Bitcoin koers stijgt naar $ 52k en Nederlandse gebruikers kunnen bijna parkeertickets betalen met BTC

 

Parkeerboetes kunnen verleden tijd zijn als je zelfs met Bitcoin je parkeerkaartje kan kopen....

Bitcoin liet dit weekend opnieuw een grote bullish prestatie zien toen de koers een hoogte van $ 52k bereikte. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie twijfelde nog over een verdere rally op zaterdag, maar sindsdien zijn de zaken veranderd. De Bitcoin koers wil nu verdere winsten registreren en de bullrun van de stieren effectief versterken. Altcoins daarentegen stegen ook snel, maar met verschillende resultaten. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Belgisch bedrijf heeft een crypto-betaalfunctie voor parkeerkaartjes geïntroduceerd op zijn app in Antwerpen en Brussel. Binnenkort wordt van hen verwacht dat ze deze nieuwe opties op hun mobiele app aanbieden. Daarover later meer.

De Amerikaanse sportcompetitie NFL heeft naar verluidt teams beperkt in het adverteren van crypto- en NFT-verkopen. Dit is echter geen regelrecht verbod en wordt alleen gedaan voor enige introspectie totdat de organisatie een NFT- en valutastrategie heeft ontwikkelt. Crypto in de sport ziet razendsnelle adoptie met teams als PSV Eindhoven, Manchester City en Barcelona die daar in de leiding hebben. De sector is echter grotendeels ongereguleerd met de bezorgdheid dat fans via officiële kanalen in crypto-zwendel terecht kunnen komen.

Bitcoin is nu officieel een wettig betaalmiddel in El Salavador, waarmee een indrukwekkende zet wordt afgesloten die de crypto in het centrum van de Midden-Amerikaanse politiek heeft gebracht. Ondanks waarschuwingen van het IMF en andere monetaire haaien in de wereld, besloot het land ermee door te gaan, maar de echte test komt nu. Het Spaanssprekende land moet zijn vooruitgang op dit terrein nu daadwerkelijk verbeteren en tegelijkertijd de burgers informeren over de nieuwe sector.

Bitcoin koers stijgt naar $ 52k

Bitcoin maakte afgelopen weekend weer een belangrijke stap boven de belangrijkste niveaus. Als gevolg hiervan wordt het steeds waarschijnlijker dat de crypto nu overtuigend boven de belangrijkste weerstand van $ 50k zit en nu de bull-run op lange termijn kan hervatten. De BTC koers zat de afgelopen weken vast onder $50k, maar nu de koers boven $52k zit, is het tij bijna volledig omgeslagen in het voordeel van de bulls.

De afgelopen 24 uur begonnen met een prijs van BTC rond de $ 50,4k. De koers was de afgelopen dagen grotendeels onder $ 51k gebleven en leek besluiteloos m.b.t. de te nemen richting. Zondag rond 22.00 uur begon de prijs echter te stijgen. Eerst ging het boven de $ 51k en schoot vervolgens binnen een paar uur verder omhoog tot $ 52,1k. De koers is sinds deze laatste vooruitgang vertraagd en heeft de rest van de dag tussen $ 51k en $ 52k gehandeld. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $ 51,9k en ziet het er steeds zelfverzekerder uit.

Vooruitkijkend lijkt de impasse van Bitcoin op $ 50k voorbij te zijn. Terwijl velen voorspelden dat deze maandag bearish zou zijn, heeft de snelle stijging van de koers, laat op zondag, de hoop voor de beren getemperd en ze hangen aan een zijden draadje. De trendomkering is nu bijna voltooid en we kunnen nu hopen in de nabije toekomst richting $ 60k te gaan. De belaagde beren kunnen nog steeds proberen de koers in de komende 24 uur te verlagen tot ongeveer $ 50k, maar dat lijkt wellicht wat te veel gevraagd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $976 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 41,32%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins stijgen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten enige winst tijdens de handelssessie van vandaag, maar met contrasterende resultaten. Ripple (XRP, 7%), Solana (SOL, 15%), Chainlink (LINK, 8,5%) en Bitcoin Cash (BCH, 7,5%), waren de grootste winnaars in deze periode. De meeste van de rest van de munten hadden gematigde stijgingen. Solana behoort nu tot de top 7 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld, maar het is momenteel een supergepompte munt en kan sneller dalen dan het nu stijgt.

In ander nieuws…..

Nederlanders kunnen hun parkeertickets bijna betalen met Bitcoin

Seety, een Belgische startup voor parkeerkaarten, heeft een nieuwe crypto-betaalfunctie aangekondigd waarmee gebruikers hun parkeerboetes gemakkelijk kunnen betalen. Volgens een recent rapport van DataNews heeft het bedrijf deze crypto-betalingsfaciliteit in twee Belgische steden aangekondigd, maar is het van plan de functie vrij te geven aan zijn gebruikers in de hele EU.

De reden waarom Nederlandse gebruikers deze functie bijna krijgen, is omdat Seety momenteel meer dan 355.000 gebruikers heeft in Nederland en België en deze waarschijnlijk de volgende ontvangers van de handige functie zullen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram