kunnen betekenen dat er iets vernietigends in zit. Laten we maar afwachten wat de SEC daar opgraaft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram