Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Gaat Solana concurrenten BNB en ADA voorbij?

De afgelopen week was niet geweldig voor toegewijde Bitcoin-maximalisten, aangezien de grootste cryptocurrency op de markt een plotselinge en aanzienlijke prijsdaling onderging. Deze keer volgde de altcoin-markt echter niet klakkeloos het spoor van Bitcoin, en veel alternatieve cryptocurrencies wisten indrukwekkende winsten te behalen, ook al daalde de BTC koers. Laten we eens kijken naar enkele van de meest interessante ontwikkelingen die de afgelopen week op de altcoin-markt hebben plaatsgevonden:

SOL-prijs schiet omhoog, Solana gaat XRP voorbij op marktkapitalisatie ranglijst

Solana (SOL) wordt snel een van de meest serieuze concurrenten van Ethereum. De SOL-prijs is in een week tijd met 75% gestegen en bereikte een nieuw record van bijna $ 215.

Volgens de experts is de belangrijkste reden voor het snelle tempo waarin de Solana koers de afgelopen weken is gestegen, de constante populariteit van non fungible tokens (NFT’s). Talloze nieuweNFT-projecten die op het Solana-netwerk worden gelanceerd, genereren een enorme belangstelling van crypto-enthousiastelingen en een enorme instroom van fondsen naar de SOL-blockchain.

Het behalen van de marktkapitalisatie van $ 59 miljard betekent dat Solana XRP kon overtreffen als de 6e grootste cryptocurrency in het ecosysteem. Om in de lijst van top 5 munten volgens marktkapitaliatie te komen, zou de marktkapitalisatie van Solana met nog eens $ 10 miljard moeten groeien.

Cardano stelt teleur terwijl de ADA-prijs daalt

Het worden van de op twee na grootste cryptocurrency op de markt was zeker een mijlpaal in de ontwikkeling van Cardano (ADA), en het lijdt geen twijfel dat ADA kan worden beschouwd als een van de meest winstgevende crypto-activa van 2021. Het lijkt er echter op dat de Cardano-bull-rally voorlopig even tot stilstand komt, want de ADA-prijs is de afgelopen week sterk gedaald met 17,5%.

De problemen van Cardano houden verband met de teleurstellende lancering van de Alonzo-update van de ADA-blockchain, die werd gehyped als een baanbrekende upgrade die van Cardano een smart contracts-platform van de volgende generatie zou maken dat een echte Ethereum-killer zou worden. In werkelijkheid lijkt de Alonzo-update last te hebben van aanzienlijke problemen, en de gebruikers van de eerste op ADA gebaseerde gedecentraliseerde exchange, genaamd Minswap, melden talloze problemen.

Hoewel Cardano nog steeds de op twee na grootste cryptocurrency op de markt is, zou de situatie snel kunnen veranderen. Als de technische problemen met de smart contracts-functionaliteit van ADA niet snel worden opgelost, kunnen munten zoals BNB en SOL binnenkort ADA in marktkapitalisatie overtreffen.

Cardano koers grafiek 

Stablecoins bewijzen dat ze echt stabiel zijn nu de Bitcoin koers daalt

Toen de Bitcoin koers in korte tijd scherp daalde met meer dan $ 5.000, verzamelden talloze investeerders hun geld naar de beurzen - sommigen om hun BTC te verkopen om verliezen te verminderen, en sommigen om de dip te kopen door meer bitcoins te verwerven. Natuurlijk heeft deze plotselinge onrust op de markt een enorme piek veroorzaakt in het volume van stablecoins, die nu het meest voorkomende medium zijn waarmee beleggers Bitcoin kopen en verkopen.

Volgens on-chain data-analyse stegen de gemiddelde dagelijkse stablecoin-volumes met 75%-100% kort na de prijsdaling van Bitcoin. Maar de belangrijkste informatie is dat stablecoins hun nut hebben bewezen door stabiel te blijven en niet af te wijken van de dollar-koppeling, zelfs niet tijdens ongebreidelde prijsacties en plotselinge volumegroei.

Uit de gegevens blijkt dat de drie meest stabiele stablecoins op de markt USDC, PAX en BUSD zijn, met een gemiddelde afwijking van de Amerikaanse dollar van ongeveer $ 0,001- $ 0,002. Gedecentraliseerde stablecoins bleken meer dan twee keer minder stabiel te zijn dan hun gecentraliseerde tegenhangers: UST, FRAX en FEI waren de minst stabiele stablecoins en hadden een gemiddelde afwijking van ongeveer $ 0,004- $ 0,005.

Fetch.ai groeit met 42% in een week

Fetch.ai (FET) is nog steeds een relatief minder bekend token, maar de huidige FET-prijsactie laat zien dat het binnenkort een zeer populair crypto-activum kan worden. Ondanks het feit dat de prijzen van Bitcoin en andere belangrijke activa daalden, kon Fetch.ai in slechts 7 dagen met meer dan 42% stijgen.

Fetch.ai is een project dat beweert op blockchain gebaseerde oplossingen zoals slimme contracten te combineren met kunstmatige intelligentie en machine learning. Maar hoewel veel cryptoprojecten in het verleden AI als marketingbuzzword gebruikten, is Fetch.ai misschien de eerste die daadwerkelijk een combinatie van kunstmatige intelligentie en blockchain op een nuttige manier heeft gebruikt.

Op 7 september werd een Fetch.ai-algoritme aan boord van een Tesla-voertuig gebruikt om de auto autonoom te identificeren bij het betreden van gated communities en parkeren. Als de door Fetch.ai ontwikkelde technologie mainstream wordt in zelfrijdende auto's, zou de recente prijsstijging van FET nog maar het begin kunnen zijn van een massale rally.

FET koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram