Altcoin Nieuws - Wordt Dogecoin uit de crypto-top 10 geduwd?

Cryptocurrency news 

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die in opkomst is - de altcoin-markt wordt weer hot en de prijzen van talloze alternatieve cryptocurrencies beginnen met een indrukwekkende snelheid te stijgen. Laten we eens kijken naar enkele van het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Komt Tron terug naar de top? TRX Prijsverhogingen met bijna 20%

Tron (TRX) is een van de meest beproefde en gerespecteerde altcoins in het blockchain-ecosysteem, maar de afgelopen jaren stond het niet vaak in de schijnwerpers van crypto-investeerders, omdat andere projecten TRX in populariteit hebben overtroffen. Het lijkt erop dat de situatie eindelijk kan veranderen, en dat langetermijn Tron-beleggers binnenkort worden beloond voor hun geduld.

Hoewel de Tron koers nog ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van $ 0,30, behaald in januari 2018, zien de toekomstige TRX-prijsvooruitzichten er veelbelovend uit. In de afgelopen maanden is TRX in prijs verdubbeld van ongeveer $ 0,05 tot meer dan $ 0,10, en veel experts zijn van mening dat deze opwaartse trend zich in de nabije toekomst zal voortzetten.

Solana overtreft Dogecoin: is DOGE op weg uit de top 10?

Sinds Elon Musk de Dogecoin (DOGE) koers begon op te pompen, slaagde de meme-cryptocurrency erin om met verrassende veerkracht in de lijst van de top 10 van grootste digitale activa te blijven op basis van marktkapitalisatie. Het lijkt er echter op dat de populaire gele hond eindelijk geen geluk meer heeft, omdat andere projecten het in volume beginnen te overtreffen.

Solana (SOL) is een van de best presterende cryptocurrencies van 2021. De SOL koers heeft onlangs een nieuw record van $145 bereikt, waardoor Solana DOGE heeft vervangen als de #7 grootste cryptovaluta op de markt.

In tegenstelling tot Dogecoin is Solana een zeer nuttig project dat is gebouwd op sterke technologische fundamenten en wordt ondersteund door een actief team. Is het voorbijgaan van DOGE door SOL een teken dat crypto-investeerders eindelijk afstand nemen van meme-munten naar hoogwaardige cryptocurrencies?

Solana koers grafiek

De Chainlink koers stijgt weer

Chainlink (LINK) is een van de oorspronkelijke DeFi-projecten en waarschijnlijk het belangrijkst bij de introductie van het concept van gedecentraliseerde financiering bij het grote publiek. Hoewel de Chainlink koers er niet in slaagde om op een parabolische manier omhoog te schieten zoals de LINK-houders verwachtten, is Chainlink erin geslaagd een van de meest populaire cryptocurrencies in het ecosysteem te blijven.

In de afgelopen paar maanden heeft de LINK koers uitstekend gepresteerd en het lijkt erop dat Chainlink binnenkort zou kunnen proberen zijn huidige recordhoogte van $ 52,88 te overtreffen. De LINK-statistieken zien er zeker erg bullish uit - niet alleen heeft Chainlink de marktkapitalisatie van $ 14 miljard overschreden, maar het is er ook in geslaagd om de afgelopen dagen consequent een 24-uurs handelsvolume van bijna $ 2 miljard te bereiken.

Polkadot ziet er erg bullish uit: is er een DOT-rally op handen?

Polkadot (DOT) is absoluut een van de toppresteerders van de huidige cyclus op de cryptomarkt. In de afgelopen paar maanden is de DOT koers meer dan verdrievoudigd van ongeveer $ 10 medio juli tot meer dan $ 30 begin september.

Het is vermeldenswaardig dat de fenomenale prestaties van Polkadot niet worden veroorzaakt door een pomp-campagne, maar puur het resultaat zijn van de technologische fundamenten van DOT en het grote nut ervan voor het moderne blockchain-ecosysteem. Met name de Kusama Parachain-functionaliteit van Polkadot is de afgelopen maanden enorm populair geworden onder DeFi-enthousiastelingen.

Als de huidige trend zich voortzet, kan Polkadot binnenkort de volgende cryptocurrency worden die Dogecoin in marktkapitalisatie overtreft op de lijst van topmunten. Aangezien het verschil in kapitalisatie tussen DOGE en DOT slechts ongeveer $ 7 miljard is, zou Polkadot binnen een paar weken de # 8 grootste munt in het ecosysteem kunnen worden.

Polkadot koers grafiek

Binance-coin naar $ 1.000? Onwaarschijnlijk, aangezien de BNB Bulls uitgeput beginnen te lijken

Een van de cryptocurrencies die de afgelopen week ondermaats presteerde, is Binance Coin (BNB). Technisch gezien stijgt de BNB-koers nog steeds, maar het tempo van deze groei ontbreekt en het lijkt erop dat BNB-investeerders langzaam hun geduld beginnen te verliezen en hun geld naar andere projecten verplaatsen die een veel hoger investeringsrendement kunnen opleveren.

Het prijsmomentum waardoor veel blockchain-enthousiastelingen dachten dat BNB voorbestemd is om $ 1.000 te bereiken, lijkt te vervagen. Mogelijk heeft dat wat te maken met de problemen die moederbedrijf Binance momenteel ondervindt met overheden in verschillende landen, waaronder ook Nederland. Een nadere blik op de dagelijkse candles suggereert dat BNB-bulls al uitgeput zijn, en dat een hertest van het psychologische steunniveau van $ 400 nodig is voordat een nieuw BNB-record ooit kan worden bereikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram