Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto flash-crash: De Bitcoin koers zakt in enkele minuten naar $ 43k en herstelt vervolgens naar $ 47k

Bitcoin koers crash 

Bitcoin beleefde eerder vandaag een grote crash, aangezien de koers binnen enkele minuten veel waarde verloor. De Bitcoin koers corrigeerde eerst op een normale en rustige manier tot rond de $50k, maar daarna verloor de koers plotseling $7k in waarde in een half uur en kwam tot een dieptepunt van $43.000. Deze verbazingwekkende beweging heeft veel stoptransacties geïnitieerd en daarmee veel posities, al dan niet met leverage, geliquideerd. Het veroorzaakte ook een enorme uitverkoop in de altcoin-markt, wat resulteerde in een waardeverlies van $ 300 miljard op de cryptomarkt. Daarover later meer.

Ander nieuws: El Salvador viert vandaag Bitcoin Day om de acceptatie van de cryptocurrency als wettig betaalmiddel te vieren. De president van het land is ook begonnen met het kopen van Bitcoin van de open markt, een primeur voor elke regering ter wereld. Het populaire Amerikaanse fastfoodbedrijf McDonald's is ook begonnen met het accepteren van Bitcoin in El Salvador, nadat de regering het heeft gelegaliseerd. Daarover later meer.

Betalingsgigant VISA werkt naar verluidt aan de integratie van Bitcoin-betalingen in Brazilië. De vice-president van het nieuwe betalingsinitiatief bij het bedrijf onthulde aan de Braziliaanse media dat VISA gebruikers de mogelijkheid wil bieden om cryptocurrency te gebruiken voor betalingen en ze alleen op te slaan voor persoonlijke investeringen. Als dit gebeurt, zal het weer een geval zijn waarbij de crypto de reguliere markt betreedt en het publiek binnendringt.

Bitcoin koers daalt tot $ 43.000 voordat hij herstelt tot $ 47.000

Bitcoin onderging eerder vandaag een enorme prijsdaling voordat het later op de dag een deel van de verliezen goedmaakte. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie leek helemaal klaar om eerder op de dag verder te gaan dan $ 52k, maar viel in plaats daarvan hard.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 51,9k. Het handelde rond de weerstand van $ 52k tot ongeveer 10:15 uur toen het waarde begon te verliezen. Aanvankelijk zakte de koers tot ongeveer $ 50,5k en bleef daar enkele uren. Rond 16.30 uur begon de crypto opnieuw te dalen. Binnen enkele minuten was het met ongeveer 15% gedaald tot $ 43k voordat het een klein beetje herstelde tot $ 47k op het moment van schrijven. Dit is een van de grootste neerwaartse candles die Bitcoin ooit heeft gezien en toont een ernstig overbought-sentiment op korte termijn dat de afgelopen weken is opgebouwd. De daling was onverwacht en werd toegeschreven aan grote investeerders die besloten een deel van hun posities te liquideren.

Sommigen geloven dat dit een gezamenlijke poging was om Bitcoin een slechte naam te geven op de dag dat El Salvador het tot wettig betaalmiddel had verklaard, met de bedoeling om daarmee druk uit te oefenen op het besluit van de regering. De president is voorlopig onaangedaan en heeft tijdens de laatste dip meer BTC gekocht voor de overheid.

Bitcoin inderdaad veel gedaald, maar er is geen langetermijn steun geschonden. Zoals we eerder vermeldden, was de steun van $ 44k cruciaal voor de stieren om vast te houden en dat deden ze ook. Het bearish bloedbad heeft echter de onmiddellijke bullish setup verzwakt en ook de hervatting van de lange termijn bulltrend op lange termijn boven $50k vertraagd. De komende dagen zullen cruciaal zijn. Als Bitcoin weer boven de $50k kan komen, zal het zeker de bulls opnieuw aanwakkeren, maar als het onder het sleutelcijfer wegkwijnt, kunnen de beren misschien een nieuwe zet voorbereiden. De steun op lange termijn blijft rond de $ 44k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 882 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 42,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken enorme verliezen

Andere cryptocurrencies hadden in de loop van de dag te lijden onder grote koersdalingen. Ethereum (ETH, -13%), Cardano (ADA, -16%), Ripple (XRP, -22%), Dogecoin (DOGE, -19%), Polkadot (DOT, -20%), Uniswap (UNI, - 16%), Chainlink (LINK, -20%), Bitcoin Cash (BCH, -17%) en Litecoin (LTC, -19%) boekten allemaal grote verliezen die resulteerden in een algehele toename van de dominantie van Bitcoin. Alleen Solana (SOL, 7%) boekte een stijging en dat kwam bovenop een indrukwekkende week voor de cryptocurrency. Echter, na zo’n enorme stijging kunnen we ook hier op korte termijn een koersdaling verwachten.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bitcoin-dag gevierd in El Salvador

Ondanks druk van verschillende internationale financiële en monetaire instellingen heeft El Salvador vooruitgang geboekt en nu is Bitcoin een wettig betaalmiddel in het land. De regering heeft deze ongelooflijke push voor de adoptie van de cryptocurrency afgetopt met de aankondiging dat 7 september zal worden gevierd als Bitcoin-dag in het land en dat de regering enkele honderden Bitcoins zal kopen. 200 BTC werd officieel onthuld door president Bukele zelf.

De grote prijsdaling later op de dag dempte de vreugde over deze grote stap enigszins en er werd gemeld dat het werd gedaan door enkele grote walvissen om te profiteren van de relatief hoge Bitcoin koers. De overheid is echter voorlopig onaangedaan en kan de cryptocurrency in relatief grote hoeveelheden blijven kopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram