Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt tot $ 46.5k en insiders dumpen Microstrategy-aandelen tijdens de laatste minicrash

Microstrategy Bitcoin 

Afbeeldingsbron: Real Cryptocurrency Hub

Bitcoin is terug op ongeveer $ 46.5k na weer een vlakke dag bovenaan de ranglijsten. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie overleefde nog een koersdaling in het proces. Altcoins daarentegen hadden over het algemeen een gemengde dag met zowel bulls als bears actief op de markt. Daarover later meer.

Ander nieuws, in een interessante ontwikkeling, werd onthuld dat sommige insiders de aandelen van Microstrategy hebben gedumpt tijdens de laatste koersdaling. Deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS laten zien dat, hoewel Michael Saylor heeft gehandeld als de ultieme Bitcoin-stier, met regelmatige nieuwe aankopen van aandelen van het bedrijf, anderen in de top van zijn bedrijf misschien niet hetzelfde sentiment hebben. Daarover later meer.

Het Russische parlement wil de cryptomining-sector als bedrijf reguleren. Antoly Aksakov, het hoofd van de Doema-commissie, besprak deze stap met Tass, het Russische persbureau. Hij verklaarde ook dat er behoefte was aan verbetering van de duidelijkheid van de regelgeving met betrekking tot de digitale valutasector.

Een bug in de grootste NFT-marktplaats OpenSea blijkt schadelijker dan ooit. De tekortkoming in de programmering heeft geleid tot het per ongeluk verbranden van meer dan 28,44 ETH aan NFT's ($ 102.000). Dit is een van de grootste uitdagingen waar de nieuwe NFT-sector nog mee te maken heeft en het valt nog te bezien wat OpenSea er in de nabije toekomst aan gaat doen.

De Bitcoin koers herstelt terug naar $ 46.5k na vroege bearish activiteit

Bitcoin had over het algemeen een enigszins bearish dag, aangezien de koers in meerdere fasen licht daalde voordat hij later op de dag aanzienlijk herstelde. De cryptocurrency is nog steeds aan het bijkomen van zijn eerdere minicrash die leidde tot een enorme dip van hoogtepunten van $ 52k naar zo laag als $ 43.8k in één dag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $46,4k. De cryptocurrency daalde vervolgens tot onder de $46k, voordat hij weer herstelde boven de $46k. Hetzelfde ging het grootste deel van de rest van de dag door terwijl de aangemoedigde beren streden tegen de roestige stieren om dominantie. De laagste 24-uurs waardering was rond de $45,7k en de hoogste waardering was rond de $47,2k, dus de algehele volatiliteit was vrij laag.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een wederopbouwfase. Hoewel een beweging boven $ 50k door de beren werd tenietgedaan, hebben de bulls op korte termijn veel controle, zelfs met de laatste prijsdaling. Maar tegelijkertijd zijn de beren die zich aan een zijden draadje vastklampten nu terug en proberen hun aanwezigheid kenbaar te maken. Voor de stieren is $ 44k de steun om koste wat kost te verdedigen; anders hebben de beren misschien nog een kans. Voor de beren is weerstand van $ 50k erg belangrijk en als de koers er overtuigend boven komt, zal elke mate van greep die ze op de markt hebben instorten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 876 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 40,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een gemengde dag, omdat sommigen gezonde winsten boekten, terwijl anderen tegen verliezen aankeken. Cardano (ADA, 4%), Polkadot (DOT, 7%), Chainlink (LINK, 5%) en Alogorand (ALGO, 40%) boekten allemaal prijsverhogingen. Vooral Algorand zette een fenomenale break neer om op #16 in de hitparade te eindigen. Solana (SOL, -4%) behoorde tot de grootste verliezers van vandaag, na een indrukwekkende prestatie van vorige week.

Algorand koers grafiek 

In ander nieuws…..

Topmanagers van Microstrategy dumpten aandelen na de laatste prijsstijging

Ondanks dat Microstrategy opkomt als het grootste Bitcoin-bezittende bedrijf ter wereld, met regelmatige uitspattingen waarin ze enorme hoeveelheden Bitcoin kopen, lijkt het erop dat niet iedereen aan de top dezelfde denkwijze deelt. Enkele van de topleden van de Microstrategy-hiërarchie hebben onlangs hun aandelen gedumpt tijdens de laatste lopende rally. Deze omvatten uiteraard niet Michael Saylor zelf, die als CEO heeft gezworen om door te gaan met het kopen en verzamelen van Bitcoin.

Chief Financial Officer (CFO) Phang Lee en Chief Technology Officer (CTO) Timothy Lang hebben beide voor miljoenen dollars aan Microstrategy-aandelenopties verkocht. Dit waren de aandelen die ze kregen vanwege hun grote rol in het bedrijf. Dit dumpen van aandelen door het senior management wordt door beleggers niet als een goed voorteken gezien en resulteert in slechte publiciteit.

Deze verkopen zijn echter over het algemeen klein in aantal en mogen het vertrouwen van investeerders in Saylors vermogen om door te gaan met het agressief accumuleren van Bitcoin niet schaden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram