Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op $ 46k en hefboom-traders beschuldigd van laatste prijsdaling

 

Afbeeldingsbron: Orbex

De Bitcoin koers daalde eerder vandaag opnieuw tot onder $45k voordat het een herstel realiseerde boven $46k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zag eerder op de dag wat volatiliteit, maar werd een ​​beetje rustiger in de buurt van de perstijd. Altcoins verloren ook wat waarde voordat ze later op de dag weer herstelden. Daarover later meer.

In ander nieuws, Willy Woo, een crypto-analist, tweette dat handelaren met hefboomwerking de schuld zijn van de recente prijscrash. Hij zei dat het kopen van deze investeringen met de tijd steeds sterker wordt en dat de flash crash niet werd veroorzaakt door een langdurige hodler. Volgens Woo droegen de onrealistische hoge open posities op futures en de margerente beide bij aan de crash. Grote investeerders zijn nu misschien terughoudend, maar de gegevens zijn nog steeds bemoedigend voor de toekomst.

El Salvador gaat door met de acceptatie van Bitcoin nadat het gisteren tot wettig betaalmiddel werd verklaard. Het kleine Midden-Amerikaanse land stond echter voor enkele uitdagingen doordat het problemen had met zijn Bitcoin-wallet. Cardano-oprichter Charles Hoskinson gelooft dat meer landen waarschijnlijk dzee laatste stap van El Salvador zullen volgen. Daarover later meer.

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft haar anti-crypto-standpunt opgevoerd met de dreiging naar Coinbase. De federale toezichthouder heeft de crypto-exchange beschuldigd van het exploiteren van een effect zonder vergunning. Coinbase heeft deze claim verworpen en gezegd dat de toezichthouder geen duidelijke zaak heeft en alleen manieren zoekt om hen te dwingen hun administratie over te dragen aan de SEC.

Basketbalster Steph Curry heeft op Twitter om crypto-investeringsadvies gevraagd. Een van de grootste shooters in de geschiedenis van de sport volgt de crypto-sector al een tijdje en kondigde ook een sponsorovereenkomst aan met FTX Exchange.

Bitcoin koers op $ 46.5k

Bitcoin had weer een achtbaandag bovenaan de ranglijsten. Het testte de lagere steunniveaus opnieuw voordat het de meeste verliezen later op de dag goedmaakte. De beren willen wat controle terugkrijgen na een voor hen verwoestende laatste paar weken waarin de koers op een gegeven moment steeg van ongeveer $ 30k tot zo hoog als $ 52k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $47k. Het eindigde dit tijdsbestek op $ 46.5k op het moment van schrijven, maar dat vertelt je niet het hele verhaal. De koers zakte naar lagere niveaus en bleef daar lange tijd voordat hij een laat herstel doormaakte. Om 5.15 uur begon de cryptocurrency hard te dalen. Eerst ging het onder de $46k en daarna voor een korte tijd onder de $45k, met een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $44.5k in het proces. Daarna slaagden de bulls er echter in om sterk te herstellen en de koers op ongeveer $ 46.5k te brengen, en sindsdien is het daar grotendeels gebleven.

De koersdaling van Bitcoin van gisteren heeft het bullish sentiment hard geraakt en het lijkt erop dat het enige tijd zal duren voor de bulls om zichzelf te reorganiseren. De bulls kunnen binnenkort aandringen op een waardering van $ 50k, maar de schaduw van de laatste prijsdaling zal erboven hangen als ze dat doen, waardoor hun vooruitgang wordt beperkt. De leveraged traders die deze ineenstorting veroorzaakten, zullen ook voorzichtig zijn in de toekomst, waardoor voor institutionele beleggers de weg worden geopend om een ​​stabielere bull run te bewerkstelligen.

ETH koers grafiek 

Altcoins boeken licht herstel na de verliezen van gisteren

Andere cryptocurrencies hadden een langzame, enigszins positieve dag toen de beren een adempauze namen nadat ze gisteren verwoesting hadden veroorzaakt. De meeste altcoins boekten gedurende de dag licht herstel van rond de 0-2%. De enige grote uitzondering was Solana (SOL, 8%) die opnieuw een grote prijsstijging noteerde. De opkomst van Solana heeft velen verbijsterd, maar velen zijn ook ​​nog steeds overtuigd van de voorspelling dat de munt naar verwachting in de nabije toekomst een grote prijscorrectie zal ondergaan.

In ander nieuws…..

El Salvador volhardt tijdens hobbelige start naar Bitcoin-adoptie

El Salvador gaat door met de acceptatie van Bitcoin na een relatief moeilijke start. Nadat het publiek gisteren officieel de crypto als wettig betaalmiddel in het land had aangenomen, moest het een moeilijke start van de zaak doorstaan. De officiële wallet werd enkele uren offline gehaald door een aantal problemen voordat deze weer beschikbaar werd voor de massa. De Chivo-portemonnee is ook bekritiseerd vanwege de beperkte mogelijkheden, maar deze worden over het algemeen gezien als kinderziektes die met de tijd moeten worden opgelost.

Volgens mede-oprichter van het Cardano netwerk Charles Hoskinson zullen waarschijnlijk meer landen de laatste stap van El Salvador volgen. Volgens hem zullen landen binnenkort Bitcoin opslaan als een potentiële reserve vergelijkbaar met goud en andere conventionele activa. NSA-klokkenluider en populaire privacyadvocaat Edward Snowden tweette ook dat landen binnenkort in een competitieve razernij zullen worden opgesloten om meer Bitcoin op te slaan.

De officiële Chivo-portemonnee is ook beschikbaar in grote app-winkels zoals Apple Store, Google Play en Huawei App Gallery.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram