Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin handelt rond $ 50k en Bloomberg Senior Analist noemt BTC een Global Reserve Asset

 

Afbeeldingsbron: NY Photographic

De Bitcoin koers kon eerder vandaag niet beslissend boven $ 50k komen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had over het algemeen een weinig volatiele dag toen de stieren vochten tegen de koppige beren die weigerden los te laten. De koers zit nu vast in een ongemakkelijk evenwicht op een kritiek bullish reversal-niveau. Altcoins boekten wat prijsdalingen, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: een senior analist bij de financiële afdeling van Bloomberg heeft Bitcoin een wereldwijde reserveactiva genoemd. Hij zei ook dat beleggen zonder Bitcoin “naakt” is. Hij gelooft dat het doel van $ 100k slechts een opstapje zal zijn voor de cryptocurrency. Daarover later meer.

Binance ligt in nog een ander continent onder vuur, maar heeft de mogelijke aanpassingen opgepoetst. De in Hong Kong gebaseerde crypto-exchange is nu onder druk gezet door de hoogste Zuid-Afrikaanse crypto-regulator. De Financial Sector Conduct Authority die het fiscale beleid in het land reguleert, heeft de exchange berispt. Binance zegt dat het ijverig aan oplossingen werkt. Binance wordt nu geconfronteerd met regelgevingsproblemen in alle 5 grote continenten plus Australië.

De Amerikaanse miljardair en tech Mogul Mark Cuban heeft grote plannen aangekondigd om Dogecoin te promoten voor zijn NBA-team Dallas Mavericks. Gebruikers die tickets kopen met behulp van de cryptocurrency krijgen gratis cadeaubonnen om aankopen te doen in de online winkel. Cuban staat bekend als een groot voorstander van de meme-cryptocurrency en zit naar verluidt bovenop een enorme voorraad DOGE.

Bitcoin koers handelt zijwaarts rond $ 50k

Bitcoin had een wat saaie dag aan de top van de crypto-ranglijst. De cryptocurrency zou naar verwachting beslissend boven de $ 50k gaan, maar heeft deze belofte nog niet ingelost. In plaats van boven de weerstand te breken, is hij er nu naar teruggevallen, waardoor de beren weer wat ruimte hebben.

De afgelopen 24 uur begonnen met de koers rond de $ 50,4k. De prijs bleef de rest van de dag $ 1k van dit cijfer, wat aangeeft hoe weing volatiel de BTC koers in de loop van de dag was. De koers ging meerdere keren onder de belangrijkste weerstand en handelt nu op ongeveer $ 49,8k op het moment van schrijven. Er waren in de loop van de dag weinig schommelingen en de algemene trend was lichtjes bearish.

De bulls hebben nog steeds de leiding, maar ze moeten de weerstand van $ 50k bevechten. Een grote beweging naar beneden zal de onmiddellijke bullish setup teniet doen en de hervatting van de lange termijn bull run vertragen. Als koers echter rond de $ 50k blijft, zijn de bulls nog steeds bedreigend en kunnen ze op elk moment in een oogwenk een zet doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is ongeveer $ 936 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de totale cryptomarkt ligt rond de 41,51%. De crypto nadert nu weer het waarderingscijfer van $ 1 biljoen en misschien is dat de reden waarom het de tijd neemt om boven $ 50k te gaan.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Altcoins hadden een gemengde dag tijdens de intra-day handelssessie. Veel crypto's daalden licht doordat BTC de weerstand van $ 50k niet overtuigend wist te doorbreken, maar sommige boekten winst voordat ze teruggingen naar eerdere niveaus. Polygon (MATIC, 9%) en Filecoin (FLE, 13%) waren de grootste winnaars van vandaag. Litecoin steeg met 8% tot $ 224, voordat het terugkeerde naar ongeveer $ 211 op het moment van schrijven. Andere crypto's boekten grotendeels enkele kleine verliezen.

In ander nieuws…..

Bloomberg-analist looft Bitcoin, noemt het Global Reserve Asset

Het grote mediabedrijf Bloomberg, voorheen een van de felste critici van de cryptosector, publiceert nu groot bullish nieuws op het platform. Mike McGlone, een senior strateeg die werkt voor de afdeling grondstoffenhandel, heeft Bitcoin geprezen en de verwachting uitgesproken dat het tegen het einde van deze bull run verdubbeld op een potentiële $ 100k. Hij noemde Bitcoin zelfs een wereldwijde reserveactiva. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een laatste rapport gepubliceerd op de media-outlet.

Voorbij zijn de dagen tijdens de recente berenmarkt toen mediakanalen zoals Bloomberg, Bitcoin bleven vergelijken met een zeepbel en frauduleuze activiteiten. Het lijkt er nu op dat ook zij bereid zijn om opnieuw op de cryptogolf te rijden. Hoewel McGlone al enige tijd een pro-crypto-analist is, wordt hij nu steeds meer aanbevolen door Bloomberg. Deze keer noemde hij zelfs portefeuilles zonder Bitcoin en Ethereum "naakt", ongeacht hoeveel goud- of blue chip-aandelen erin waren opgenomen. Hij verklaarde ook dat Bitcoin het potentieel had om een ​​wereldwijde reserveactiva te worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram